Raspuns pentru DENISA - Bucuresti, F. AS nr. 588 - "Sufar de colon spastic"

Redactia
Dr. ANDREEA DRAGOMIRESCU, Centrul Naturist "Santo-Raphael", Bucuresti, tel. 021/233.19.50, 0788/28.32.92

Draga Denisa, este necesar in primul rand sa ai grija ce alimente consumi, cum le combini si cum mananci. Cauta sa renunti pentru o vreme la carne si produse din carne, alcool, tutun, cafea si de asemenea evita alimentele "uscate": sandviciuri, sticksuri, snacksuri etc. Ar fi bine sa consumi mancaruri proaspete si mai ales mancare gatita - supe, ciorbe, mancaruri cu sos. Consuma fructele cu doua ore inainte de masa sau cu trei ore dupa si nu combina la aceeasi masa lactatele cu cerealele sau cartofii. Cauta sa nu te hranesti in fuga, stand in picioare sau mergand, privind la televizor sau citind ziarul. Mesteca cu atentie si indelung si ia masa la ore regulate, intr-o atmosfera linistita.
Ia urmatorul amestec de plante medicinale: roinita, chimen, coriandru, fenicul, busuioc. Plantele se rasnesc pulbere si se amesteca in proportii egale. Din amestec se ia cate o lingurita de 4 ori pe zi, la intervale egale, cu minimum 30 de minute inainte de masa, se tine sublingual 15-20 de minute, apoi se inghite cu putina apa.
Ia preparatul gemoterapeutic Vaccinum Vitis Idaea (extract de mladite de merisor) - cate 50 de picaturi dimineata (se gaseste la Plafar).

NICIU ZOE MAGDALENA, biolog, Bucuresti, tel. 0749/26.87.70

"Cum se poate trata Tinea capitis?"
(Raspuns pentru FILIP MARIA, F. AS nr. 825)


Stimata doamna, nu trebuie sa disperati, ci sa incercati sa ganditi pozitiv, caci bunul Dumnezeu are grija de oamenii credinciosi. Caderea parului poate fi cauzata si de stres, dar la dvs., dupa ce ati facut analiza firului de par, s-a confirmat ca se datoreaza infectiei cu ciuperca Tinea capitis. Sunt si alte tipuri de Tinea si, in general, traiesc in zonele calde si umede ale corpului cum ar fi pielea dintre degetele picioarelor, de sub sani si din zona inghinala. Sporii ciupercii se pot lua prin contactul cu oameni infectati si animale, din pamant, din locuri umede (dusuri, piscine), precum si de la obiecte de uz casnic.
Pentru a preveni raspandirea micozei trebuie sa se ia masuri ca toti membrii familiei sa foloseasca prosoape individuale, schimbate frecvent, iar cei infectati sa se spele pe maini dupa atingerea zonelor afectate.
Curatati frecvent cu aspiratorul covoarele si tapiteria, daca aveti animale de casa, pentru a reduce riscul de contaminare. Animalul ar putea fi chiar el cel care a transmis boala si trebuie consultat la medicul veterinar si, in caz de boala, tratat.
Este recomandat sa beti zilnic 1-2 cani de ceai de echinacea, urzica, brusture si radacina de papadie.
Si o verisoara de-a mea are aceasta ciuperca, cu portiuni de par cazute si s-a tratat cu urmatoarele medicamente naturale, de calitate exceptionala: Virago, Paraprotex, Rhodiolin, Morinda Citrifolia, Stress Management. Este un tratament de durata, in functie de vechimea bolii. Dumnezeu sa va calauzeasca pe drumul cel bun. Multa sanatate si ganduri pozitive.

Dr. IRINA SPUDERCA, Bucuresti, tel. 0723/51.07.37

"Am fost operata de doua ori de neoplasm mamar si analizele ies iar proaste"
(Raspuns pentru PRIGNA VERONICA, F. AS nr. 826)

Ceea ce ati facut pana acum ca tratament a fost corect, dar nu suficient. In toata aceasta perioada, ati neglijat organismul. Trebuie sa stiti ca una din cauzele formarii tumorilor este scaderea imunitatii. Lipsa de riposta a sistemului imunitar in fata celulelor canceroase determina aparitia cancerului si a recidivelor. Ce trebuie facut urgent este cresterea imunitatii. Ea se face cel mai bine cu Programul nutritional Phytodefence, care aduce exact acei nutrienti care se ocupa in organism cu cresterea imunitatii si apararea lui de factori cancerigeni. Programul se gaseste si in Romania, prin reprezentanti autorizati. Daca doriti detalii despre acest program, ma puteti contacta telefonic.

VASILE STANCIU, fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48

"Caut tratament pentru fibroza pulmonara"
(Raspuns pentru Ion NICOLAE POPA - Bucuresti, F. AS nr. 807)


1. Caracterizata printr-o ingrosare a tesutului pulmonar si scaderea elasticitatii acestuia, cu incomodarea progresiva a respiratiei, fibroza pulmonara apare ca urmare a altor boli pulmonare (pneumonie, azbestoza, sarcoidoza, silicoza), fumat, administrare de corticoizi, lupus, poliartrita reumatoida, sclerodermie etc. Apare in general intre 45-60 de ani. Dificultatea in respiratie, mai ales la efort, apoi in repaos, coloratia albastra a buzelor si unghiilor, uneori o usoara deformare a degetelor si unghiilor (bombate) reprezinta indicii clare ale acestei afectiuni. Daca tratamentul instituit nu aduce ameliorarile asteptate, evolutia va fi spre insuficienta respiratorie cronica si insuficienta cardiaca. Principalele complicatii sunt infectiile si pneumotoraxul (patrunderea de aer in pleura).
Tratamentul alopat se face cu derivati de cortizon sau Endoxan, un puternic antineoplazic. Se recomanda repaos la pat, cu trunchiul ceva mai ridicat, dieta alimentara bazata pe sucuri proaspete si cruditati. Urmatoarele produse naturiste: Oxy Max, Polinesian Noni, Ganoderma, Respiration Blend pot ameliora o gama larga de afectiuni pulmonare, inclusiv tumorile in toate stadiile de evolutie.
2. Daca bronsita astmatiforma de care suferiti se manifesta clinic prin senzatie de lipsa de aer, expiratie dificila si prelungita, va recomand sa beti, timp de o luna, 3 cani pe zi cu infuzie din: patlagina, isop, nalba mare, unguras, cimbrisor, podbal, sulfina, talpa-gastei, sovarv, odolean. Faceti ceai din fiecare planta separat - 30 de zile - pentru a verifica efectele cele mai bune. Ceaiul se bea dupa mese si are actiune antiseptica, antibiotica, antispastica, e calmant al spasmelor respiratorii si ajuta expectoratia. Va doresc multa sanatate!

"Tata are icter mecanic prin neoplasm de cap de pancreas"
(Raspuns pentru ADRIANA DARABANA, F. AS nr. 831)


Icterul mecanic (obstructiv) apare cand bila produsa in ficat nu ajunge in duoden (intestinul subtire), ca urmare a obstructiei canalelor biliare printr-un calcul sau, in cazul tatalui dvs., din cauza cancerului de cap de pancreas. Urina este inchisa la culoare, fecalele decolorate, tegumentele (albul ochilor si al mucoaselor) galbene, cauzate de excesul de bilirubina din sange. Pe langa icter, cancerul de cap de pancreas provoaca dureri la nivelul stomacului, cu iradieri in spate, febra, alterarea starii generale, tulburari digestive, splina crescuta in volum, tulburari psihice. Tumorile pancreasului apar de obicei intre 55-70 de ani, mai frecvent la barbati, cu prognostic general sever, ceea ce impune recurgerea la ingrijiri paliative si tratament urgent alopat.
Tratamentul naturist cel mai eficient, pe langa dieta, ceaiuri specifice, sucuri naturale proaspete, cuprinde: Tien Hsien Liquid, Essiac, Anticancerlin.

"Prietena noastra are carcinom hepatic"
(Raspuns pentru MARICICA si SILVIA - Iasi, F. AS nr. 832)


Daca pe langa principalul simptom pe care il semnalati in scrisoarea adresata revistei (scaderea in greutate), prietena dvs. are si dureri la nivelul ficatului (sub coaste, in partea dreapta), coloratie galbena a pielii, fosfataza alcalina crescuta, gamma - GT crescuta si ficat marit in volum, apreciez ca este vorba despre un cancer hepatic secundar. In acest caz, foarte periculos, afectarea ficatului a avut loc prin metastaza cauzata de un cancer nedepistat, situat la nivelul sanului, colonului, pancreasului, stomacului, plamanului. Intrucat prin interventia chirurgicala efectuata sigur nu s-a reusit ablatia tuturor celulelor tumorale, va recomand si un tratament naturist cu proprietati anticancerigene exceptionale, menit sa inhibe dezvoltarea retelei sanguine in jurul tumorilor si autodistrugerea lor: Grifron Maitake, Anticancerlin, Ganoderma Lucidum. O pot ajuta pe prietena dvs. sa depaseasca acest impas.