ZODIACUL LUNII SEPTEMBRIE

Tana Rosca


[sapou]Pluton intra in miscare directa pe data de 10 si e bine ca pana in acest moment sa fim in clar asupra imaginii publice pe care dorim s-o proiectam, iar daca suntem tineri, asupra directiei studiilor noastre. Marele benefic Jupiter iese si el din retrograd cu o zi inainte, promitandu-ne onoruri profesionale sau reusite rasunatoare, in mod special daca lucram cu strainatatea. Sprintenul Mercur, in schimb, se decide pe 25 s-o ia
de-a-ndoaselea in zodia Balantei, ceea ce prevesteste scurtcircuite in comunicarea din cuplu sau cu asociatii nostri[/sapou]BERBEC
21 martie - 20 aprilie
Fericire in doi


In primele noua zile ale lunii este bine sa va ganditi la ce va nemultumeste privitor la felul in care sunteti perceput, si poate sa va intrebati si in ce anume credeti. Se poate sa devina important pentru dvs. sa credeti in ceva. Examinati, de asemenea, unde aveti pretentii foarte mari, din partea dvs. insiva si a altora. Nevoia dvs. de-a va impune, de-a straluci, de-a primi recunoastere va fi pronuntata, dar de-abia dupa data de 10 descoperiti modalitatea adecvata de-a va pune calitatile in valoare. Incercati sa nu fiti prea competitivi inainte si mascati-va, macar putin, ambitia.
BANI: Oportunitatile se ivesc de-abia catre finele lunii, respectiv incepand din data de 25, cand micul benefic Venus planeta responsabila cu bunastarea materiala, vine sa va ofere investitii interesante. Se poate si ca o afacere anterioara sa inceapa sa prospere acum.
CARIERA: Ritmul de munca obositor continua inca in primele trei saptamani ale lunii, in schimb sefii dvs. incep sa-si exprime aprecierea fata de realizarile dvs. Zilele in care va puteti evidentia in mod special sunt 10-12. In unele cazuri, este vorba despre o promovare intr-o functie prestigioasa.
DRAGOSTE: Viata de cuplu se afla in prim-plan luna aceasta, iar pana pe 24 se afla protejata de energia binefacatoare a planetei iubirii, Venus. In cuplurile in care este nevoie de o reechilibrare, aceasta se poate produce cu usurinta. Din 25 insa, comunicarea se complica.
SANATATE: Aceia dintre dvs. care au inceput un program de ingrijire a sanatatii din primele zile ale lunii vor inregistra o crestere marcanta de forma.

TAUR
21 aprilie - 20 mai
Excelenta profesionala


Unele dintre relatiile dvs. stranse pot trece prin ajustari majore, in jurul datei de 13. Poate fi vorba despre relatii de prietenie, care apar brusc intr-o noua lumina. Cea adevarata. Retineti proverbul "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti" si detasati-va. In alte cazuri, va trebui sa reganditi felul in care va raportati la copiii dvs. - mai cu seama daca pana acum le-ati dat o prea mare independenta. Peste doar doua zile, Luna plina in casa prieteniei va promite noi cunostinte, care se pot transforma in prietenii apropiate.
BANI: Distractia si afacerile nu se imbina in mod fericit luna aceasta, riscurile sunt acute pe 13, dar mai ales pe 21. Persoanele care reusesc sa va amuze in societate risca sa va deprime daca faceti afaceri cu ele.
CARIERA: Straduiti-va sa porniti de la premise realiste si veti ajunge sa excelati, luna aceasta, in tot ceea ce intreprindeti. Lucrati excelent in echipa, pana pe 24, cand e posibil sa va pierdeti ritmul, iar Mercur retrograd afecteaza comunicarea cu colegii ori colaboratorii dvs.
DRAGOSTE: Lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere, s-ar putea ca sentimentele dvs. sa-si fi pierdut prospetimea, daca sunteti implicati intr-o relatie de amor. 13 poate fi o zi decisiva - din 15, putandu-se ivi ceva nou. In cuplurile consacrate, romantismul revine in forta din 25, sub forma micului benefic Venus, care va aduce aminte de ce v-ati indragostit initial unul de celalalt.
SANATATE: Dispuneti de suficienta energie, bine echilibrata, pana pe data de 24. Ulterior apare o sensibilitate la nivelul cailor respiratorii si al bratelor.

GEMENI
21 mai - 21 iunie
Tensiuni familiale


In primele trei saptamani ale lunii va va reveni sarcina de-a impaca lucrurile in familie. Cel mai mult spor il aveti in primele zile ale lunii, o zi deosebit de potrivita pentru impacaciune fiind cea de 5, in timp ce datele de 13, respectiv 21, anunta tensiuni serioase. Pe 21 este posibil sa fiti si dvs. surprinsi, afland ca cineva din familie a comis o inselaciune, privind niste bunuri comune, eventual o mostenire.
BANI: Toate formele de distractie va atrag ca un magnet, cu cat sunt mai costisitoare, cu atat mai mult va incita. Acest impuls de-a cheltui, poate si pentru a face impresie, poate produce gauri semnificative in bugetul dvs., mai ales incepand din 25. Cu mult mai mult folos investiti banii in reparatiile necesare in casa.
CARIERA: Multitudinea de probleme casnice care va cad pe cap va poate afecta prestatia profesionala, in mod special in fatidica data de 13, cand sefii se pot purta asemenea unor cai naravasi, cu iesiri temperamentale neasteptate. Pe 15 aveti insa sansa de-a va face remarcati - in sens pozitiv.
DRAGOSTE: Gemenii singuri au numeroase sanse de-a incepe o relatie cu cineva foarte atragator, pana pe 24. In cuplurile stabile, cei care rezista pana pe 9 au posibilitatea de-a aseza relatia pe noi baze.
SANATATE: Un impuls binevenit de energie va parvine pe data de 25 si este vorba despre energie de cea mai buna calitate, livrata de micul benefic Venus.

RAC
22 iunie - 22 iulie
Casa si familie


In cea mai mare parte a lunii veti fi prinsi in activitati legate de casa si familie, avand probabil casa plina de oaspeti si de rude. Petrecerile organizate in aceasta perioada, cu dvs. pe post de gazda, se anunta atat de reusite, incat se va vorbi despre ele zile in sir. Puteti sa orientati aceste energii planetare si in directia infrumusetarii casei, amenajarile va vor iesi pe plac. Aveti insa grija sa nu depasiti, in nici una dintre variante, data de 24, pentru ca ulterior Mercur retrograd va poate da planurile peste cap.
BANI: Puteti sa-i investiti in casa, in achizitionarea de case ori terenuri, pana pe 24. Exista si posibilitatea de-a primi cadouri, poate in bani, din partea unor membri ai familiei dvs. sau sa fiti invitati sa porniti o afacere de familie cu cineva care se pricepe la comert, dar nu intreprindeti nimic dupa data de 24.
CARIERA: In jurul datei de 9 pot iesi la iveala intrigi care au fost tesute, poate de ani de zile, la serviciu. Odata cu expunerea acestora, va puteti trezi intr-o pozitie de putere, pe care este bine s-o consolidati, fara sa abuzati insa de noile dvs. prerogative.
DRAGOSTE: Relatiile de cuplu devin o incantare din 9, cand aveti din nou de-a face cu un partener vesel si optimism. Cu cat intreprindeti mai multe lucruri impreuna, in joaca, cu atat mai bine ii merge relatiei. Racii single au perspective frumoase, incepand din 25, cand micul benefic Venus incepe sa le lumineze casa iubirilor.
SANATATE: Din 9, organismul dvs. incepe sa se purifice si sa elimine toxine. S-ar putea sa va simtiti mai putin bine pe 13, dar efectul pe termen lung e unul bun.

LEU
23 iulie - 22 august
Maturizare emotionala


Unii dintre dvs. sunt inca debusolati, in urma eclipselor de luna trecuta, altii au trecut deja la treaba, dupa ce s-au lamurit unde sa fixeze stacheta telurilor personale. Cei care simt inca nevoia sa se lamureasca o pot face iesind in oras cu prietenii, consultandu-se cu ei sau discutand cu rudele de gradul II si III. Puteti ajunge la concluzia ca v-ar folosi daca ati invata lucruri noi.
BANI: Sunteti in continuare concentrati pe obiectivele practice pe care vi le-ati propus, pana pe data de 22. O investitie importanta poate fi finalizata inainte de Luna plina din 15, sau puteti porni o noua afacere, cu conditia sa va abtineti de la orice operatiune cu caracter financiar, pe data de 13.
CARIERA: Si inainte de septembrie erati bine vazuti, atata ca nu se concretiza nimic. Situatia are toate sansele sa se schimbe, incepand din data de 9, cand vi se deschid perspective reale de a avansa semnificativ in cariera. Puteti atrage cu usurinta atentia binevoitoare a unor persoane influente.
DRAGOSTE: Daca v-ati confruntat cu sinceritate cu sentimentele dvs. mai ambigue, cu resentimentele sau nevoia de-a domina in relatia dvs. de amor, din 10 incepand, se pot produce o inseninare si o maturizare emotionala. In relatiile de cuplu, iesirile impreuna cu prietenii pot constitui un cadru propice, pana pe 24.
SANATATE: Incepand din 10, ficatul dvs. incepe sa functioneze mai bine, in schimb tendinta de ingrasare se poate accentua.

FECIOARA
23 august - 22 septembrie
Bani frumosi


In timpul primelor noua zile ale lunii e bine sa menajati sensibilitatile membrilor familiei dvs., fara a ceda insa unor santaje emotionale. Suna ca un joc pe sarma? Pai, cam asta si e. Insa in felul acesta va platiti linistea pentru restul lunii. 13 este o zi in care ar fi bine sa nu aveti contacte cu familia. In cazul in care ati inceput un proiect personal in primele zile ale lunii, tineti-va de el cu seriozitate, pana pe 15, aceasta investitie de energie il va propulsa catre succes.
BANI: Puneti-va pe treaba, pentru ca pana pe 24, Venus, patroana banilor, va ofera posibilitatea de-a castiga bani frumosi. 12 este o data potrivita pentru a cere o marire de salariu. Bine le merge si celor ce fac comert. Din 25 insa, Mercur retrograd recomanda prudenta, cu exceptia datei de 29, cand va poate reusi o initiativa.
CARIERA: Fiti in continuare atenti la motivatia colegilor, dintre care unii sunt prietenosi doar pentru ca au nevoie de dvs.
DRAGOSTE: Relatia de cuplu poate suferi schimbari pozitive, cu conditia ca dvs. sa initiati noul. Perioada potrivita se intinde pana pe 15, ziua in care sunteti in cea mai mare armonie sentimentala. Zilele de 13 si 21 in schimb, sunt pline de tensiuni. Confruntarile emotionale ar trebui evitate.
SANATATE: Energia dvs. nu este debordanta, dar este supusa unor fluctuatii mai mici ca in lunile trecute, pana pe 24, dar ulterior reflexele pot avea de suferit. Pot aparea migrene, cresteri ale tensiunii arteriale sau tulburari de vedere.



BALANTA
23 septembrie - 22 octombrie
Stelele va iubesc


Incepeti luna in forta si sunteti cuprinsi de dorinta de-a infaptui multe proiecte ambitioase. Aveti ambitia si puterea de-a o face, cu ajutorul lui Mercur, Marte si Venus, care va sustin pana pe data de 24. Atunci, patroana dvs., Venus, va paraseste zodia, iar Mercur, suparat pe drept cuvant de pierderea acestei prezente benefice, intra in miscare retrograda. Din acest moment, trebuie sa va feriti de iesirile nervoase, care va pot cotropi cu usurinta (sub influenta lui Marte), in timp ce Mercur retrograd va poate determina sa faceti greseli in comunicare.
BANI: Sansele de castig apar cu incepere din data de 25, insa daca aveti de dus tratative sau lucrati in comert, sunteti dezavantajati la capitolul negociere (de obicei un punct forte al zodiei dvs.). Daca puteti delega pe cineva care sa va reprezinte este mai bine pentru afacerile dvs.
CARIERA: Exista zile in care puteti fi atacati cu abilitate de rivali pe care nici nu i-ati fi banuit, si acestea sunt 13 si 21. Pentru a evita sa va expuneti unor adevarate tertipuri este important sa fiti mai retinuti in manifestarile dvs. de prietenie fata de colegi. Nu le cereti favoruri care se cer doar prietenilor - acestia ar putea sa v-o ia in nume de rau.
DRAGOSTE: Sunteti plini de farmec pana pe 24, dar ulterior puteti face urat, daca partenerul nu va raspunde cu aceeasi moneda.
SANATATE: Aveti mare grija, pana pe 22, sa va odihniti suficient si sa nu va lasati coplesiti de surmenaj.

SCORPION
23 octombrie - 22 noiembrie
Prietenia, mai presus de orice


Un rol important il joaca in viata dvs. prietenia, cel putin pana pe data de 21. Veti dori sa-i aveti aproape pe prietenii dvs. apropiati, pe cei care va cunosc bine. In jurul datei de 5 este posibil sa va intalniti cu cineva foarte drag, pe care nu l-ati vazut de mult, sau sa fiti cuceriti de cineva care stie multe, are talent de povestitor si umor. Chiar daca v-ati facut deja concediul, este bine ca incepand din data de 9 s-o porniti la drum.
BANI: Din 10 incepand, situatia capitalului dvs. incepe sa se clarifice si sa se echilibreze. Unii dintre dvs. vor putea detecta sursa unor pierderi, poate sub forma cuiva care profita de banii dvs. Este posibil ca in jurul datei de 21 sa apara niste cheltuieli neprevazute. Daca este vorba despre achizitii mai scumpe, incercati sa le cumparati in cea de-a doua parte a lunii viitoare.
CARIERA: Pana pe 24 sunteti in pozitia privilegiata de-a avea acces la tot felul de informatii utile. Aveti insa grija cum si cand le folositi, din 25 incolo, caci Mercur retrograd va predispune la indiscretii.
DRAGOSTE: In jurul Lunii pline din 15 va veti lamuri daca relatia in care sunteti mai este viabila. Pentru cei care se hotarasc s-o ia pe cont propriu, interventia lui Venus, pe 25, poate fi salutara, aducand pe cineva nou.
SANATATE: Odihna si ingrijirea corporala fac minuni pana pe 24, ulterior tonusul energetic scade, la fel si capacitatea respiratorie.

SAGETATOR
23 noiembrie - 20 decembrie
Schimbari semnificative


Luna septembrie poate aduce schimbari semnificative in viata dvs. Prima schimbare se produce in jurul datei de 9, cand Pluton in semnul dvs. redevine direct. Asta inseamna ca in primele noua zile ale lunii aveti posibilitatea de-a va confrunta cu resentimentele carora le-ati permis sa va motiveze ani de-a randul, cu nevoia inconstienta de putere si control asupra altora, care va tin in loc in evolutia personala. Rezultatele nu se vor vedea imediat, ci vor deveni treptat vizibile, pana la finele lui noiembrie, dar urmarile se vor face simtite toata viata. Luna plina din 15 poate aduce schimbari in viata dvs. de familie. Acestea se pot produce brusc si intr-un fel destul de neplacut, daca nu sunteti deschisi fata de nevoile celorlalti membri ai familiei.
BANI: Din 9, fie se deblocheaza accesul dvs. la niste fonduri, care existau, dar nu va puteati atinge de ele, fie primiti o crestere de salariu substantiala sau macar o bonificatie grasa.
CARIERA: Ritmul trepidant de munca si un sef carcotas, iata ce va insoteste in primele trei saptamani ale lunii. Schimbarile sunt la ordinea zilei, de ajungeti sa va intrebati ce sens au toate astea. Raspunsul se intrezareste in ultimele zile din septembrie.
DRAGOSTE: Cei interesati vor putea da peste o persoana de-a dreptul fascinanta si foarte atragatoare la mijlocul lunii, in cercul social pe care-l frecventeaza. Puneti insa piciorul pe frana din 25 si fiti atenti la comunicare.
SANATATE: Asigurati-va de un aport suficient de calciu, de preferinta prin alimentatie, si faceti exercitii de flexibilitate, caci oasele dvs. sunt cam ruginite.

CAPRICORN
21 decembrie - 19 ianuarie
Se deschid portile


Mai toata vara ati avut senzatia ca o mare sansa e undeva, dupa colt, dar, din nefericire, ea nu s-a ivit. Vestea buna este ca portile inspre reusita se deschid in septembrie, si anume incepand din data de 9. In avanpremiera, va puteti bucura de ziua de 5, cand puteti primi o veste grozava din strainatate sau obtine un succes academic sau public. Veti beneficia de mai multe ocazii de-a va realiza visurile personale si este bine sa le abordati cu curaj si incredere. Atentie insa sa nu va ambalati in prea multe proiecte concomitent. Calatoriile nu sunt bine aspectate pana catre finele lunii, respectiv in jurul datei de 22.
BANI: Sefii va vad cu ochi buni si au in vedere si faptul ca meritati venituri mai mari, lasati-i insa pe ei sa decida. Daca va vine sa va plangeti pe aceasta tema, incepand din 25, aveti de pierdut. Mai bine aveti rabdare.
CARIERA: Am mentionat deja bunavointa sefilor fata de dvs., va puteti baza pe o foarte buna conlucrare pana pe 24. Ulterior, Mercur retrograd va poate pune bete-n roate - incercati sa nu luati personal comentariile facute de sefi.
DRAGOSTE: Deveniti o companie deosebit de placuta, incepand din data de 9. Sa nu va surprinda daca vi se va spune ca ati intinerit - este efectul lui Jupiter, care reintra in miscare directa. Interese romantice noi apar doar din 24 incolo.
SANATATE: Incepand din data de 10 energiile se recicleaza mai bine, desi procesul se desfasoara foarte lent.

VARSATOR
20 ianuarie - 18 februarie
Creativitate si sanse in cariera


In cea mai mare parte a lunii sunteti plini de creativitate, pe care o exprimati cu usurinta si spontaneitatea unui copil. Va face foarte bine sa calatoriti sau sa incepeti cursuri - usurinta cu care invatati si va exprimati ideile ii incanta pe profesorii dvs. Asta pana pe 24, cand Mercur retrograd va afecteaza imaginea publica putandu-va stalci discursul.
BANI: Ganditi-va pana pe 15, cand Luna plina va afecteaza starea materiala, la un mod mai eficient de a va organiza bugetul si mai ales de a constientiza situatiile in care banii va fug printre degete. In jurul datei de 13 puteti sa luati decizii gresite cu privire la investitii, asa ca e bine sa va abtineti.
CARIERA: Cu incepere din data de 10, sunteti urmariti cu discreta bunavointa de catre persoane care conteaza. Asta explica probabil sansele care vi se ofera la sfarsitul lunii, mai precis din 25 incolo, cand insusi micul benefic Venus va ajuta sa avansati in cariera.
DRAGOSTE: In cazul in care aveti o relatie la distanta, veti comunica intens si romantic cu persoana respectiva, pana pe data de 24. Daca traiti in cuplu, va fi o luna confuza. Lamuriti lucrurile. Daca relatia schioapata, puneti-i capat.
SANATATE: In timp ce functiile hepatice se normalizeaza incepand din data de 9, kilogramele tind sa se inmulteasca, mai ales daca dati curs placerii de a manca grasimi sau dulciuri.

PESTI
19 februarie - 20 martie
Treceti la fapte!


Ganditi-va, inca din primele zile ale lunii, la schimbarile pe care ati dori sa le introduceti in viata dvs. personala si treceti la fapte (in punctele esentiale...). Faceti acest lucru inainte de Luna Plina, care se intampla pe data de 15 in semnul dvs. Incercati, insa, sa actionati cu delicatete, chiar daca scopul dvs. declarat este sa cuceriti mai multa independenta.
BANI: Pentru aceia dintre dvs. care vor sa inceapa noi afaceri sau sa-si sporeasca, intr-un fel sau altul, capitalul, perioada ce se intinde pana pe 24 este cum nu se poate mai indicata. Exista totusi zile in care discernamantul dvs. nu este la cote maxime, si anume 8, 10 si 23, cand actionati ca si cand ati avea resurse nelimitate. Din 24 incepand ar fi bine sa restrangeti activitatile financiare la minimum.
CARIERA: Rezistati cu stoicism ultimelor provocari ale celor in autoritate, caci din 10 situatia se schimba si nimeni nu va mai poate ingradi accesul la putere. Asta in cazul in care ati procedat intotdeauna cu maxima onestitate. In caz contrar, este posibila chiar o retrogradare. Evitati orice disputa cu sefii pe 13.
DRAGOSTE: In luna aceasta, viata in cuplu nu se anunta deloc usoara. Apar dificultati mari de comunicare. Iesirea din ele nu este ineluctabila, dar daca cuplul dvs. bate din aripi, va puteti astepta la o despartire.
SANATATE: Cu toate ca ciclul veghe-somn mai lasa de dorit, calitatea energiei pe baza careia functionati este mai buna pana pe 24.