Peluze de iarba si flori

Redactia
Ingrasarea peluzelor

In fiecare an, toamna, hraniti-va peluza de iarba, punand deasupra 6-12 milimetri de ingrasamant natural sau ingrasamant organic, special pentru intretinerea ierbii. Nu exagerati supra-alimentandu-va peluza, pentru ca excesul de ingrasamant face sa rasara gazonul prea repede, ceea ce il face vulnerabil la boli.

Tunderea peluzei

Tundeti-va cat mai des peluza si lasati iarba sa creasca pana la o inaltime de circa 5 cm, pentru a o ajuta sa dezvolte radacini puternice. Pentru a face economie la ingrasaminte, lasati iarba taiata pe peluza. Cu timpul se descompune si devine ea insasi ingrasamant.

Stropitul ierbii

Stropitul frecvent al peluzei face ca iarba sa dezvolte radacini prea scurte. E de preferat sa stropiti ca lumea, dar o data, de doua ori pe saptamana. Pentru a calcula daca peluza a absorbit apa suficienta, procedati in felul urmator: puneti in partea aspersorului un vas. Cand se aduna in el circa 2,5 cm de apa, deplasati aspersorul in alta parte.

Urina de animale

Daca surprindeti un caine sau o pisica in timp ce urineaza pe peluza, stropiti imediat locul cu apa, pentru a evita ca iarba sa se arda si sa se carbonizeze.