Raspuns pentru DANIELA - Bucuresti, F. AS nr. 825 - "S-a confruntat cineva pana acum cu un mezoteliom?"

Redactia
Dr. ANA COSTEA, Bucuresti, "Energy Plus", tel. 021/316.43.92, 0748/88.00.59

In general, mezoteliomul (cancerul primar al pleurei) este o boala profesionala: expunere prelungita la fibrele de azbest. Manifestarile clinice care apar cel mai frecvent sunt: tuse persistenta, dificultati de inghitire, transpiratii la nivelul fetei, scadere in greutate, febra, expectoratii cu sange, dificultate respiratorie chiar si in repaus, din cauza ingrosarii pleurei, ca urmare a raspandirii tumorii. Cu cat se ingroasa pleura mai tare, cu atat va fi mai putin posibila distensia plamanilor pentru ca acestia sa functioneze normal. Unii pacienti pot acuza dureri toracice puternice, si ale coastelor, acest semn fiind al diseminarii celulelor canceroase si extinderii tumorii.
In cazul mamei dvs., este necesar sa actionati cat mai repede si responsabil, pentru ca probabilitatea de extindere a acestui tip de neoplasm este foarte mare. Sunteti in lupta cu timpul si nu va recomand sa tatonati diverse tipuri de tratament. Asumati-va unul competent, corect dozat si de o calitate garantata, si urmati-l fara intarziere. Acumularea lichidului pleural fiind de natura oncologica, tratamentul prescris trebuie sa aiba o puternica actiune antitumorala.
Noi va recomandam sa incepeti tratamentul cu Tien Hsien Liquid China 1, un antitumoral extraordinar de eficient, si cu Carctol, care are actiune antitumorala si catartica (de eliminare a lichidului in exces din cavitatile organismului). Pentru usurarea respiratiei, se va administra Respiration BlendTM, cu actiune directa pe tesutul pulmonar. Prevenirea si tratarea complicatiilor infectioase si a inflamatiilor se va face cu ajutorul produsului Curcumin95TM.
Deoarece riscul de metastazare este foarte mare, schema de tratament trebuie completata si personalizata in mod regulat, in functie de evolutia si simptomatologia pacientului si de bolile asociate. Echipa noastra de medici poate realiza aceasta monitorizare si adaptare a schemei de tratament, conform evolutiei bolii mamei dvs., dozandu-se cu precizie medicatia necesara optima.

"Cum se poate trata tinea capitis?"
(Raspuns pentru FILIP MARIA, F. AS nr. 825)


Tinea capitis este o afectiune contagioasa, avand ca agenti etiologici dermatofiti din genul Trichophyton si Microsporum, si numai exceptional din genul Epidermophyton. Este intalnita la copil si rareori la adult. Aspectul clinic este de multe ori atipic, cu prezenta de scuame, cruste, pustule si alopecie. Aparitia bolii la adult este favorizata de o serie de factori imunosupresori. La nivelul pielii scalpului, determina aparitia pustulelor insotite de eritem, scuame, cruste, precum si o alopecie extinsa insotita de prurit. Scaderea imunitatii de diferite etiologii (inclusiv stresul) poate crea un teren favorabil pentru aparitia acestei afectiuni. Va recomandam Hair BlendTM, ce stimuleaza cresterea si stopeaza caderea parului cauzata de deficit mineral, stres, dereglari hormonale, scaderea imunitatii sau boli infectioase ori parazitare, Alive! este un meganutrient ce mentine un nivel maxim de imunitate si energie.

ADRIANA VLAD, fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

"Tatal meu are neoplasm bronhopulmonar"
(Raspuns pentru OANA - Braila, F. AS nr. 826)


As dori sa specific ca neoplasmul este o afectiune care are mare legatura cu modul de viata. De aceea, primul sfat pentru incercarea de vindecare este ca tatal dvs. sa incerce sa-si schimbe modul de viata. Alimentatia este primul pas. Daca poate, sa renunte la carne si proteina animala, la grasimi, condimente si prajeli. Sa opteze pentru proteina vegetala din soia, telina, spirulina si sa consume peste si produse care contin omega 3, 6, 9 (ulei de in, peste, borago, primula). Ca tratament va recomand o combinatie din produse naturiste si homeopatice: Intern: Tonic imunitar "E-lite", Picatura Brs, Thuya, Carpen, Atomizat din ou de prepelita japoneza, Iarba mare, Indole-3-Carbinol, Septilin, Tonic sedativ "E-lite". Extern: seara, se fac bai de abur cu coada-calului, tataneasa si coada-soricelului; pe timpul noptii, se tin comprese cu tinctura de rasina pe zona afectata.
Tonicul imunitar si sedativ se prepara in farmacia noastra din Deva. Tonicul imunitar contine: miere, propolis, polen, laptisor de matca, extracte din soc, salcie, muguri de plop, echinacea, ridiche neagra, uleiuri esentiale de pin, lavanda, geraniu, fenicul, brad. Are efect trofic, intareste sistemul imunitar, calmant, febrifug, antiinflamator, antiinfectios, stimuleaza pofta de mancare. Tonicul sedativ contine produse apicole, extracte de sunatoare, valeriana, paducel, vasc, hamei, orz, ovaz, passiflora, salvie, ulei esential de lavanda si portocal. Se administreaza seara, inainte de culcare. Are efect calmant pentru sistemul nervos, ajuta in insomnii si la optimizarea functiei psihice. Pentru alte detalii sunati la farmacia "E-lite".

"Prietena mea nu poate scapa de raguseala"
(Raspuns pentru POP ANANIE - Urisor, Cluj, F. AS nr. 826)


Raspuns valabil si pentru DUMITRU FLORIN, "Fetita mea face foarte des amigdalita", F. AS nr. 826)

In ambele cazuri, de raguseala si de amigdalita, sistemul imunitar are o mare importanta. De regula, pentru aceste afectiuni, pacientii isi administreaza frecvent antibiotice, incat distrug mai degraba sistemul imunitar, nu microbii, care devin rezistenti la astfel de medicatie. Plantele au un efect mai bland asupra imunitatii, iar daca acestea sunt dozate corespunzator, in capsule sau fiole concentrate, dupa cateva cure de tratament reusesc sa anihileze infectiile si inflamatiile la nivelul amigdalelor si al cailor respiratorii. Astfel, va recomand un preparat deja cunoscut si recunoscut de cei ce l-au folosit cu succes in asemenea afectiuni: Tonicul imunitar "E-lite" contine produse fitoapicole (miere, propolis, polen, laptisor de matca, extracte din soc, salcie, muguri de plop, echinacea, ridiche neagra, uleiuri esentiale de lavanda, pin, fenicul, geranium, brad). Are un efect fortifiant pentru sistemul imunitar, puternic efect antiinflamator, antiinfectios, antimicrobian, antipiretic, stimulator, revitalizant. Pe langa acest preparat va recomand urmatoarele produse: Imunoplus, Influrex plus, Comprimate cu propolis; homeopatice: Osccillococcinum - 1 tub - doza/ saptamana (actioneaza ca un vaccin), Sulfur D10 - 5 granule/ saptamana in doza unica.

Dr. ANDREEA DRAGOMIRESCU, Centrul Naturist "Santo-Raphael", Bucuresti, tel. 021/233.19.50, 0788/28.32.92

"Am fost diagnosticat cu sifilis primar"
(Raspuns pentru IUSTIN NITU - Pitesti, F. AS nr. 588)


In afara de tratamentul cu antibiotice, pe care este necesar sa-l continuati, va recomand urmatorul tratament cu plante medicinale: cerentel-radacina - 2 parti, cimbru - 2 parti, iarba mare - 1 parte, cimbrisor - 2 parti, armurariu - 2 parti. Plantele se rasnesc pulbere, se amesteca in proportiile de mai sus, din amestec se ia cate o lingurita de patru ori pe zi, se tine sublingual 15-20 minute, apoi se inghite cu putina apa plata. Plantele se iau la intervale egale, cu minimum 30 minute inainte de masa. Luati de la Plafar tinctura Imunoplant 1 cu extract de frunze de maslin - cate 20 picaturi de trei ori pe zi, in 100 ml apa plata. Pentru informatii suplimentare va puteti adresa telefonic.

"Cum pot scapa de herpes genital recidivant?"
(Raspuns pentru ALEXE ADRIAN - Ploiesti, F. AS nr. 588)


Va recomand urmatoarele: cel putin pentru o vreme (minimum 7 luni) o dieta din care sa excludeti carnea si produsele din carne, alcoolul, tutunul, cafeaua, alimentele ce contin coloranti si conservanti sintetici. Luati urmatorul amestec de plante medicinale: trei-frati-patati, fumarita, frunze de mesteacan, galbenele, frunze de nuc. Plantele se rasnesc pulbere intr-o rasnita electrica curata, se amesteca in proportii egale, din amestec se ia cate o lingurita de patru ori pe zi, la intervale egale, cu minimum 30 minute inainte de masa, se tine sub limba 15-20 minute, apoi se inghite cu putina apa plata. Local, atunci cand apare eruptia, puteti aplica macerat de galbenele preparat din 20 g planta puse in 300 ml apa plata. Se lasa peste noapte (aproximativ 7 ore) la temperatura camerei, dimineata se strecoara si cu maceratul rezultat se tamponeaza zona afectata. Luati, de asemenea, tinctura Imunoplant 1 sau Imunoplant 2 - pentru stimularea imunitatii (herpesul apare pe un fond de inhibare a imunitatii organismului). Tinctura se gaseste la Plafar, se iau cate 20 picaturi de trei ori pe zi, in 100 ml apa plata. Va doresc sanatate!