Ecologie practica

Redactia
Ingrijirea masinii fara substante toxice

• Nu e neaparat necesar sa cumparam produse chimice pentru intretinerea automobilului personal. Sunt scumpe si toxice. Exista multe produse naturale la fel de eficiente si fara risc pentru sanatate.

• Insectele lipite de farurile masinii, de parbriz sau capota pot fi inlaturate perfect cu un amestec de bicarbonat de sodiu si apa.

• Economisiti apa. In loc sa va spalati masina cu furtunul, umpleti o caldare cu apa, puneti cateva picaturi de sampon pentru par si spalati masina cu un burete. Pentru clatit folositi inca o caldare cu apa curata.

• Curatati-va parbrizul, vaporizand pe el sifon, apoi stergeti cu grija. Detergentii din comert sunt extrem de toxici pentru plamani.

•  Pentru a curata bornele bateriei, presarati pe ele putin bicarbonat de sodiu, vaporizati o cantitate mica de apa si lasati sa actioneze o ora. Frecati cu buretele, apoi stergeti cu o carpa absorbanta.

• "Unguent" pentru lustruit masina. Utilizati preparatul urmator pentru a indeparta praful si a-i da masinii un luciu frumos, vreme indelungata. Ingrediente: 100 g fulgi de sapun (sapun ras), 6 picaturi de ulei aromat de lamaie, 15 grame ceara de albine. Mod de preparare: puneti peste noapte sapunul sa se inmoaie in apa. A doua zi, amestecati-l cu ceara de albine topita pe baie de aburi si uleiul aromat de lamaie. Amestecati bine ingredientele. Aplicati crema obtinuta cu un tampon de tifon, apoi lustruiti cu o bucata de stofa moale sau cu o piele de caprioara.