Zodiacul lunii AUGUST

Tana Rosca
August debuteaza cu o eclipsa de soare, care se petrece chiar pe data de 1, in zodia Leului. Energia sa poate aduce in prim-plan, intr-un mod dureros, probleme privind identitatea sau creativitatea noastra. Cand spunem "identitate", ne referim la acele aspecte ale personalitatii noastre pe care le manifestam in relatiile de dragoste, in timp ce creativitatea noastra se poate referi la ceea ce am creat la propriu - copiii. Micul benefic Venus aflat si el in Leu ne ajuta sa trecem mai usor peste asperitatile zilei. Pe 16 are loc cea de-a doua eclipsa, de asta data de Luna, care se intampla in semnul Varsatorului si ne pune sub lupa relatiile de prietenie si cele sociale. Este posibil sa fie necesara o reevaluare a acelor legaturi de la care am avut prea multe asteptari

BERBEC
Program incarcat


Ca sa va umpleti bateriile pentru a face fata unei luni foarte ocupate, ar fi bine ca in primele 6 zile sa faceti macar o escapada, undeva, departe, de preferinta cu persoana cea mai draga inimii dvs. Daca puteti s-o lungiti pana pe 10, cu atat mai bine. Pentru a face fata unui program atat de incarcat cum se anunta al dvs. in august, ar trebui sa va puneti pe organizare.
BANI: Incepand din data de 7, eforturile pe care le depuneti la locul de munca incep sa dea roade. Aceia dintre dvs. care lucreaza pe baza de comision se pot baza pe venituri frumusele, dar se poate la fel de bine ca unii dintre colegii dvs. sa va ofere ocazia sa faceti un castig suplimentar.
CARIERA: Energia grozava pe care ati investit-o la serviciu luna trecuta se mentine pana pe 20, dar din 7 incolo le deveniti simpatici colegilor dvs., carora atitudinea dvs. anterioara li se parea, probabil, prea competitiva. Acum insa echilibrati cat se poate de bine energia si colegialitatea. Puteti incepe sa va ganditi la o promovare, iar daca aveti de gand sa faceti o schimbare profesionala, puteti primi oferte in acest sens.
DRAGOSTE: Cele doua eclipse ale lunii va pot schimba peisajul emotional, cel mai probabil in bine, daca sunteti deschisi ideii ca relatiile care nu evolueaza sunt sortite, intr-un final, esecului. Fiti receptivi si veti putea intalni pe cineva semnificativ, daca sunteti in cautarea unei relatii, cel mai probabil in primele zile ale lunii. Din 20 incolo, Berbecii care sunt intr-o relatie stabila sunt cei avantajati.
SANATATE: Incepeti luna pe un maxim de energie, care predispune catre cresterea tensiunii si/sau dureri de cap. Echilibrarea energetica are loc dupa data de 6, iar pana pe 30, organismul dvs. raspunde foarte bine la ingrijire.

TAUR
De unul singur


Relatiile de prietenie sunt puse la incercare luna aceasta, iar primul hop se anunta in jurul datei de 6. Cel de-al doilea val va izbeste in jur de 23, dar acum, diplomata Venus este si ea prezenta si, cu putina rabdare din partea dvs., conflictele se pot stinge. Activitatile de grup la care participati cu placere, de multe ori in calitate de organizatori, nu va priesc luna acesta. De aceea ar fi bine sa evitati sa va implicati in proiectele care se lanseaza in grupul dvs. de prieteni. Dupa o zguduiala emotionala de care aveti parte acasa in timpul eclipsei de pe 1, toate se reaseaza mai bine ca inainte.
BANI: Este recomandabil sa reevaluati capitalul sau resursele pentru investitii. Asta pentru ca, daca nu porniti de la o premisa realista, in ultimele zile ale lunii puteti cheltui o suma ingrijorator de mare pe distractii, fara sa va dati seama macar.
CARIERA: Imediat dupa cea de-a doua eclipsa a lunii, din data de 16, aveti un avant considerabil, care va poate propulsa pe scara ierarhica, daca va dedicati acestui scop cu maxima seriozitate.
DRAGOSTE: Inca din data de 7 a acestei luni, farmecul dvs. atrage ca un magnet persoane pe care le gasiti foarte simpatice. Din 11, comunicarea emotionala devine excelenta. In cea de-a doua jumatate a lunii, lucrurile se pot complica insa, poate pentru ca aveti mai multe optiuni.
SANATATE: Organismul se armonizeaza din 11, dar din 20, energia puternica a lui Marte va poate da puseuri de tensiune sau migrene. Cel mai bine este sa descarcati surplusul de energie nervoasa facand miscare.

GEMENI
Casa si familia


In august va puneti multe intrebari privitoare la probleme de fond. Cele mai presante sunt cele legate de casa sau familie. Daca este vorba despre casa la propriu si aveti planuri de cumparare sau vanzare, ar fi bine sa faceti miscarile necesare intre data de 7 si 25. Daca este vorba despre familie, tensiunile pe care le-a introdus micul malefic Marte la inceputul lunii trecute, incep sa-si gaseasca o rezolvare odata cu data de 7, cand micul benefic Venus aduce echilibru.
BANI: In continuare sunteti atrasi de "jucarii" scumpe, iar aceasta pofta se poate extinde asupra unor investitii facute impulsiv, mai putin rentabile decat par la prima vedere, care incep sa devina tentante din data de 20.
CARIERA: Este prima luna in care nu mai sunteti manati de tensiunile care provin din asteptarile sefilor fata de dvs. Aveti tendinta sa va puneti singur sub tensiune, pentru ca unii dintre membrii familiei dvs. isi pot exprima nemultumirea fata de statutul dvs. profesional actual.
DRAGOSTE: Cei mai multi dintre dvs. au reusit sa dea de capat unei povesti emotionale mai vechi, care si-a facut reaparitia in viata dvs. in cea de-a doua jumatate a lui iunie. Pentru cei care au reusit sa proceseze emotional vechea relatie, se profileaza o noua relatie in jurul datei de 20.
SANATATE: Daca va consumati prea mult in relatiile de asociere, vitalitatea va scade si apare pericolul de infectii.

RAC
Pericol de accidente


Aceasta este luna cea mai putin favorabila pentru a pleca la drum, fie acesta lung sau scurt. Daca doriti totusi sa faceti o escapada si sa va simtiti bine, marginiti-va la intervalul 7 - 19. Din 20 incepand apare riscul de accidente. Va sfatuim sa evitati sa sofati, mai ales in jurul datei de 6 si apoi in jurul datei de 23. In cazul in care se ivesc probleme mecanice cu masina, este cazul sa duceti masina in service in loc sa apelati la cunostinte sau sa incercati sa dati de capat singuri problemei.
BANI: Instinctul dvs. la bani functioneaza impecabil in primele 6 zile ale lunii si acest interval este de asemenea cel mai bun pentru a incasa profit concret. Negocieri legate de castigul banesc pot fi duse cu mult succes intre 8 si 10. Veti fi explicit preocupati de cresterea veniturilor dvs. pana pe data de 22.
CARIERA: Daca ati reusi sa va temperati asteptarile prea grandioase privind reusita profesionala, va puteti astepta la reusite si rezultate foarte placute pe 17 si 18, cand micul benefic Venus si abilul negociator Mercur va ajuta sa va implementati telurile profesionale.
DRAGOSTE: Partenerul dvs. de cuplu asteapta sa-i apreciati in continuare atitudinea pozitiva, deschisa. Este bine sa faceti iesiri impreuna, sa va vedeti cu rude sau vecini care va sunt simpatici, iar perioada optima pentru acest tip de actiuni se extinde intre 7 si 20.
SANATATE: Daca pana acum nu au reaparut probleme legate de sciatica, zona lombara a coloanei sau infectii uro-genitale, ati scapat. Daca nu, ingrijiti-le cu de doua ori mai multa atentie.

LEU
Irezistibili!


Incepeti luna plini de energie si aveti o asemenea stralucire in ceea ce spuneti si faceti, incat pana pe data de 6 inclusiv este aproape imposibil ca cineva sa va reziste. In cazul in care sunteti prinsi intr-o disputa legala, pana pe 6 aveti posibilitatea sa gasiti o rezolvare amiabila. Continuati sa straluciti pana pe data de 22, insa sunt cateva zile in care relatiile cu asociatii dvs. pot sa treaca prin momente dificile. Prima este data de 7, cand e bine sa va controlati cu grija cuvintele, urmata de data de 15, cand ar trebui sa va controlati temperamentul. Din 20 incepe sa va bantuie dorul de duca, dar, daca puteti, amanati escapadele pana pe data de 30.
BANI: Sunteti prinsi intr-o multime de proiecte pe termen lung, din cauza carora va puteti simti nervosi ori stramtorati. Din 7 va poate sosi primul profit concret, ceea ce va ridica mingea la fileu pentru urmatoarele negocieri. Este bine ca acestea sa inceapa din data de 11.
CARIERA: Cu toate ca nu se intampla nimic spectaculos, in cazul in care va ganditi la o promovare, felul in care evoluati in echipa nu trece neobservat. Activitatea dvs. se face remarcata mai cu seama pe 17 si pe 18, cand sefii au ocazia sa va vada adevaratul potential.
DRAGOSTE: Sunteti foarte apreciati de partener pentru caldura si farmecul dvs. pana pe data de 6, dar ar fi cazul sa va feriti de discutii in contradictoriu.
SANATATE: Chiar daca kilogramele in plus nu se urnesc repede, trecerea la un regim de viata mai sanatos si mai echilibrat merita facuta. Primele semne le veti vedea probabil incepand cu data de 7.

FECIOARA
Cu motoarele ambalate


Functionati cu toate motoarele duduind in primele zile ale acestei luni, iar daca nu v-ati grabit sa luati decizii intempestive luna trecuta, ati facut foarte bine. Asta pentru ca celor doi malefici, Marte si Saturn, care se afla in semnul dvs. la inceputul acestei luni, i se adauga pe 7 micul benefic, Venus, iar apoi, pe 11, insusi seful zodiei dvs., sprintenul si abilul Mercur. Acum aveti posibilitatea de a lua decizii pe termen lung in cunostinta de cauza si sa duceti tratativele de rigoare cu toata inteligenta lucida care va caracterizeaza.
BANI: Lucrurile incep sa se intensifice brusc incepand cu data de 20, cand va poate veni o idee noua de castig sau un barbat incearca sa va convinga sa va alaturati unei initiative de-a lui. Acestea nu se vor manifesta insa imediat sub forma de profit.
CARIERA: Pana pe data de 22 sunteti destul de vulnerabili in fata urzelilor tesute de inamicii dvs. de la serviciu. Prietenii si aliatii dvs. discreti dintre colegi va pot ajuta pana pe 6 inclusiv, dar in jurul datei de 7 si de 15 puteti fi "facuti din vorbe".
DRAGOSTE:Venus va ajuta sa pastrati echilibrul in toate relatiile dvs. personale pana pe data de 30, insa puterea ei va fi scazuta pe 23 si 24.
SANATATE: Toate orele de odihna pe care puteti sa vi le oferiti pana pe data de 6 vor avea un efect foarte bun asupra sanatatii dvs. Pe 7 e bine sa va feriti incheieturile bratelor si labele picioarelor de mici accidentari.

BALANTA
Usor surmenaj


Prima zi a lunii poate fi foarte solicitanta din punct de vedere al vietii dvs. sociale, deoarece eclipsa de Soare va afecteaza prieteniile. Oricat de tentante ar fi invitatiile primite pe data de 1, ar fi o idee buna sa va scuzati politicos si sa nu va duceti. Drumurile scurte va pot aduce in fata persoane care la un moment dat v-au trezit reactii emotionale puternice, in bine sau in rau. Este vorba probabil despre rude sau vecini. Aceste intersectari va ofera ocazia sa incheiati conturile sau sa va lamuriti cu privire la sentimentele dvs. reale.
BANI: In societate vi se poate oferi ocazia de a castiga un contract sau o colaborare, printr-o cunostinta utila, in primele 6 zile ale lunii. Ulterior, va puteti astepta la cheltuieli mai serioase legate de casa.
CARIERA: August este o luna in care surmenajul apare foarte usor si se poate ca, pentru ca sunteti vazuti mai tot timpul obositi, sa vi se puna sub semnul intrebarii randamentul. Incercati sa nu pasati din atributiile dvs. colegilor, pentru a nu va atrage resentimente, pe 23 si 24.
DRAGOSTE: Relatia de iubire este strans legata luna aceasta de cercul social in care va invartiti. In primele 6 zile ale lunii, compania prietenilor este binefacatoare pentru cuplul dvs., influenta grupului devine destabilizatoare pe 7 si din nou pe 24.
SANATATE: Efortul de a face mai mult decat va permite energia destul de slaba se poate solda, pana pe 20, cu tulburari de tensiune sau dureri de cap. Din 7 incepand, odihna face minuni.

SCORPION
Energie si avant


Viata dvs. sociala devine din ce in ce mai activa luna aceasta. Din 7 incepand, va regasiti din nou in armonie cu grupul de prieteni. Din 11, comunicarea mentala cu prietenii trece pe primul plan si puteti cunoaste persoane noi, cu care va este drag sa stati la povesti. Eclipsa de luna din data de 16 va poate obliga sa va confruntati cu o situatie familiala sau o problema legata de casa, de care nu aveti nici un chef sa va ocupati. Dar se pare ca este o problema care necesita atentia dvs. imediata.
BANI: Poate ca trebuie sa ajustati anumite cheltuieli sau sa reduceti numarul de obiective. Asta pentru ca ajungeti la concluzii mai realiste cu privire la capacitatea dvs. de investitie.
CARIERA: Imediat dupa eclipsa de pe 1, cand trebuie sa fiti atenti la relatiile cu seful, rabdarea va va fi rasplatita printr-o ocazie de a arata ce stiti. Este foarte probabil sa vi se ofere posibilitatea de a promova.
DRAGOSTE: Relatiile de iubire pot fi amestecate luna aceasta, mai ales intre 7 si 11, cand veti putea trece prin momente de confuzie cu privire la ceea ce simtiti. Daca sentimentele dvs. nu sunt clare, este bine sa lasati lucrurile asa cum sunt, altfel exista posibilitatea sa treceti prin momente neplacute.
SANATATE: S-ar putea sa fiti mai putin energici decat de obicei, insa energia dvs. se echilibreaza in jurul datei de 7.

SAGETATOR
Perturbatii afective


Procesul de incheiere a unor socoteli cu trecutul continua si luna aceasta, sub o forma mai blanda. Este mai putin vorba de a infaptui lucruri practice, de a actiona concret, cat de a accepta si a asimila emotii, care continua sa va macine. O atitudine eficienta este acceptarea situatiei de fapt. Pe 1 si pe 16 sunt zile de eclipsa, ceea ce va afecteaza drumurile. Este de preferat sa nu plecati la drum si sa nu sofati in aceste zile. In restul acestui interval, deplasarile lungi sau scurte se pot transforma in adevarate aventuri - in sensul bun al cuvantului.
BANI: Priviti la veniturile dvs. si trageti singuri concluzia daca si din in ce domeniu ati cheltuit prea mult. Incercati in continuare sa evitati achizitionarea unor obiecte scumpe, dar de firma, cand puteti cumpara ceva de aceeasi calitate, la un pret modic. Aveti tendinta sa puneti prea mult accent pe etichete.
CARIERA: In cazul in care nu v-ati dat demisia luna trecuta, asteptati cu incredere data de 7, in care intreg contextul in care ati evoluat se schimba spre bine. Poate se intoarce din concediu un coleg cu care va este drag sa lucrati ori sefii isi modifica in bine atitudinea fata de dvs. Un motiv de conflict poate sa dispara dupa data de 19.
DRAGOSTE: Energia dvs. afectiva nu se concentreaza in luna august asupra relatiei de cuplu sau a vreunei iubiri, ci este orientata cu precadere asupra reusitei profesionale. Este adevarat ca motivatia dvs. poate sa fie sa-i faceti mandri pe membrii familiei dvs.
SANATATE: Energia dvs. este in crestere subtila, dar constanta.

CAPRICORN
Punctaj maxim


Din 7 august incepand, calatoriile dvs. devin din ce in ce mai interesante, oferindu-va, in locul stresului, ocazia de a cunoaste oameni sau culturi interesante. Aceia dintre dvs. care au de dat examene se pot astepta la rezultate foarte frumoase, in perioada cuprinsa intre 7 si 22. Ultimele zile ale lunii pot fi in schimb marcate de comunicare dezlanata. Zilele deosebit de placute sunt 17 si 18.
BANI: Atentie mare in zilele de eclipsa, respectiv 1 si 16, care afecteaza situatia dvs. financiara. In zilele respective este bine sa evitati intru totul operatiunile banesti. In intervalul dintre eclipse se pot ivi ocazii frumoase, atata doar ca e bine sa fiti edificati pe deplin asupra conditiilor.
CARIERA: Totul se dinamizeaza odata cu intrarea energicului Marte in Casa carierei, pe 20. Veti dori sa luati decizii ori sa treceti la noi initiative. Acordati-va insa timpul necesar pentru a dobandi claritate perfecta asupra telurilor dvs. Actiunea propriu-zisa este favorizata de-abia cu incepere din 30.
DRAGOSTE: In august nu este cazul sa fiti modesti - a venit momentul sa-i lasati pe altii sa se straduiasca sa va fie pe plac. Prindeti incredere si spuneti ce va doriti. Puteti fi surprinsi cat de repede visele pot deveni realitate, cu conditia sa indrazniti sa cereti. Pe 17 si 18 puteti avea satisfactii emotionale deosebite.
SANATATE: Durerile de sciatica si senzatia de oboseala cronica si/sau de flatulenta, provocate de un ficat lenes, persista si luna aceasta si trebuie tratate cu atentie, ca sa poata sa dispara luna viitoare.

VARSATOR
Noroc si succes


Eclipsa de Luna care are loc in august in semnul dvs., poate schimba felul in care sunteti perceputi afectiv de catre cei care va inconjoara. Se poate sa va dati seama ca oamenii fata de care aveati impresia ca aveti un comportament plin de caldura va considera mai degraba reci si distanti ori, dimpotriva, ca cei fata de care aveti o atitudine mai indiferenta se considera, cu de la sine putere, prieteni apropiati. Fiti atenti la cei care doresc sa se apropie de dvs. si intrebati-va ce motive ar avea sa fie atat de insistenti.
BANI: In masura in care ideile dvs. sunt clare si nu va dedati unor speculatii, norocul financiar va poate conduce si consolida situatia investitiilor luna aceasta, mai ales intre 7 si 22.
CARIERA: Aceia dintre colegii dvs. cu care duceti discutii deschise, atunci cand sunteti doar voi doi, va pot da informatii foarte utile progresului dvs. pe scara ierarhica. Pe 17 si 18 sunt mari sanse sa puneti in aplicare informatiile primite pana acum. Efectul va fi cel scontat.
DRAGOSTE: Relatia de cuplu este intensa luna aceasta, dar eclipsele din 1 si 16 fac ca intensitatea sa fie resimtita intr-o maniera mai putin placuta. In aceste zile ar fi bine sa nu va vedeti prin ochii partenerului. In prima saptamana a lui august, viata de cuplu e dulce, iar relatiile nou incepute debuteaza sub protectia lui Venus.
SANATATE: Cu putina atentie acordata ficatului si evitand sa ridicati greutati ori sa solicitati in alt fel segmentul lombar al coloanei veti fi intr-o forma buna.

PESTI
Apasati frana


In prima jumatate a lunii este bine sa aveti grija sa va relaxati dupa momentele de solicitare. S-ar putea ca cei care va inconjoara sa incerce sa va paseze responsabilitati. Intrebarea pe care ar fi bine sa v-o puneti inainte de-a accepta orice solicitare de acest fel este: "Este problema mea?". Daca raspunsul este negativ, refuzati cu fermitate, pentru ca in august de-abia reusiti sa faceti fata responsabilitatilor pe care le aveti deja pe cap. Din 7 incepand, va gasiti linistea in mijlocul prietenilor.
BANI O idee buna pentru o investitie poate veni din partea partenerului dvs. de cuplu ori de afaceri - trebuie sa cadeti insa amandoi de acord asupra resurselor care se cer folosite, fiind vorba despre o investitie comuna. Ideea este buna, dar necesita prelucrare. Punerea in practica ar fi bine sa mai astepte.
CARIERA: Felul in care raspundeti unor provocari pe data de 1 este foarte important, caci eclipsa din ziua aceasta va afecteaza relatiile de munca. Daca nu reusiti sa va pastrati calmul, puteti constata pe 16, pe eclipsa de luna, ca v-ati facut un dusman, care va afecteaza viata profesionala.
DRAGOSTE: Relatia de cuplu este foarte agitata, trecand prin momente de mare apropiere sufleteasca (7-11, 17-18), dar si prin zile pline de tensiune (14, 15, 28). Puteti sa luati distanta, asteptand ca partenerul sa se linisteasca, dar fara sa faceti declaratii intempestive de independenta.
SANATATE: Pentru ca pana pe 22 sunteti foarte solicitati la serviciu, aveti nevoie sa recurgeti cu regularitate la momente de recreere, cum ar fi plimbari, exercitii menite sa armonizeze energiile fizice, emotionale si mentale, cum ar fi cele de tai chi, chi kung sau sa meditati.