Daca vreti sa aveti plante sanatoase...

Redactia
Ingrasati-le tot timpul anului

Pamantul din glastre sau din gradina trebuie ingrasat permanent, cu ingrasaminte organice. Daca aveti prieteni sau rude la tara, rugati-i sa va aduca din cand in cand o punga de balegar de vita uscat sau pamant gata ingrasat din gradina lor. Nu exista nimic mai bun pentru ca plantele de oras sa fie, si ele, puternice si sanatoase.

Faceti curatenie in fiecare zi

Gradina de pe balcon sau din curte trebuie sa fie tot timpul curata. Adunati in mod regulat frunzele moarte, florile uscate, fructele si semintele cazute pe sol.

Impiedicati aparitia petelor negre

Boala petelor negre este o infectie fungica comuna care afecteaza trandafirii. Petele apar pe frunze, sunt de forma rotunda, inconjurate de inele galbene. Pot vatama in mod grav plantele. Pentru a preveni aparitia lor, evitati sa stropiti trandafirii de sus, ci numai la radacina. Ca tratament, rupeti si aruncati frunzele infectate si stropiti florile cu urmatorul preparat: 1 lingura de bicarbonat de sodiu, o lingura de sapun ras, 5 litri de apa calduta. Amestecati ingredientele intr-un pulverizator, apoi stropiti plantele o data pe saptamana.

Un stimulent ideal: sulfatul de magneziu (sarurile Epsom)

Pentru a usura asimilarea calciului in plante si pentru a evita putrezirea, adaugati doua linguri de sulfat de magneziu in fagasurile sapate in pamant unde va rasaditi rosiile, ardeii, castravetii, dovlecii si pepenii.