Raspuns pentru ION IONESCU - Ploiesti, F. AS nr. 808 - "De 20 de ani sufar de guta si am dureri intense de picioare"

Redactia
EUGEN GIURGIU, Alba-Iulia, tel. 0358/81.49.96, 0741/92.88.80

Guta este o afectiune grava, dar exista foarte multe tratamente naturiste care pot ameliora simptomele bolii, cu conditia sa se respecte cu strictete si regimul alimentar impus de medicul specialist. * Se vor consuma zilnic castraveti cruzi, care au darul de a ajuta la scaderea acidului uric din organism, fiind un diuretic foarte puternic. * Tot pentru curatirea organismului se poate consuma patrunjel: 500 g de radacina se spala bine, se marunteste si se pune la fiert cu 1 litru de apa. Se lasa pe foc pana scade apa la jumatate si apoi se strecoara. Se bea pe parcursul unei zile. * Consumati zer, cate 0,5-1 litru pe zi. * O cura foarte simpla este consumul dimineata, la trezire, a 4 pahare de apa. In prima zi se consuma un pahar, in a doua zi - 2 pahare, a treia zi - 3 pahare si incepand din ziua a patra, se vor consuma 4 pahare de apa dimineata, la trezire. Apa se poate amesteca cu un morcov ras, suc de lamaie sau cu o lingurita de argila. Dupa consumul acestei ape, este bine ca o ora sa nu se mai manance absolut nimic. Aceasta cura simpla a ajutat foarte multi oameni cu afectiuni grave. * Este foarte ieftina si foarte eficienta. * Pentru calmarea durerilor - extern, puteti aplica frunze proaspete de hrean, unse cu ulei. Deasupra se pune o folie de plastic. Se poate tine peste noapte. * Cataplasma cu faina de porumb, frunze de feriga (de la florarii). Se face o mamaliguta, in care se pun si frunzele tocate, si se aplica calda. * Pentru accidentul vascular faceti cura cu apa, luati extract de castan si Ginkgo Biloba, conform indicatiilor producatorului.

"Mama are glaucom avansat secundar"
(Raspuns pentru SOARE CARMEN, F. AS nr. 808)


Se introduce in ochi laptisor de matca, picaturi, din fiola. Ustura, dar in timp vindeca afectiunea. * Se consuma germeni de grau, eventual cu miere, daca nu aveti contraindicatii. * Suc de morcovi si afine, in functie de toleranta individuala.

"Caut tratament pentru gastrita papulo-eroziva"
(Raspuns pentru IOANA - Calarasi, F. AS nr. 808)


Se rade un cartof de dimensiune potrivita si se amesteca cu miere poliflora (daca nu aveti contraindicatii). Se consuma inainte de mese, cu 30 minute, de trei ori pe zi. * Se face si cura cu apa, care este foarte eficienta in toate afectiunile digestive. Efectul se poate observa deja dupa 3 zile de cura.

"De 15 ani am infectie urinara cu E.coli"
(Raspuns pentru AURELIA - Bucuresti, F. AS nr. 808)


Va propun un tratament foarte simplu, dar eficient, care va va rezolva in maximum 20 de zile afectiunea pe care o aveti. Infectia cu E.coli poate fi vindecata de consumul zilnic a 250 ml de bere dimineata si 250 ml seara. Se face acest tratament timp de 20 de zile. Veti constata in urma examenului de laborator ca nu mai aveti microbul. De asemenea, puteti sa luati tinctura de propolis, cate 2 picaturi la fiecare 5 kg corp, de trei ori pe zi, puse pe paine, mestecate bine si apoi inghitite. Se face minimum 20 de zile acest tratament, care, de asemenea, este foarte eficient.

POCANSCHI OVIDIU MIRCEA,Cluj-Napoca

"Sufar de vulvovaginita candidozica"
(Raspuns pentru MARIANA U. - Oradea, F. AS nr. 701)


Va recomand unguentul "Poco", un produs universal realizat de mine si inregistrat ca inventie. Rog sa fiu contactat la tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com pentru a va trimite cu titlu gratuit cate o mostra din noul produs, impreuna cu prospect si instructiuni de utilizare, cu care veti scapa de neplacerile pe care le aveti.
(Raspuns valabil si pentru ALIONTE STEFAN, "Am mancarimi in urechi", F. AS nr. 806)

ADRIANA VLAD, Farmacia "E-lite Nutritia", Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57

"Imi doresc un copil"
(Raspuns pentru ELENA, F. AS nr. 797)


Draga Elena, inteleg perfect prin ceea ce treci, deoarece in urma cu multi ani am suferit de aceeasi afectiune: sterilitate. Patru ani am experimentat toate tratamentele alopate si toate recomandarile celor mai renumiti medici in domeniu. Din pacate, starea mea de sanatate a avut mai mult de suferit in urma acelor tratamente. Pana la urma, fiind o fire credincioasa, am perseverat mereu, incercand diverse tratamente naturiste. Astazi, sunt o mamica fericita, am doi copii si bucuria de a recomanda tratamente impotriva sterilitatii, neasteptat de eficiente, prin Farmaciile "E-lite Nutritia" din Deva, unde se adreseaza multe femei, care sufera de traumatizanta afectiune in cauza. Astfel iti recomand o combinatie complexa de tratament pe care trebuie sa o urmezi cel putin 3 luni: Intern - Branca-ursului (tinctura) - 1 lingurita de trei ori pe zi in putina apa Nutritonic - 1 capsula de doua ori pe zi, Biovital orz - 1 pliculet, de doua ori pe zi, Vitex - 1 capsula, de trei ori pe zi, Shecure - 1 capsula de trei ori pe zi, Kamayani - 1 capsula de trei ori pe zi, Iz Glubin - 1 capsula pe zi. Extern: ovule ginecologice "Superforte", care contin o combinatie de plante, argila, Mumio, extracte uleioase si produse apicole. Sunt foarte eficiente in sterilitate, metroanexite, chisturi, fibroame uterine, polipi pe colon, candidoze si micoze. Se administreaza 1 seara, dupa irigatii cu infuzie cu plante, timp de 20 de zile pe luna. Ovulele se prepara in farmaciile noastre.

"Caut tratament naturist pentru gastrita acida si eroziva cronica"
(Raspuns pentru MARIA PRISECARU , F. AS nr. 813)


D-na Maria, va marturisesc ca si tatal meu a suferit de aceasta afectiune si de aceea am fost motivata sa experimentez cele mai eficiente combinatii de tratamente naturiste si homeopatice. Va recomand sa incercati urmatoarea schema de tratament: Intern: Argila - 1 capsula de trei ori pe zi, inainte de masa; Extract de sequoia - 1 fiola de trei ori pe zi, inainte de masa; Extract de thuya - 1 fiola de trei ori pe zi, inainte de masa; Ecoflorina - 1 capsula de doua ori zi, inainte de masa; Indole-3-Carbinole - 1 capsula pe zi, dupa masa; Gastrocineccine - 2 comprimate de trei ori pe zi, inainte de masa; Imunostim - 1 capsula de trei ori pe zi, dupa masa; Obligeana - 1 capsula de trei ori pe zi, inainte de masa; Ulei de in (1000 mg) - 1 capsula de doua ori pe zi, inainte de masa. Extern: Supozitoare fitoapicole "E-lite", contin: miere, propolis, polen, laptisor de matca, argila, Mumio, extracte din catina, sunatoare, galbenele, musetel, tataneasa, plante indiene, uleiuri esentiale din salvie, ienupar, pin, lavanda, geranium. Au efect dezinfectant pe intestin si tubul digestiv. Regleaza pH-ul si alcalinizeaza aciditatea intestinelor afectate de bacterii si infectii. Sunt antiinflamatorii, antiinfectioase, antireumatice, antitumorale si cicatrizante. Au efecte remarcabile si in hemoroizi, hemoragii, prostata, anexite si cistite.

"Imi doresc sa pot spune in continuare cuvantul "mama""
(Raspuns pentru AURELIA - Craiova, F. AS nr. 815)


In cazul unui asemenea diagnostic ce i-a fost pus mamei dvs., tumora retroperitoneala hepatica, as incepe cu unele recomandari care tin de dieta. Mai intai, ma voi referi la alimentele ce trebuie excluse din alimentatia bolnavei: proteina animala, grasimi, condimente, prajeli, fainoase, alimente conservate si produse ce contin aditivi. Intre produsele recomandate sunt: legumele, fructele, uleiurile presate la rece, sucuri naturale din telina, morcov, varza alba, patrunjel, broccoli, grapefruit. Ca tratament, va recomand urmatoarele produse naturiste si homeopatice: Atomizat din ou de prepelita japoneza - 2 capsule de trei ori pe zi, Extract de thuya - 1 fiola de trei ori pe zi, Indole-3-Carbinol - 1 capsula pe zi, Boswelia - 1 capsula de trei ori pe zi, Urzica - 1 capsula de trei ori pe zi, Ilepaxirem - 1 capsula de trei ori pe zi, Vital Orz - 1 plic de doua ori pe zi, Ulei de in - 1 capsula de doua ori pe zi, Sulfur CH30 - 5 granule pe saptamana, Form. 5 dr. Jurj - 5 g de trei ori pe zi, Tonic imunitar "E-lite" - 2 linguri de trei ori pe zi. Tonicul imunitar se prepara in farmaciile "E-lite" din Deva. Contine: miere, propolis, polen, laptisor de matca, tincturi de echinacea, soc, muguri de plop, ridiche neagra, castan, salcie, uleiuri esentiale de lavanda, pin, fenicul, geraniu. Are actiune antiinflamatorie, elimina apa din organism in ascite, stimuleaza sistemul imunitar sa lupte cu celulele tumorale, antiinfectios, antireumatic si secretolitic.

Dr. IULIANA UNGUR, medic primar, Bucuresti, tel. 021/430.27.23, 0723/85.36.09

"Caut tratament pentru degenerescenta maculara"
(Raspuns pentru M.V. - Slatina, F. AS nr. 680)


Stimata doamna, desi nu ati specificat daca degenerescenta maculara a aparut ca o boala de sine statatoare sau in contextul altei boli (diabet zaharat, ateroscleroza, insuficienta circulatorie cerebrala etc.), imi permit sa va dau cateva sfaturi pentru a stagna evolutia bolii. * Consumati foarte multe afine (de preferat sub forma naturala, dar si siropuri, sucuri, tincturi), dovleac galben, broccoli, struguri negri, rosii, multa loboda (toate fiind bogate in luteina si beta-caroten cu rol in hranirea retinei mai ales la nivelul maculei (petei galbene), cat si la nivelul cristalinului. * Luteina sub forma de capsule. * Power Mins - un complex de minerale eficient. * Protect 4 Life - cu rol in ateroscleroza capilara. In cazul in care afectiunea dvs. a aparut ca fiind secundara altei boli, aveti grija sa tineti sub control si afectiunea de baza, deoarece intre afectiunea primara si cea secundara exista o interdependenta. Va rog sa nu uitati de examenul periodic la medicul oftalmolog. Va doresc o vedere cat mai limpede!

"Doresc un tratament naturist pentru hepatita C"
(Raspuns pentru DANIELA - Bucuresti, F. AS nr. 680)


Stimata doamna, din pacate, statisticile arata ca peste 10% din populatie are hepatita cu virus B, C, D. Cu atat mai mult trebuie sa fiti convinsa ca tratamentul medicamentos recomandat trebuie sa-l efectuati fara putinta de tagada, cu toate neajunsurile de care vorbiti. Trebuie sa va ganditi ca efectele adverse sunt minime in comparatie cu efectele benefice pe care le are acest tratament in stagnarea evolutiei bolii si ca aceste efecte adverse variaza de la un individ la altul. Sunt convinsa ca organismul dvs. va raspunde foarte bine la tratament. Bineinteles ca pe langa tratamentul alopat puteti face si un tratament bazat pe produse naturale, dar acesta este un tratament complementar care va ajuta organismul sa reactioneze mai bine la tratamentul medicamentos si care nu va inlocui in nici un caz tratamentul prescris de medicul hepatolog. In acest context, va recomand un hepatoprotector de inalta clasa care are rolul de a detoxifia si a hrani ficatul, Liver Aid in cura indelungata, Noni - un produs care determina cresterea imunitatii, Para Protex - capabil sa distruga virusurile, Shark Aid - cu rezultate bune in tratamentul bolilor cronice si in cancer. Va rog sa aveti incredere in tratamente, in dvs., sa aveti speranta ca va veti insanatosi si veti fi pe drumul cel bun. 80% din vindecare depinde numai de dvs., de modul de a gandi, de modul de a va hrani, de modul de a trai. Numai asa rezultatul tratamentului va fi cel scontat. Va doresc sanatate.