"Limba mea are aspect de limba putrezita" - Raspuns pentru GEORGE, F. AS nr. 791

Redactia
Dr. IULIANA UNGUR,medic primar medicina generala, reumatologie, homeopatie, acupunctura - Bucuresti, tel. 021/430.27.23, 0723/85.36.09

Draga George, precum forma ochilor, urechilor, nasului etc., si forma limbii se mosteneste. Sunt convinsa ca mostenesti pe cineva din familia ta indepartata, dar acest lucru are mai putina importanta. Important este faptul ca esti necajit, ca nu suporti alimentele iuti, acre, amare. Trebuie sa intelegi ca trebuie sa te adaptezi la aceasta situatie si sa incerci sa le eviti cat poti de mult, pentru ca ele constituie un factor iritativ pentru mucoasa limbii, si asa destul de afectata. Singur trebuie sa constati ce suporti bine si ce nu suporti. Trebuie sa ai o grija deosebita pentru igiena cavitatii bucale. Seara, dupa periajul dintilor, iti recomand sa faci o gargara cu infuzie de salvie si musetel in care ai pus 10 picaturi de apa oxigenata (la 100 ml infuzie). Dupa aceea, un comprimat de Proposept, care se va topi pe limba, dupa care nu se mai mananca nimic, va actiona asupra mucoasei linguale in timpul noptii. Dupa fiecare masa, trebuie periati dintii si, de asemenea, se clateste bine gura cu aceeasi infuzie, cu apa oxigenata. Igiena trebuie strict respectata, deoarece raman resturi alimentare in "harta geografica" a limbii si nu numai ca pot determina o halena (miros urat al gurii), dar si aparitia de micoze bucale, infectii bucale. De aceea, este bine ca la cel putin 6 luni sa faci un exudat lingual, iar preventiv, iti recomand un tratament cu produse naturale pentru influentarea in bine a sistemului imunitar, pentru hranirea mucoasei linguale si pentru adaptarea cat mai buna la o alimentatie cat mai aproape de cea normala. Daca doresti, contacteaza-ma!

"Am doua hemangioame pe ficat" (Raspuns pentru TOMA NECULAESCU - Bucuresti, F. AS nr. 791)

Stimate domn, inteleg din cele povestite de dvs. ca cele doua hemangioame de la nivelul ficatului au fost descoperite intamplator, la un examen RMN. Inseamna ca nu aveti nici o simptomatologie care sa va puna pe ganduri, iar dimensiunile fiind mici, sfatul meu este ca nu ar fi bine sa se intervina chirurgical. Fiind congenitale exista posibilitatea ca dimensiunile sa ramana aceleasi. Pentru mai multe sfaturi privind tratamentul va rog sa ma contactati telefonic.

"Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer de uroteliu stadiul III"
(Raspuns pentru COSMIN - Timisoara, F. AS nr. 791)


Inteleg foarte bine disperarea ta si a familiei, pentru ca in asemenea cazuri suntem tentati cu totii sa facem orice pentru a fi mai bine. Indiferent ce cale veti alege, trebuie sa tineti seama de sfaturile medicului oncolog la care este in evidenta tatal dvs. Dar, oricum, decizia va apartine! Este bine ca sunteti optimisti, si eu cred ca tatal dvs. va invinge aceasta boala, insa organismul trebuie ajutat, trebuie sa se hraneasca bine, sa aiba un regim de viata echilibrat, sa faca un tratament homeopat, dar si cu produse naturale. Pentru orice informatie care, poate, va este de ajutor, va stau la dispozitie oricand!


ADRIANA VLAD, fitoterapeut, as. farmacist, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

"Caut tratament alternativ pentru tumora la rinichi"
(Raspuns pentru ROXANA PETRE, F. AS nr. 815)


D-na Roxana, persoana careia i s-a extirpat un rinichi trebuie sa ia suplimente nutritive toata viata, care sa dreneze si sa asigure buna functionare a celuilalt rinichi ramas in organism. De asemenea, va trebui sa excludeti din alimentatie: sarea, carnea, grasimile, cafeaua, alcoolul, condimentele, produsele acidulate care irita rinichiul si produsele ce contin conservanti si aditivi. Ca tratament va propun o combinatie complexa, din produse naturiste si homeopatice, care ajuta la buna functionare a rinichiului, are efect antitumoral, detoxifiant si de reglare a metabolismului. De asemenea, in schema recomandata, exista si produse care mentin glicemia si creatinina in valori normale: Intern: Solidago CH9 - 5 granule, de trei ori pe zi; Astragalus - 1 capsula de trei ori pe zi; Merisor - 1 capsula de doua ori pe zi; Vital orz - 1 plic de doua ori pe zi; Remrenal - 1 capsula de doua ori pe zi; Daitab - 1 capsula de trei ori pe zi; Spirulina 500 mg - 2 capsule de doua ori pe zi; Extract de stejar - 1 fiola pe zi; Extract de frasin - 1 fiola pe zi. Extern: supozitoare fitoapicole "E-lite" - 1/seara. Contin: miere, propolis, polen, laptisor de matca, extracte din catina, musetel, galbenele, tataneasa, sunatoare, mumio, argila, uleiuri esentiale de lavanda, pin, fenicul, geraniu, salvie. Au efect antiinflamator, calmant, antiinfectios, antireumatic, antitumoral si actioneaza la nivelul micului bazin: coloana, abdomen, organe genito-urinare, rinichi. Sunt eficiente in: boli renale, prostata, reumatism, tumori si polipi, hemoroizi si sangerari pe colon, cistite. Pentru mai multe detalii, adresati-va telefonic.

"Am un fibrom extramural uterin"
(Raspuns pentru CRISTINA, F. AS nr. 815)


Doamna Cristina, pentru afectiunea dvs., fibromul uterin fiind de dimensiuni destul de mari (8x7 cm), trebuie sa urmati o combinatie de tratament foarte complexa, pe o perioada de cel putin 6 luni. Tratamentul consta in produse naturiste si homeopatice, care se administreaza concomitent in doua moduri: intern si extern. Tratamentul intern rezolva cauza si are efect de reglare hormonala, antiinflamator, antiinfectios si de intarire a imunitatii. Acesta se compune din: Profemina - 1 capsula, de trei ori pe zi; Extract de Thuya - 1 fiola, de trei ori pe zi; Extract de zmeur - 1 fiola, de trei ori pe zi; Astragalus - 1 capsula, de trei ori pe zi; Echinacea - 1 capsula, de trei ori pe zi; Picatura Brs - 20 picaturi, de trei ori pe zi; Cordyang - 1 capsula, de trei ori pe zi; Boswelia - 1 capsula, de doua ori pe zi; Shecure - 1 capsula, de trei ori pe zi. Tratamentul extern are efect local si dizolva fibromul, avand efect antiinflamator, decongestionant, regleaza pH-ul vaginal, curata organele genitale. Acesta se compune din: Ovule ginecologice "Superforte", care contin miere, propolis, polen, laptisor de matca, mumio, argila, extracte de catina, galbenele, tataneasa, sunatoare, musetel, urzica, morcov, cimbru, salvie. Se administreaza seara, inainte de culcare, dupa irigatii cu ceai ginecologic si unguent de protectie. Supozitoare fitoapicole "E-lite", care contin: miere, propolis, polen, laptisor de matca, mumio, rasina, extracte din plante si uleiuri esentiale de lavanda, pin, fenicul, geraniu, salvie, argila. Se administreaza anal, cu unguent de protectie, seara, inainte de culcare. Ovulele si supozitoarele se prepara in farmaciile "E-lite Nutritia" din Deva.

VALERIU MUNTEANU - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"Fata mea e impanzita de rozacee"
(Raspuns pentru CRISTINA, F. AS nr. 815)


Va recomand urmatoarele doua tratamente: Primul consta din aplicatii locale cu unguentul Mibazon produs de fabrica de Antibiotice Iasi (echivalentul unguentului Mastilone produs de concernul farmaceutic Pfizer), care si-a dovedit in repetate randuri o deosebita eficienta in tratarea afectiunilor dermatologice de natura microbiana (acnee, fistule, furuncule), deoarece contine trei antibiotice in concentratii ridicate (Tetraciclina, Eritromicina si Neomicina). Il puteti gasi numai la farmaciile veterinare. Al doilea tratament consta tot din aplicatii locale cu produsele Emulsie antiacnee si Crema antiacnee, realizate cu componente naturiste de firma "Exhelios" din Timisoara si anume: extracte de galbenele (Calendula officinalis), salvie (Salvia officinalis), coada-soricelului (Achillea millefolium), radacina de brusture (Arctium lappa), conuri de hamei (Strobuli lupuli), ulei din seminte de susan (Sesamum indicum), ulei volatil de lavanda si vitamina B6. Se tamponeaza zonele afectate de acnee cu emulsie de mai multe ori pe zi, dupa care se foloseste crema antiacnee. Aceste produse le puteti gasi in farmacii sau la magazinele cu produse naturiste. Prin substantele active continute de plante asociate cu vitamina B6 si uleiul de lavanda se obtin efecte seboregulatoare, antiinflamatoare si antimicrobiene, rezultand in final o stopare a proceselor inflamatorii ale pielii, cicatrizarea, hidratarea si catifelarea ei. Utilizand ambele tratamente sper ca in sfarsit veti obtine mult asteptata vindecare. Va doresc succes.

"Fac tratament, tin regim, dar am glicemia foarte mare"
(Raspuns pentru N.S., F. AS nr. 816)


Faptul ca de peste doi ani va confruntati cu valori mari ale glicemiei (peste 300), cu toate tratamentele cu sulfamide hipoglicemiante, ceaiuri antidiabetice si regim alimentar, denota ca acestea nu sunt corespunzatoare actualului stadiu al bolii. Nu-mi pot da seama daca ele v-au fost recomandate de un cadru medical, care avea datoria sa le verifice efectul, sau sunt rezultatul unei automedicatii daunatoare, respectiv insuficiente. De altfel, dvs. solicitati cititorilor revistei sa va recomande alte tratamente posibile, pe care sa le aplicati fara un control medical de specialitate strict necesar. Din pacate, multi bolnavi de diabet zaharat recurg din proprie initiativa sau insista sa li se recomande sulfamide hipoglicemiante, a caror administrare sub forma de tablete este evident mult mai comoda decat administrarea injectabila permanenta a insulinei. Acesti bolnavi nu isi dau seama ca prin mentinerea constanta si indelungata a unei hiperglicemii sanguine, efectele cumulate in timp asupra organismului sunt dezastruoase, rezultand afectarea grava a vederii (chiar pana la orbire), a rinichilor (nefropatie diabetica) sau chiar amputarea unor membre. Fata de pericolul social grav reprezentat de aceasta boala de nutritie, tratamentul ei este in totalitate gratuit, inclusiv medicatia si urmarirea permanenta a efectului ei, de catre clinici de specialitate existente in fiecare judet al tarii. In consecinta, singura solutie in cazul dvs. o reprezinta efectuarea de urgenta a unui consult de specialitate la o asemenea clinica sau chiar internarea pentru eventuale investigatii suplimentare necesare, pe baza carora vi se va recomanda un tratament eficient corespunzator actualului stadiu al bolii, care probabil va fi apelarea la insulina. Nu neglijati nici regimul alimentar recomandat de medic. Nu va mai amagiti degeaba cu alte solutii si tratamente "dupa ureche", care in final va pot pune in pericol viata. Va doresc curaj si multa sanatate.