Din intelepciunea orientala

Cititor Formula AS
Sfaturi pentru o hrana corecta

"Stomacul trebuie sa rada", spune un proverb chinezesc. Deci:
Mancati putin. Excesul alimentar incarca stomacul si splina si duce la boli.
Nu mancati din frustrare. Nervii ne fac sa mancam excesiv, sa inghitim fara sa mestecam. Omul e astfel construit de la natura, incat sa suporte mai usor lipsa mancarii decat excesul ei.
Albumina animala incarca sistemul imunitar. Acelasi risc se petrece si cand e vorba de lapte si produse din lapte. Pe cat de importanta este albumina din lapte atunci cand ajuta ca substanta de crestere la fortificarea copiilor si a oamenilor debili, pe atat de periculoasa este pentru oamenii care se hranesc in exces.
Carne - doar la ocazii rare. Carnea si produsele din carne trebuie sa fie niste "delicatese". Mancati-le doar duminica sau la sarbatori. Impactul lor pozitiv asupra sanatatii va spori.
Fructe, legume, salate. Legumele, impreuna cu cerealele, trebuie sa reprezinte baza alimentatiei. Folositi doar legume "curate", ecologice, si nu le fierbeti prea mult. Isi pierd vitaminele si principiile active.
Nu mancati seara. Sistemul digestiv lucreaza noaptea. Alimentele prezente in intestine ii incurca activitatea. Functia de eliminare a toxinelor este blocata.
Mai putine mese. Pentru functia de purificare a organismului e bine ca stomacul si intestinele sa se goleasca complet. Mesele dese (recomandate de medicina occidentala) impiedica acest proces.

Cura chinezeasca cu apa fiarta si racita

Se fierbe seara mai mult de o jumatate de litru de apa (2-3 clocote) si se lasa in vasul in care a fiert, pana a doua zi dimineata. Dimineata se masoara fix 500 ml apa fiarta si se bea pe nemancate. Dupa ingerarea ei se poate manca orice. A doua zi se beau 600 ml de apa fiarta, a treia zi 700 ml de apa fiarta, si tot asa, crescand zilnic cu 100 ml de apa fiarta, pana ce se ajunge la cantitatea de 3,500 l de apa fiarta. Cura dureaza 31 de zile si are un puternic efect depurativ. Este contraindicata bolnavilor de hipertensiune arteriala.
Mama mea s-a vindecat cu aceasta cura de o alergie rebela, care nu i-a mai aparut. Mie mi-a fost "mana cereasca" pentru rezolvarea unei mastoze chistice, care nu credeam ca va fi rezolvata altfel decat chirurgical. Reteta a fost preluata printr-un intermediar, de la o doctorita din China, care isi petrecea concediul in Romania. Acest intermediar s-a vindecat fara operatie, de hernie de disc. Incredibil, dar adevarat!
As dori sa comunicati in paginile revistei aceasta reteta absolut deosebita pentru rezolvarea unor maladii ce deriva din acumularea reziduurilor toxice in organism. Pentru urmarea curei nu este nevoie decat de perseverenta. Nu este grea. Eu o urmez de 4 ani, primavara si toamna, si ma simt deosebit de bine.
Mateescu Maria - Ploiesti

Reteta pentru vindecarea spondilozei cervicale

Reteta pe care v-o propun a fost incercata pe mine insumi, cu rezultate excelente. Bolnav de spondiloza cervicala, dupa doi ani de tratament m-am vindecat in totalitate. O stiu de la o ruda care lucreaza in China. Am recomandat-o si altor persoane, cu rezultate foarte bune.
1. Se ia un prosop si se ruleaza pe lungimea lui. Se trece pe dupa cap la nivelul urechilor, se apuca de capete cu mainile si se trage de capete in fata, in vreme ce cu capul se opune rezistenta. Se incepe cu o forta moderata, apoi se apasa mai tare, in reprize de cate 4-5 secunde. 2. Acelasi prosop rasucit se pune pe crestetul capului. Se trage de capete cu mainile in jos, vreme ce cu capul opunem rezistenta impingandu-l in sus. Si aceste exercitii se fac tot in 3-4 reprize, a 4-5 secunde, alternativ cu cele prezentate mai sus. Ele se efectueaza in fiecare dimineata, in picioare sau stand pe un scaun. In cazuri rebele, recomand efectuarea exercitiilor si seara, inainte de culcare. Rezultatele binefacatoare apar dupa 3-4 zile. Pentru a nu mai avea niciodata probleme, e bine ca aceste exercitii sa fie practicate toata viata.
Grigore Gh. - Bucuresti