Despre macelul pascal al mieilor

Cititor Formula AS
- Comentarii pe marginea textului publicat la rubrica Scrisoarea saptamanii, F. AS nr. 818 -

Acel macel il mahneste mult pe blandul nostru Mantuitor

Va scriu in legatura cu rubrica Scrisoarea saptamanii, din F. AS nr. 818, in care o cititoare care isi pastreaza anonimatul isi exprima dezaprobarea fata de sacrificiul mielutilor de Pasti. Si eu am aceleasi sentimente, de mare mila, si convingerea ca acest macel il mahneste mult pe blandul nostru Mantuitor. Prin sacrificarea mielutilor de sarbatorile pascale, noi continuam o traditie evreiasca, nicicum nu incepem una crestina! Poate ca daca ati scrie pe larg despre acest adevar, s-ar micsora numarul oamenilor care simt ca e sarbatoarea pascala numai daca mananca miel! Va doresc succes in tot ceea ce intreprindeti si viata foarte lunga!
MONICA DANISOR - Montreal

Fetita mea nu mai pune gura pe carne

Fetita mea, care are 8 ani, ma intreaba mereu, atunci cand vede mancare pe masa, din ce fel de carne este facuta? De ce noi, oamenii, sacrificam fara mila animalele, care altfel ne sunt foarte folositoare, oferindu-ne lapte, branza etc. Ma intreaba mereu. Se gandeste atat de mult la sacrificiul bietelor animale, incat nici nu mai pune gura pe carne, desi uneori mirosul ii face pofta. Noi locuim in oras si copilul a vazut in vacante, la tara, cum se taie gainile. Dar nu a vazut taieri de miei sau porci, pentru ca noi locuim in Finlanda, unde toate acestea se petrec in ferme. Fetita ma intreaba mereu daca Dumnezeu le-a lasat asa, oamenilor, sa manance animale. Anul asta a cerut la cantina scolara, regim vegetarian. Va multumesc ca ati scris despre aceasta problema.
TUDOSE LUCIA

Macelul Pastilor vine de la om, nu de la Dumnezeu

Sa stiti ca mai suntem dintre cei care gandim la fel ca dumneavoastra. Sotul meu a incetat sa mai manance carne de miel, vitel, pui, ii pare atat de barbar! Abia se nasc, nefericitele animale, si sunt taiate, iar pana sa fie sacrificate, mai sufera si tratamentul acela asa de crud care le e aplicat, pui legati de picioare, smulsi de langa mamele lor, si sunt de o frumusete induiosatoare. Este un macel in masa, la fiecare sarbatoare a Pastelui, dar vine de la om, nu de la Dumnezeu. Din aceleasi motive, de ani de zile, eu nu mananc miel. De altfel, evit pana si sa merg in pietele agroalimentare in acele zile. Ma bucur, totusi, ca in majoritatea tarilor europene nu se mai practica acest obicei. Eu zic ca o sa le urmam si noi.
MARINA POP

O carte de vizita mizerabila

Macelul mieilor - asa zisa jertfa - nu are nimic in comun cu spiritul care ar trebui sa anime sarbatoarea Pastelui. Desi reglementarile intr-o tara membra a UE, asa cum este si Romania, ar trebui sa interzica sacrificarea in conditii inimaginabile a animalelor, ea totusi continua...E si asta o carte de vizita, ce-i drept, mizerabila, a unei tari... a unui popor...
IOANA MANCAS