Animale si plante utile (II)

Redactia
Paznic la rosii: busuiocul

Plantat impreuna cu rosiile, busuiocul le pazeste de daunatori. In plus, si in farfurie, frunzele aromate de busuioc fac casa buna cu rosiile.

Prieteni buni: fasolea si porumbul

Porumbul si fasolea cataratoare sunt prieteni buni in gradina. Tulpina inalta a porumbului e un arac ideal pentru carceii fasolei, ale carei flori atrag insectele daunatoare porumbului.

Un politist universal: galbenelele

Galbenelele sunt renumite pentru puterea lor de a alunga din gradina insectele nedorite. Cu cat miros mai puternic, cu atat puterea lor de respingere a daunatorilor e mai mare. Pentru rezultate optime, plantati pretutindeni straturi de galbenele.

Cimbrul apara varza

Pe cat de bine se impaca in farfurie, unde cimbrul confera verzei o aroma de nedescris, la fel de armonios se au si in viata de toate zilele. Nici un spray de plante nu alunga mai bine daunatorii verzei, care au, de altfel, nume poetice: fluturi albi, peride, hilemia...

Atrageti pasarile

Pasarile sunt ajutoare de vis pentru indepartarea daunatorilor din gradina. Dati-le mancare si apa pentru a le atrage. Un amestec de miez de mei si seminte negre de floarea-soarelui va aduce multe pasari insectivore, precum auseii, macaleandrii si gaitele. Recipientul cu apa sa nu fie foarte adanc, iar grauntele sa fie puse pe o tipsie, undeva la inaltime, departe de drumul pisicilor.