Draga "Formula AS"...

Cititor Formula AS
"Traiasca spiritul de dreptate"

- Opinii pe marginea interviului "La Rosia Montana a fost o confruntare intre David si Goliat", text semnat de ION LONGIN POPESCU, F. AS nr. 807 -

Interviurile cu avocatii clujeni Marius Harosa si Andreea Szabo, reprezentanti ai intereselor motilor in procesele pe care le-au castigat contra canadienilor de la Gold Corporation, s-au bucurat de o apreciere deosebita printre cititorii revistei "Formula AS". Publicam o selectie restransa, din zecile de adeziuni sosite pe adresa redactiei.

"Bravo!"

Domnule avocat Marius Harosa,
Va felicit pentru succesul in lupta cu cei fara de lege si cei fara iubire de tara. In sfarsit, am citit ca acest loc plin de istorie are aparatori cu suflete mari. A venit vremea ca acest loc sa odihneasca. Ma simt cu atat mai bine cu cat vad ca sunteti ardelean de-al meu! Bravo!
O ardeleanca: CORINA IUORAS - e-mail: iuroascorina@yahoo.com

"Nu pot crede ca aceasta victorie a fost posibila!"

Stimata doamna av. Andreea Szabo (Mosora),
Stimate domnule dr. av. Liviu Marius Harosa,
Ma numesc Filipescu Gheorghe si sunt din Bucuresti, inginer constructor pensionar, iar astazi, 9.02.2008, am cumparat AS-ul, ca cititor fidel ce ii sunt, nu numai pentru leacuri si ierburi, ci mai ales pentru reporterii ce te incanta prin remarcabilele articole si reportaje de interes istoric, artistic, religios, geografic, si care fac din revista aceasta o publicatie inegalabila in presa contemporana.
Cat despre interviurile dvs. nu am cuvinte potrivite si cuvenite pentru a-mi putea exprima entuziasmul, uimirea, fericirea, imensa satisfactie, admiratia si recunostinta. Felicitari din inima pentru tot ceea ce ati facut si ati reusit sa finalizati. Traiasca Asociatia Alburnus Maior, traiasca membrii sai, care merita statui in Rosia Montana, traiasca spiritul de dreptate, dorinta de bine si... fara a fi vorbe goale... dragostea de tara si neam! Traiasca revista "Formula AS", fara de care n-am fi cunoscut dedesubturile satanicei afaceri de la Rosia Montana! Traiasca toti aceia care v-au fost si va sunt alaturi in aceasta uriasa batalie, mult mai mare decat intre David si Goliat, pentru ca eroii Bibliei s-au batut fata in fata, in timp ce aici... Va rog mult sa nu ma considerati vreun exaltat. Nu sunt decat moldovean si roman, un om care isi iubeste mult tara.
Va multumesc personal, pentru ca m-ati facut sa sper ca mai sunt oameni care lupta pentru binele general si ca mi-ati dovedit mie si tuturor cat de indispensabil este profesionalismul, ca sa rezolve lucruri pe care le incurca voit sau le tolereaza politicul, administratia si mass-media. Ati demonstrat ca specialistii straini ne pot aduce bune, dar si rele, dar ca pot fi invinsi atunci cand gresesc.
GHEORGHE FILIPESCU - Bucuresti

"Romania nu este un sat fara caini"

Va scriu in numele meu si-al unor prieteni de aici, din Dallas, SUA. Ne ingrijora, ne irita pe toti ceea ce se intampla in Rosia Montana si ne gandeam daca nu exista nici o solutie de iesit din acea mocirla de interese si ilegalitati. Sper sa fie adevarat, si Gold Corporation sa-si ia catrafusele si sa plece undeva in desert, sa caute aur, sare, diamante, petrol, apa... whatever... Se vede ca Romania nu este "un sat fara caini"!
MIHAELA DASCALESCU - e-mail: lightblue_ela@yahoo.com

"Va multumesc in numele meu si al fiilor mei"
Stimate domnule dr. avocat Marius Harosa,
Va rog sa primiti multumirile mele, adresate din toata inima dvs. si colegilor, pentru lupta de salvare a Rosiei Montane. Urmaresc de ani de zile problema, cu inima indoita de teama ca guvernantii nostri vor vinde si acel colt de rai, si succesul dvs. m-a bucurat cu atat mai mult. Dupa ce mi-am sters lacrimile, am considerat potrivit sa va multumesc in numele meu si al celor doi fii ai mei, care au sansa sa vada neotravite acele plaiuri.
ELENA POPA - e-mail: nucsor@yahoo.com

"Sunteti oameni adevarati! Toata recunostinta!"

Ma numesc Domitian Marius si am urmarit toata tragedia legata de Rosia Montana, aproape de la inceput. Nu-mi vine sa cred ca s-a putut intampla asa ceva, in Romania anilor 2000. Ma bucur enorm pentru victoria voastra si ii multumesc lui Dumnezeu ca prin oameni adevarati, ca voi, s-a putut impiedica monstruozitatea acelui proiect. Cinste voua!
MARIUS DOMITIAN - e-mail: mariusmed2004@yahoo.com

"Totusi, se poate lupta cu mafia romaneasca"

Sunt din Marghita, judetul Bihor. De-a lungul anilor am urmarit situatia de la Rosia Montana. Mi-am dat seama de nivelul "ticalosiei" atins de reprezentantii puterii, si in acest caz. Nu s-au dezmintit nici de data asta. Articolul din "Formula AS" mi-a dat sperante ca, totusi, se poate lupta cu mafia romaneasca. Credeti ca exista posibilitatea ca oroarea din Apuseni sa fie definitiv oprita? Ma scuzati ca va pun aceasta intrebare, tocmai dumneavoastra, care sunteti in "linia intai" a acestei lupte, dar dupa cum au decurs lucrurile la noi pana acum, acest lucru mi se pare imposibil.
Cu deosebita stima,
FLORIAN BOCRA - e-mail: bocraf@yahoo.com

"Bine ca am scapat!"

Stimata d-na Andreea Szabo,
Stimate d-l Marius Harosa,
In primul rand, vreau sa va multumesc si sa va felicit din inima pentru succesul repurtat in problema Rosia Montana. Sunt Radu Dragus, inginer electronist din Bucuresti. La pensie, vreau insa sa-mi petrec mare parte din viata in Lunca Ariesului (mai la vale de Rosia Montana cu circa 60 km), pentru ca eu de acolo provin. Liceul l-am facut la Turda, iar la Cluj mergeam la olimpiade sau la intreceri sportive. Acum vreo patru ani, am vizitat Rosia Montana, am intrat in galeria romana, am fost si pe la Rosia Poieni, sa vad dezastrul ecologic. Proiectul Rosia Montana este absolut criminal si dezastruos pentru zona respectiva si pentru tara noastra. Bine ca am scapat, sper in vecii vecilor sa nu mai existe incercari de genul acesta. Pe de alta parte, succesul impotriva RMGC este un succes al romanilor buni impotriva romanilor rai, ca doar funesta companie canadiana n-a venit aici de capul ei, contractul de colaborare, dezastruos, a fost semnat de Radu Berceanu, iar dezlegarea de sarcina arheologica a fost semnata de acad. Razvan Theodorescu, cu atat mai grav pentru el, pentru ca nu era un ageamiu care sa nu stie ce semneaza. Ce oameni si ce guverne!
Vreau sa va mai zic ca in vara anului 1960, din cauza unor deversari de reziduuri miniere, se pare ca au fost distrusi toti pestii din Aries. Pluteau ametiti pe deasupra apei, iar oamenii au venit gramada la rau, care cu ce a avut, ca sa prinda muribundele vietuitoare, evident in scopul consumului. Nimeni nu a avertizat populatia ca ar putea fi vorba de o hrana toxica. In incheiere, as vrea sa va spun ca mi-ar face o deosebita placere daca ati vrea sa-mi trimiteti prin e-mail fotografiile dvs., ca sa le pun pe perete, la casa din Lunca Ariesului. Va doresc tot binele din lume, sanatate, viata lunga si succese remarcabile in tot ceea ce intreprindeti.
RADU DRAGOS - Sos. Fundeni nr. 4, bl. 11C, sc. A, ap. 33, Bucuresti, e-mail: radu.dragus@caloris.ro

"E pacat ca generatiile viitoare sa nu beneficieze de natura curata"

Buna ziua, doamna avocat Andreea Szabo,
Tin sa va felicit pe dvs. si intreaga echipa de avocati pentru reusita si ma rog ca Dumnezeu sa va dea biruinta in continuare. Cu perseverenta dvs. si ajutorul Lui, sunt convinsa ca veti reusi. Am copilarit la munte, in casa bunicilor din Apuseni, si in toate vacantele am avut parte de o viata frumoasa si sanatoasa in mijlocul naturii. E pacat ca generatiile viitoare sa nu beneficieze de asa ceva. Cu stima si recunostinta,
CARMEN BOGDAN - Bucuresti, e-mail: carmenagaftea@yahoo.com

"Un sprijin important ar putea veni din partea Comunitatii Europene"

Stimata doamna Szabo,
Stimate domnule Harosa,
Va multumesc tare mult pentru ceea ce ati facut. Sunt un specialist in restaurarea monumentelor istorice si am participat la restaurarea unor monumente importante din Venetia, Italia, ca un colaborator al UNESCO, timp de mai bine de zece ani. Cunosc bine frumusetea deosebita a Apusenilor, unde una din perle este reprezentata de zona Rosiei Montane, cu bogatia ei neasemuita de frumuseti naturale, monumente istorice, culturale si arheologice, prea putin bagate in seama de multi din cei ce ar fi trebuit sa o faca! De pe meleagurile americane, unde locuiesc in prezent, m-am bucurat sa constat ca o serie intreaga de institutii centrale din tara noastra natala, precum Academia Romana sau Patriarhia, au tras un semnal de alarma, impreuna cu Alburnus Maior sau cu apreciata revista "Formula AS", mai ales prin vocea cunoscutului ziarist Ion Longin Popescu. Dar adevarata izbanda in lupta grea cu Goliatul imperialist ati obtinut-o dvs., impreuna cu colegii dvs., pe bancile barourilor, unde ati fost pusi adeseori in dificultate de cei din conducerea tarii, care au pactizat cu diavolul! In aceasta etapa, consider ca un sprijin financiar major pentru cei din zona afectata ar putea veni din partea Uniunii Europene, care ar putea fi atentionata prin organizarea unui foarte util simpozion local, privind posibilitati practice de dezvoltare armonioasa a zonei, prin eco-turism. Un astfel de simpozion ar putea avea printre organizatori "Asociatia Alburnus Maior" si/sau revista "Formula AS", si ar putea fi supervizata si sprijinita financiar de inimosul si seriosul ministru al Mediului. Sunt convins ca se vor gasi multi oameni de afaceri din tara, ca si din strainatate, care ar dori sa investeasca, dar vioara intai ar trebui sa fie constituita din localnici, care ar trebui sa beneficieze de microcredite, pentru a-si dezvolta pensiuni agro-turistice.
Forurile centrale ar trebui sa contribuie la dezvoltarea unor structuri de drumuri de valoare europeana, ca si a necesitatilor de baza in localitati, precum: strazi, canalizare, apa potabila etc. In acelasi timp, ar trebui evitate mega-constructiile, cautand sa pastram specificul Apusenilor, si invatand, in timp util, din greselile pe care le-au facut cei din Vestul Europei, pe cand se aflau intr-o faza comparabila de dezvoltare! Personal, as putea veni cu o contributie la acest posibil simpozion, ce s-ar axa pe posibilitati de reabilitare a unor structuri arhitectonice, in sprijinul turismului modern, fara modificarea majora a inventarului de patrimoniu. Am o experienta buna in acest domeniu, inclusiv prin deplasarile facute in peste 80 de tari, mai ales pe linie profesionala.
Va urez dvs. si celor apropiati toate cele bune, si mult succes in misiunea dvs. nobila!
Cu respect,
dr. ing. ATANASIE POPESCU - Isanti, Minnesota, USA