Animale si plante utile (I)

Redactia
Multe insecte sunt vizitatori bineveniti in gradina sau pe balconul dvs. cu plante.

Hrana lor preferata e compusa tocmai din cei mai nesuferiti daunatori: pureci, paianjeni, larve. Paznici la fel de buni sunt usturoiul, mararul si trandafirii, care va protejeaza recoltele.

Plante care atrag insectele

Insectele utile pot fi incurajate sa ne viziteze gradina, cu conditia sa gaseasca in ea plantele favorite. Acestea sunt: galbenelele, albastrelele, mararul, usturoiul, ceapa verde de arpagic, lavanda, menta, busuiocul si coada soricelului.

Apa pentru paznicii plantelor

Insectele au nevoie de apa pentru a bea si e bine sa le-o oferiti, dar, totodata, asigurati-le si mai multe locuri uscate, pentru a ateriza. Umpleti un recipient nu prea adanc cu pietre, turnati apa deasupra, dar in asa fel ca unele pietre sa ramana afara.

Lasati anumite legume sa infloreasca

Ca sa atrageti insecte utile in gradina dvs. sau pe balcon, lasati cateva legume sa infloreasca - salata verde, broccoli, varza alba si alte rude din familia cruciferelor.

Mararul protejeaza varza

Plantati marar in mijlocul straturilor de broccoli si varza. Frunzele inmiresmate ale acestei plante atrag viespile parazite care se hranesc cu larve de varza.

Usturoi pentru protectia trandafirilor

Plantati usturoi sub tufele de trandafiri, pentru a inlatura vatamatorii care-i ataca. La fel de eficienta este si ceapa verde de arpagic.