Zodiacul lunii mai

Tana Rosca
Frumoasele aspecte care se formeaza intre planetele aflate in zodii de pamant se tin lant in mai. |nca din prima zi, fermecatoarea Venus in Taur, unde este deosebit de puternica, il stimuleaza pe severul Saturn, si pe puternicul Pluton. Cu atata pozitivitate in jurul sau, marele malefic Saturn nu poate decat sa-si reia miscarea directa, ceea ce se intampla pe data de 4. Pe 10, micul malefic Marte iese in fine din zodia Racului, si intra in zodia de foc a Leului, loc mult mai potrivit pentru energia lui. Echilibrul incepe sa se clatine catre finele lunii, cand Mercur in Gemeni si Neptun in Varsator intra ambele in miscare retrograda si pot scoate la lumina secrete bine pazite

BERBEC
Probleme de anturaj


Acasa, multe dintre tensiunile interioare inexplicabile sau starile de iritare ce se iscau din mai nimic se risipesc ca prin farmec, odata ce Marte, guvernatorul zodiei dvs., intra in Leu, ceea ce se intampla pe data de 10. Incercati ca pana atunci sa ajungeti la un punct de vedere comun cu ceilalti membri ai familiei, cu privire la anumite decizii ce trebuie luate. Incepand din 26 ar trebui sa va luati gandul de la drumuri, lungi ori scurte, mai cu seama daca ar trebui sa conduceti masina. Comunicarea cu oamenii din anturajul zilnic devine, de asemenea, problematica odata ce planeta comunicarii, Mercur, o ia de-a-ndoaselea pe cer.
BANI: Initiative noi, privitoare la castigul banesc, sunt recomandate imediat dupa Luna noua din data de 5. Ceea ce incepeti acum se dezvolta frumos si resursele dvs. personale pot creste considerabil. Anumite incurcaturi se pot produce insa din 26 incolo, cand calitatile dvs. ce comunicator si negociator devin afectate de Mercur retrograd.
CARIERA: Faptul ca ati fost siliti de circumstante sa stati pe loc sau chiar s-o luati putin inapoi in cariera se dovedeste luna asta de un real folos, pentru ca disciplina si seriozitatea pe care le-ati dezvoltat in ultimele luni va aduc acum in situatia de-a profita din plin de numeroasele ocazii care se ivesc pana pe 24.
DRAGOSTE: Aceia dintre dvs. care mai sunt disponibili vor avea toate motivele sa se bucure ca insusi guvernatorul zodiei dvs., cuceritorul Marte, intra in casa iubirilor pe data de 10. Puteti sa va asteptati ca o relatie pasionala sa inceapa in forta.
SANATATE: Va puteti astepta la un reviriment al starii dvs. de sanatate pe toate planurile in primele zile ale lunii, dar din 26 ar fi cazul sa va protejati gatul si umerii.

TAUR
Marii castigatori


Mai este categoric luna dvs. - micul benefic Venus se asigura de acest lucru inca din prima zi a lunii, intrand in semnul dvs. zodiacal, si va sta alaturi pana hat, pe 24, facand intre timp aspecte din cele mai placute cu alte planete simpatice, cum ar fi marele benefic Jupiter. Mai mult decat atat, Luna noua se produce in Mai in semnul dvs., ceea ce va reimprospateaza energia si va deschide optiunile pentru urmatorul an. Faceti-va planuri pe un an inainte pentru ca sunt toate sansele ca ele sa se indeplineasca si notati-le sub influenta acestui intreg sobor de planete binevoitoare.
BANI: Toate bune si frumoase pana pe 24, cat timp va bucurati de prezenta planetei banilor in semnul dvs. In acest rastimp, este bine sa cautati noi asociati de afaceri, daca aveti nevoie, deoarece ii veti gasi cu usurinta. Multe necazuri se pot produce incepand din 27, cand Mercur retrograd poate duce la incurcaturi ori simple neintelegeri verbale, privitoare la bani ori la intarzieri.
CARIERA: Discutati cat mai putine lucruri legate de bani cu cei din anturajul dvs. zilnic, fiti insa atenti ce au acestia de spus despre sefi. Unele dintre lucrurile care ies la lumina pot fi esentiale de stiut. Pastrati cele aflate pentru dvs. - nu faceti nici macar aluzii.
DRAGOSTE: Doar o statuie va poate rezista pana pe 24, si aceea cu greu, cand o priviti admirativ, cu aprecierea artistica pe care v-o accentueaza Venus. Farmecul dvs. va atrage momente dintre cele mai romantice in viata de cuplu sau va ajuta sa luati decizia de-a oficializa o relatie inceputa deja.
SANATATE: Singurul lucru de care trebuie sa va ingrijiti, atunci cand o aveti alaturi pe Venus, este ca pofta de mancare sa n-o ia razna.

GEMENI
Scurtcircuite in comunicare


|n primele zile ale lunii este posibil sa rezolvati, macar partial, o problema care dureaza de ceva timp, in legatura cu casa ori cu un membru varstnic al familiei. Ajutoarele pot veni pe nesperate, de unde nici nu va asteptati. Cel mai probabil este insa sa va gasiti sprijinul printre rudele prin alianta - o a doua varianta ne indica un coleg de serviciu, dar asta se intampla catre mijlocul lunii, mai precis in jurul datei de 12. Daca primiti ajutor din mai multe parti, n-are de ce sa va deranjeze. Este cazul sa va miscati foarte repede, pentru ca din 26 se pot ivi scurtcircuite in comunicare, ce pot compromite chestiunile nefinalizate pana in acel punct. Din aceeasi data este posibil sa apara confuzii in viata dvs. personala.
BANI: Daca ati reusit sa finalizati o initiativa indrazneata, care s-a impotmolit luna trecuta in tot felul de obstacole, dar in mai are unda verde pana pe 10, nu va ramane decat sa asteptati roadele. Dar asta va mai dura. Investitiile dvs. pot da roade spectaculoase in primele zile ale lunii sau reusiti sa atrageti noi parteneri, dornici sa faca afaceri cu dvs. Unii dintre acestia vor prefera sa ramana in umbra - respectati-le dorinta.
CARIERA: Ar fi bine sa va pastrati planurile mai ambitioase pentru dvs., pana una-alta. In schimb, e bine sa va manifestati apercierea fata de acei colegi care-si indeplinesc indatoririle profesionale cu competenta si modestie. O astfel de atitudine va va proteja impotriva eventualelor lucraturi pe la spate.
DRAGOSTE: Din 10, puteti intalni persoane simpatice prin vecini sau la iesiri in oras cu amicii. Se poate sa faceti cunostinta cu cineva interesant si prin rudele dvs. de gradul II si III. Tineti-va aproape de veri si matusi.
SANATATE: Daca reusiti sa va luati liber macar o saptamana, inainte de data de 24, organismul dvs. se va regenera suficient, cat sa faca fata solicitarilor de la sfarsitul lunii.

RAC
Luna calatoriilor


Aveti parte de o luna favorabila pentru calatorii in strainatate, iar daca primiti pe neasteptate un telefon de la un prieten de departe, care va invita sa-i faceti o vizita, nu ezitati nici o clipa. Luati-va bagajele si porniti la drum. Daca sunteti studenti, faceti un efort sa va depasiti timiditatea si iesiti pe coverta cu ideile dvs. personale - va va face placere sa constatati cat sunt de apreciate, mai mult, ca ii inspira pe ceilalti.
Din data de 10, scapati de prezenta lui Marte, care v-a impovarat cu agresivitatea lui luni in sir.
BANI: Parca pentru a va cere scuze, Marte intra in Casa banilor, unde va puteti folosi mult mai bine de energia lui considerabila. Veti putea lua cu usurinta decizii bune legate de banii castigati. La mijlocul lunii puteti fi inclinati insa sa intrati in economii, cheltuind excesiv.
CARIERA: Barfele colegilor tineri va pot submina imaginea printre colegi, incepand din data de 2, dar prietenii dvs. adevarati se ingrijesc sa corecteze aceste inexactitati, incepand din 24.
DRAGOSTE: Este una dintre cele mai frumoase luni pentru a face o excursie in strainatate cu partenerul de cuplu sau macar sa vizitati rude prin alianta, care locuiesc in alta localitate. In ambele situatii, va veti convinge cat de profunda este relatia dvs. de iubire. Racii solitari se pot remarca in societate imediat dupa Luna noua din 5. Luna plina din 20 poate aduce la suprafata sentimentele care s-au infiripat.
SANATATE: Aparatul respirator superior este sensibil la raceli inca din data de 2, dar inainte de 26 este improbabil ca acestea sa va afecteze serios. Daca faceti sport, feriti-va incheieturile bratelor, mai ales umerii.

LEU
Hiper activi


Intrarea lui Marte in semnul dvs. pe data de 10 va face foarte activi si va trezeste dorinta de-a va afirma, de-a va impune personalitatea si punctul de vedere. Este bine s-o faceti in masura in care nu calcati pe nimeni pe bataturi. Este, de asemenea, indicat sa nu va inchipuiti ca succesele dvs. personale de-acum va dau dreptul sa va simtiti superiori. O asemenea atitudine va va aduce in situatii conflictuale. Este de preferat sa fiti factorul de initiativa si sa-i lasati pe ceilalti sa va propulseze in pozitia de lider. Momente tensionate vor fi in jurul datei de 15, cand ar fi bine sa dati dovada de adaptabilitate in situatii in care altii tin cu tot dinadinsul sa-si impuna punctul de vedere.
BANI: In primele zile ale lunii este posibil ca sefii dvs. sa decida ca meritati o marire de salariu, pentru ca ati avut o contributie esentiala la reusita unui proiect foarte banos.
CARIERA: Relatiile dvs. cu sefii sunt aproape de prietenie si asta pentru ca va bucurati de o colaborare excelenta si creativa. Colegii va simpatizeaza la fel de mult ca oricand sau poate chiar mai mult, pentru ca in jurul datei de 12, s-ar putea sa va reuseasca un proiect de care sa beneficieze toti.
DRAGOSTE: Relatiile de cuplu pot deveni tot mai tensionate, ajungand la apogeu in jurul datei de 15. Este posibil ca aceste probleme sa apara, pentru ca unii membri ai familiei dvs. isi baga nasul in relatia dvs.
SANATATE: Va simtiti foarte bine, mai ales in comparatie cu luna trecuta, dar asta nu inseamna ca puteti comite excese. Feriti-va mancaruri grase si de alcool. Pana pe 10, va pandesc dureri de cap acute.

FECIOARA
Sagetati de Cupidon


Viata dvs. se centreaza si se armonizeaza in frumoasa luna mai, incepand cu data de 5. Ati castigat anumite certitudini, care v-au ajutat sa va definiti identitatea. Acum a venit vremea sa va puneti la incercare nou insusitele calitati. Cel mai bine va veti da seama de ele daca intreprindeti calatorii sau faceti macar scurte escapade cu amicii. Intervalul cel mai potrivit este cel cuprins intre Luna noua din 5 si Luna plina din 20. Tot acum este contextul potrivit, pentru aceia dintre dvs. care-si doresc sa invete ceva nou, sa inceapa cursuri sau studii in domeniul care ii atrage. Rezultatele acestor demersuri pot fi mai importante decat va imaginati.
BANI: Gandirea in perspectiva si cunostintele superioare pe care le-ati dobandit de-a lungul timpului va pot spori veniturile in Mai. De mare folos va pot fi si relatiile amicale cu persoane din strainatate sau relatiile bune cu inalti functionari publici.
CARIERA: In primele zile ale lunii, solicitarile profesionale pot fi multiple si frustrante, dar lucrurile se linistesc si puteti face progrese pe mai multe fronturi, mai cu seama datorita bunei comunicari, atat mentale, cat si verbale, cu sefii dvs. Mercur intra insa in miscare retrograda incepand din 27, ceea ce poate afecta atat eficienta dvs., in cazul in care sunteti implicati concomitent in mai multe proiecte, cat si comunicarea verbala cu superiorii dvs.
DRAGOSTE: Marele benefic Jupiter s-a pus de acord cu planeta prieteniei, Uranus, pentru a va ajuta fie sa cunoasteti pe cineva nou, poate intr-o maniera surprinzatoare, sau prin intermediul vreunui prieten. Este posibil ca persoana care va cucereste sa fie un personaj original ori sa fie dintr-o tara sau un mediu foarte diferit de al dvs.
SANATATE: Din 10 incepand va recomandam sa va feriti de eforturile excesive, fizice sau mentale.

BALANTA
Stop la deplasarile lungi


Este o luna putin prielnica drumurilor, la inceput si la sfarsit, mai ales a celor care presupun deplasari in strainatate. Acestea ar trebui evitate pana pe data de 6, iar apoi din nou din 26 mai incolo, cand planeta Mercur, care stapaneste drumurile scurte, intra in miscare retrograda in casa drumurilor lungi, ceea ce defavorizeaza orice deplasare, lunga sau scurta. Aceleasi perioade va pot aduce dificultati la scoala, unde veti avea probleme in a depista sau intelege cu usurinta anumite informatii. Relatiile cu familia, inclusiv cu rudele dvs. prin alianta, pot fi deosebit de placute in mai, iar daca aveti de facut amenajari, schimburi de locuinta sau achizitii de proprietati imobiliare ori de pamant, acestea se pot rezolva ca prin farmec.
BANI: Ideile dvs. legate de castigul banesc pot fi puse in practica cu succes, indata dupa Luna noua, din 5 si pana pe 20, cand Luna plina inchide bresa de oportunitati privitoare la castiguri. Chiar daca veti face mai multe achizitii pentru casa, acesti bani sunt cheltuiti cu folos, daca sunteti atenti la calitatea acelor produse.
CARIERA: Depuneti mult efort la serviciu si/sau sunteti hamaliti de sefi, pana pe data de 10. Ulterior urmeaza o perioada mai relaxata. Colegii dvs. mai tineri va pot pune bete-n roate in primele zile ale lunii, dar apoi va impuneti si puteti avea castig de cauza pe termen lung.
DRAGOSTE: Afectiunea dvs. se indreapta in primul rand asupra prietenilor si va veti simti foarte bine participand la tot soiul de evenimente de grup, incepand cu data de 10.
SANATATE: Daca va administrati eficient energia, se poate sa observati ca unele afectiuni cronice nu va mai supara asa tare si ciclul veghe/somn se imbunatateste.

SCORPION
Distractii si voie buna


Aceia dintre dvs. care si-au programat o perioada de vacanta, mai ales dupa data de 9, au fost cat se poate de inspirati, pentru ca planetele va garanteaza o distractie pe cinste, posibilitatea de-a descoperi locuri si oameni noi. Va fi sigur unul dintre concediile de care va veti aminti multa vreme de-acum incolo. La fel de bine le merge si acelora dintre dvs. care sunt elevi sau studenti: fie veti avea parte de profesori simpatici, cu care va va face placere sa invatati, fie veti fi pasionati de unul dintre subiectele de studiu. Din 5 incepand, puteti sa va intalniti cu vechi prieteni, iar reluarea relatiilor de prietenie va va aduce multa bucurie si, in unele cazuri, avantaje utile, prin natura ocupatiei acestor prieteni.
BANI: Ocaziile de investitie, pe care o persoana convingatoare va imbie sa le fructificati, in primele zile ale lunii, sunt foarte probabil sortite esecului, la fel si cele care apar din 27 mai incolo. Zile bune pentru afaceri sunt doar 25 si 26.
CARIERA: Cu energicul Marte in Casa carierei, incepand din data de 10, ambitia dvs. de-a reusi se intensifica si reusiti sa va impresionati sefii prin atitudinea dvs. hotarata si felul prompt in care reactionati in orice situatie. Prompt si corect, se intelege. Se vede ca aveti stofa.
DRAGOSTE: Luna noua din data de 5 va deschide calea catre inima partenerului de cuplu si veti putea trai alaturi de el momente delicioase de apropiere sufleteasca. Pe masura ce se apropie Luna plina din 20, sentimentele cresc si pot capata o tenta din ce in ce mai pasionala.
SANATATE: Singurul lucru de care ar fi bine sa va feriti, incepand din data de 10, este sa va consumati intreaga energie la serviciu.

SAGETATOR
Gramezi de bani


Este bine sa deschideti larg usa casei dvs. prietenilor, caci in timpul acestor intalniri prietenesti pot aparea idei foarte interesante, unele dintre ele putandu-se chiar fructifica sub forma unor afaceri. Pe de alta parte, se poate ca discutiile purtate acum sa va deschida noi orizonturi si sa va faca dornici sa aduceti schimbari radicale in viata dvs. Acestea ar fi in avantajul dvs., mai ales daca reusiti sa-i implicati si pe membrii familiei. Va va veni destul de usor sa le treziti si celorlalti entuziasmul, mai ales ca-i aveti alaturi si pe prietenii care v-au inspirat si care va vor sustine cauza.
BANI: De o vreme incoace va merge bine cu banii, insa asa bine ca in Mai n-ati dus-o de la inceputul anului incoace. Din 5 si pana pe 20, oportunitatile de castig se tin lant, si unde mai puneti ca acestea presupun doar un efort minim din partea dvs.
CARIERA: Luna noua din 5 va ajuta sa va redefiniti atitudinea fata de colegi si sa introduceti elemente noi, pozitive, in stilul dvs. de munca. Cu sefii e bine sa fiti atenti in primele si ultimele 5 zile ale lunii, in rest insa aveti posibilitatea sa colaborati armonios.
DRAGOSTE: Viata de cuplu este energizata de Mercur, Venus si Soare luna aceasta, ceea ce inseamna ca partenerul dvs. este atent la nevoile dvs. emotionale, ca este deschis discutiilor legate de cuplu si ca isi traieste cu placere si naturalete rolul de partener. Din 27 incepand insa, planeta comunicarii, Mercur, devine retrograda si poate aduce neintelegeri. Din fericire, in registrul minor.
SANATATE: Luna noua din 5 va permite sa va innoiti energia stagnanta a corpului si, pana pe 20, actiunile pe care le veti intreprinde pentru a fi in forma vor avea efecte notabile.

CAPRICORN
Umor si optimism


Daca aveti de intreprins calatorii, mai ales in strainatate, ar fi bine ca acestea sa nu se petreaca in primele sau ultimele cinci zile ale lunii. In rest, puteti pleca fara griji la drum lung, iar daca deplasarile sunt legate de profesie sau de studii de specialitate, pe care doriti sa le faceti, rezultatele pe care le veti obtine va vor aduce multe satisfactii. Pe plan personal va merge grozav, debordati de umor si de optimism, atragand simpatia celor care va inconjoara. Aveti o viziune clara asupra problemelor pe care le abordati, iar solutiile creative vi se par la indemana.
BANI: Incepand din data de 10 este posibila o initiativa indrazneata in domeniul afacerilor sau investitiilor. Poate fi vorba despre un demers cu totul nou, iar eforturile care se cer depuse luna aceasta isi vor arata roadele in iunie.
CARIERA: Pana pe 5 este greu sa introduceti ideile dvs. mai indraznete la serviciu, ele pot sa-i deranjeze pe colegii dvs. dependenti de rutina. Din 6 si pana pe 26 functionati armonios in echipa, dar din 27 pot aparea divergente, mai ales cu colegii mai tineri.
DRAGOSTE: Toate relatiile dvs. sunt alimentate de energii planetare pozitive luna aceasta, cele de iubire, prietenie si sentimentele parintesti. Capricornii care sunt in cautare de o noua dragoste au toate sansele sa intilneasca pe cineva potrivit, fie in cercul prietenilor, fie prin intermediul unuia dintre ei.
SANATATE: In primele zile ale lunii este bine sa va feriti umerii si incheieturile in general de lovituri, iar acelasi risc apare din nou din 27, cand si reflexele pot deveni imprecise. Este bine sa va abtineti de la condus.

VARSATOR
Animatie afectiva


Aceia dintre dvs. care doreau sa se ocupe de casa si asteptau o perioada propice pentru astfel de activitati au gasit-o. Luna noua din Taur da semnalul ca puteti sa va apucati de punerea in practica a initiativelor dvs. legate de casa si/sau familie. Aveti grija sa initiati proiectul dorit inainte de data de 20 (ideal ar fi imediat dupa 5), pentru ca sa va bucurati de intreaga energie pozitiva de sprijinire a acestui proiect. In primele si ultimele zile ale lunii sunt posibile anumite probleme legate de copii, care va pot pune rabdare la incercare. Cel mai greu va va veni sa va pastrati calmul din 27 incolo, cand Mercur devine retrograd.
BANI: Este foarte posibil sa aflati secrete care sa va permita sa stiti cum ar fi cel mai bine sa va plasati banii, pentru a obtine un castig imediat si substantial. Cele mai bune informatii in acest sens le primiti in primele noua zile ale lunii. Pentru a beneficia de ele, trebuie sa fiti insa atenti la ceea ce le scapa celor care doresc sa se grozaveasca cu informatiile confidentiale pe care le detin. Cele mai bune investitii sunt cele pe termen lung.
CARIERA: Din 20 incepand, aveti posibilitatea de-a va consolida pozitia si reputatia profesionala. Cei care au lucrat cu dvs., care se gasesc in esaloanele superioare, asteapta sa le confirmati potentialul pe care l-au intuit la dvs.
DRAGOSTE: Se intampla multe in viata dvs. afectiva. Daca sunteti intr-o relatie stabila, veti constata cum relatia de cuplu se intensifica, incepand din data de 10, in timp ce Varsatorii solitari pot fi atrasi de mai multe persoane, in intervalul 3-26, mergand la petreceri. Din 27, puteti deveni confuzi.
SANATATE: In primele noua zile ale lunii pot aparea dureri de cap sau tensiunea oculara ori arteriala poate creste ocazional.

PESTI
Excelenta profesionala


Daca va vine ideea sa schimbati anumite lucruri prin casa ori sa organizati niste actiuni cu familia, nu va repeziti s-o faceti in primele patru zile ale lunii. Din 5 incepand, va puteti face planuri in sensul acesta, la care pot participa cu idei bune si ceilalti membri ai familiei, dar este indicat sa va marginiti la activitati de planificare sau sa umblati deocamdata doar la detalii. Altfel, Mercur, care devine retrograd pe 27, poate produce o sumedenie de incurcaturi care va pot afecta in mod semnificativ aceste planuri. In cazul in care doriti sa calatoriti sau sa va apucati sa invatati ceva nou si interesant, acest lucru este nu doar posibil, ci recomandabil, in intervalul cuprins intre Luna noua din 5 si Luna plina din 20. In cazul in care intreprindeti o calatorie de studii, cunostintele dobandite va vor fi de un real folos in viata de zi cu zi.
BANI: Poate ca in Mai nu veti inregistra venituri suplimentare, insa contactele sociale pe care le puteti stabili cu usurinta pana pe 23 inclusiv, se pot dovedi utile ulterior, cand persoanele asupra carora va exersati farmecul va pot propune planuri avantajoase.
CARIERA: Energia lui Marte este cea care va ajuta sa va impuneti la serviciu, incepand din data de 10, fie luand deciziile potrivite, la momentul potrivit, fie venind cu un proiect nou. Sa nu faceti economie de energie la serviciu, caci peste o luna si ceva veti vedea rezultatele excelentei dvs. profesionale.
DRAGOSTE: Pana pe 24, vi se ofera multiple ocazii sa flirtati cu persoane pe care le intalniti, in timp ce va vedeti de treburile dvs. zilnice. Puteti descoperi, de asemenea, ca printre vecinii dvs. a aparut un personaj atragator si nu va vine deloc greu sa stabiliti o legatura.
SANATATE: Energia suplimentara de care dispuneti din 10 incolo ar trebui consumata si prin miscare fizica, pentru a nu se manifesta prin dureri de cap sau puseuri de tensiune.