SAMAIA - "The Georgian Legends" din Caucaz, la Bucuresti

Dia Radu
Muzica exploziva, piruete care-ti taie respiratia, lupte cu sabii si salturi acrobatice care aduc a zbor - pariuri indraznete, pe care dansatorii georgieni nu le-ar putea executa fara un antrenament de sase ore pe zi, timp de sase zile din saptamana, incepand de la varsta de 7 ani, cand sunt selectati in cantonament.

Iata ce ati putea pierde, daca nu veti fi prezenti, la finele acestei luni, la Sala Palatului, unde cei mai buni artisti ai companiilor "Erisioni" si "Sukhishvili" din Georgia au lasat deoparte vechile rivalitati si concurenta, pentru a realiza impreuna un show de amploare. Sub productia artistului francez Pascal Jourdan si a americanului Jim Lowe, "Samaia" este un spectacol efervescent, bazat pe vechile basme si legende caucaziene. "Samaia" este tocmai dansul ce o omagiaza pe prima femeie rege din istoria Georgiei: Tamar, unul dintre cei mai buni conducatori politici si militari ai secolului 12 si una dintre cele mai infocate aparatoare a ortodoxismului. Dupa moarte, Tamar a fost sanctificata de Biserica Ortodoxa Georgiana.
Spectacolul va incepe la ora 20.00, chiar de Ziua Internationala a Dansului, pe 29 aprilie, iar biletele, cu preturi intre 60 si 180 RON, au fost deja puse in vanzare, la magazinul "Muzica", la Sala Palatului, la Teatrul National, in librariile "Carturesti", dar si on-line la www.bileteonline.ro si www.vreaubilet.ro.