Secretul oualor de Pasti reusite este urmatorul: fierbeti-le in apa sarata, vopsiti-le adaugand in culoare o lingura de otet, puneti-le sa se scurga pe un ziar si, inainte sa se raceasca, ungeti-le cu o carpa moale umezita in untdelemn sau untura.
Pentru ca ouale sa se cojeasca usor
Ouale fierte, nevopsite, pe care vreti sa le umpleti sau sa le puneti in drob, se curata de coaja usor daca imediat dupa fierbere le spargeti la capul turtit si le bagati in apa rece.
Cum se bat albusurile spuma
Albusul de ou se bate perfect daca folositi oua tinute la frigider, sparte si despartite cu grija, astfel ca galbenusul sa nu patrunda in albus. Un varf de cutit de zahar si cateva picaturi de lamaie vor ajuta ca spuma sa se bata mai repede.
Cum se intinde aluatul de prajituri
Aluatul de prajituri se intinde mai usor daca peste tabla de lemn puneti o foaie de pergament unsa cu untdelemn.
Carnea cu miros se drege cu musetel
Carnea de miel care a prins un usor miros, inainte de-a fi gatita, se opareste cu ceai de musetel si se clateste in cateva ape reci.
Lamaile decojite isi pastreaza sucul in apa sarata
Ati folosit coaja lamailor la prajitura si vreti ca sucul lor sa dureze mai mult? Puneti-le asa decojite cum sunt in apa putin sarata.
Fructele uscate se umfla cu drojdie
Fructele uscate (prune, caise, piersici, mere si pere) se umfla mai repede dupa ce le-am pus in apa, la inmuiat, daca adaugam in ea o lingurita de drojdie de bere.