"Am o tumora cu structura asemanatoare meningiomului" - Raspuns pentru FLORIANA - Spania, F. AS nr. 812

Redactia
EUGEN GIURGIU - Alba Iulia, tel. 0358/81.49.96, 0741/92.88.80

Intr-adevar, o operatie pentru extragerea acestei tumori implica riscuri majore, de aceea va recomand un tratament alternativ, foarte simplu, si care in unele cazuri a dat rezultate foarte bune.
Se vor consuma zilnic foarte multe fructe si legume, pentru a ajuta organismul cu multe vitamine care sa-l intareasca. De asemenea, se va consuma carne in cantitate redusa, iar atunci, sa fie exclusiv de la animale crescute natural, in gospodarii taranesti. * Local, extern, pe locul tumorii, se aplica mamaliga peste care se presara tamaie. Se intinde in strat de 3-4 cm pe o bucata de panza si se presara deasupra putina tamaie bine pisata, in strat foarte fin, asa cum se pune de exemplu sare pe o felie de paine cu unt. Se aplica in fiecare seara. Mamaliga sa fie cat mai calda. (Se verifica gradul de caldura punand cotul, pentru ca acolo omul este mai sensibil.) Tratamentul dureaza 10 zile, urmate de o pauza de 10 zile, apoi se poate relua. In caz de ameteala, tratamentul trebuie intrerupt. * Produsele Ganoderma (ciuperca asiatica) au fost aprobate in foarte multe tari ale lumii, pentru efectul lor antitumoral. Le puteti incerca si dvs., conform prospectului. * Cura cu apa. Se consuma zilnic, dimineata, pe stomacul gol, 4 cani de apa, apoi 30-40 de minute nu se mai consuma nimic. Se incepe cu o cana de apa in prima zi, apoi se adauga cate o cana in plus, pana se ajunge la 4 cani. Acest tratament simplu ajuta foarte mult la vindecarea unor boli grele. * Sunt indicate fructele si legumele urmatoare: ridichi, lamai, struguri rosii (nu albi). In cazul lor, se consuma si semintele, zdrobindu-le in dinti inainte de a le inghiti. * Cataplasma cu coada-calului (Equisetum arvense) se aplica seara, calde. Se tin cel putin 30 de minute.

"Bunica mea are o tumora in stomac"
(Raspuns pentru GABRIELA, F. AS nr. 812)


Bunica dvs. va trebui sa se fereasca de orice hrana care contine aditivi alimentari, conservanti sau care produce iritatii ale stomacului. Va recomand si dvs. cura cu apa descrisa mai sus. De asemenea, se pot aplica si in acest caz, cataplasme cu mamaliga, peste care se pune tamaie sau sulf in strat foarte fin. * Apelati la ceaiurile antitumorale (produse de firma "Hypericum" din Baia Mare). Sunt excelente. * Ganoderma este, de asemenea, indicata. In cazul lipsei poftei de mancare, se poate administra ghimbir pulbere, pus in apa, sau ceaiuri amare (pelin). Nu se vor exclude in nici un caz tratamentele instituite de medicii specialisti.


Dr. IULIANA UNGUR - medic primar medicina generala, reumatologie, homeopatie, acupunctura - Bucuresti, tel. 021/430.27.23, 0723/85.36.09

"Copilul meu are 9 ani si este reumatic"
(Raspuns pentru RUSU CAROLINA, F. AS nr. 796)


Stimata doamna, asa cum ati observat, copilul dvs. este foarte sensibil la umezeala, frig, aer rece. Dvs. ati constatat ca la o minima raceala, si chiar sub tratament cu antibiotice, copilul are un tic la ochi. Nu ati specificat daca este sub tratament medicamentos pentru reumatism articular acut. Sunt necesare mai multe amanunte, pentru ca tratamentul trebuie sa mearga pe doua directii: al bolii de baza si al "ticului". S-ar putea chiar in contextul reumatismului sa fi aparut acest tic. Nu fiti foarte ingrijorata, chiar daca din punct de vedere estetic acest tic este deranjant, in primul rand, copilul trebuie tratat corect pentru vindecarea reumatismului infectios, care de cele mai multe ori lasa urme pentru toata viata. Oricum, exista remedii terapeutice, atat pentru reumatism cat si pentru ticul acesta suparator. Va astept, cu amanunte!

ADRIANA VLAD - fitoterapeut - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57

"Am un chist pe care nu pot sa-l operez"
(Raspuns pentru GH. POLEXE - Bucuresti, F. AS nr. 800)


Pentru chistul de pe omoplatul stang va propun o combinatie de tratament naturist. Intern: Extract de Thuya - 1 fiola de 3 ori pe zi, Picatura Brs - 20 picaturi de 3 ori pe zi, Cat's Claw - 1 capsula de 3 ori pe zi, Astragalus - 1 capsula de 3 ori pe zi, Yucca - 1 capsula de 3 ori pe zi. Extern: se aplica local comprese cu tinctura de rasina de doua ori pe zi. Se aplica unguente cu propolis + muguri de plop + patlagina de doua ori pe zi. Continuati si cu dieta sanatoasa. Consumati multe sucuri si ceaiuri pentru detoxifierea si imunizarea organismului. Tratamentul dureaza 6 luni.

"Plasa de substitutie imi intretine o infectie de doi ani de zile"
(Raspuns pentru MARIA P. - Bucuresti, F. AS nr. 800)


Pentru problema dvs., si anume infectia abdominala dobandita in urma operatiilor mentionate, va recomand un tratament naturist si homeopatic pe care trebuie sa-l urmati 3-6 luni. De asemenea, v-as sugera sa recurgeti si la o dieta sanatoasa, sa evitati laptele, carnea, grasimile si produsele care intretin infectiile. Atat in dieta, cat si in tratament, trebuie sa combinati produse care ajuta la detoxifierea organismului: orz verde, rozmarin, ceai verde, germeni de grau, sfecla rosie etc. Din aceste produse, puteti obtine sucuri naturale si infuzii sau ceaiuri. Tonic imunitar "E-lite", 2 lingurite de 3 ori pe zi. Tonicul imunitar contine produse fitoapicole: miere, propolis, polen, laptisor de matca, tincturi din echinacea, muguri de plop, salcie, ridiche neagra, soc, uleiuri esentiale: pin, lavanda, fenicul, geranium etc. Acesta se prepara in farmaciile "E-lite Nutritia" din Deva (str. Mihai Eminescu, bl. H1, parter, ap. 3).

NICIU ZOE MAGDALENA - biolog - Bucuresti, tel. 0749/26.87.70

"Doresc tratament naturist pentru candida in gat"
(Raspuns pentru INGE KRON, F. AS nr. 805)


Infectiile provocate de ciupercile din genul Candida se localizeaza mai des pe piele si mucoase. Dintre aceste ciuperci, Candida Albicans este patogena pentru om. Aceste infectii pot fi declansate de orice factor care produce dezechilibre la nivelul florei bacteriene in corp, de exemplu: imunitate scazuta, stres, tratamente cu antibiotice, diabet, hipoaciditate gastrica, o alimentatie bogata in carbohidrati rafinati (zaharul, faina alba), grasimi. Dieta trebuie sa fie bogata in alimente cu continut ridicat de vitamine B, in special vitaminele B7 (biotina) B6 si B12, vitaminele A, C, E si oligoelemente (fier, magneziu, seleniu, zinc). Deoarece nu aveti rezultate pe masura asteptarilor cu Nistatin, va sugerez sa apelati si la ajutorul unor terapii complementare, din care face parte si tehnica ultramoderna de diagnosticare a starii de sanatate prin medicina cuantica (biorezonanta magnetica), folosita initial de specialistii de la NASA, tehnica care merge pe cauzele aparitiei bolilor. Medicul specialist face o evaluare completa a starii de sanatate si prescrie o schema de tratament cu medicamente naturale cu puritate 100%, fara efecte secundare. S-au obtinut rezultate cu: ParaProtex si Virago (cate 3-6 tablete zilnic, in functie de gravitate). Aceste medicamente naturale se pot lua in paralel cu Nistatin, deoarece nu interfereaza cu medicamentul alopat prescris. Va doresc multa sanatate si va stau la dispozitie cu informatii.

BOICEA FLOREA - Draganesti Olt, tel. 0249/46.62.02, 0741/37.27.94

"De 20 de ani sufar de guta si am dureri intense de picioare"
(Raspuns pentru ION IONESCU - Ploiesti, F. AS nr. 808)


Stimate domn, cresterea exagerata de acid uric in sange duce la depunerea lui in articulatii, care provoaca dureri uneori insuportabile. Pentru uz intern, va propun sa preparati o tinctura din ceapa, in parti egale, 1:1 din ceapa rosie si alcool de 60. Se lasa la macerat 10 zile. Se strecoara prin stoarcere. Se iau 2 lingurite pe zi, una inainte de masa de pranz si cealalta seara, la culcare. Pentru uz extern, preparati un unguent din: 20 g rasina de molid, 10 g boabe de mustar negru, 10 g ardei iute, 20 g tataneasa, 30 g sunatoare si 30 g frunze de boz. Toate ingredientele se pun intr-un borcan, la macerat, timp de 24 de ore, cu 150 ml spirt medicinal. Se pune la fiert maceratul de plante pe baia de abur, cu 400 ml ulei de masline. Se lasa la fiert 3 ore. Se filtreaza. Separat, se topesc 50 g ceara de albine si 400 ml ulei de masline. Dupa topire se combina cu uleiul din plante amestecand incontinuu. Se pastreaza la frigider. Se fac masaje pe zonele dureroase de doua ori pe zi. Unguentul este util si-n reumatism de diferite etiologii. Pentru alte amanunte, va rog sa ma contactati. Va doresc sanatate!

"Mama are dureri groaznice cand paseste"
(Raspuns pentru LOREDANA, F. AS nr. 812)


Stimata doamna, cu toate ca nu aveti un diagnostic precis, va propun o reteta de unguent cu actiune antiinflamatoare, analgezica si stimulent al circulatiei sanguine, util si in artrite si reumatism in general. Puneti la macerat cu 150 ml spirt medicinal, intr-un borcan, cate 20 g galbenele, sunatoare, rozmarin, arnica si ardei iute. Se tin la macerat 12 ore. Se pun la fiert pe baia de abur cu 400 ml ulei de masline, timp de 3 ore. Se mai lasa la macerat 48 de ore. Se filtreaza. Separat, se topesc 5 g ceara de albine cu 100 ml ulei de masline. Se combina uleiul din plante cu ceara topita, se amesteca incontinuu, adaugandu-se treptat si 20 ml ulei de camfor, pana se omogenizeaza. Se pastreaza la frigider. Se fac aplicatii de doua ori pe zi, masandu-se energic. Va doresc sanatate.