Un remediu natural de exceptie, impotriva arsurilor

Florentin Popa
Foitele din ceara purificata

Terapeut naturist cu mare experienta in bransa, confirmata prin cazuri de vindecari de-a dreptul spectaculoase, izbanda cea mai recenta a d-lui Vasile Matei tine de domeniul arsurilor grave. La capatul a ani de zile de cautari, a realizat niste foite din ceara purificata, cu care reuseste sa vindece vatamarile pielii, indiferent de suprafata afectata si gradul lor. Fara urma de cicatrice!

VASILE MATEI

"Arsurile se vindeca total si nu raman cicatrice"


- O cititoare din Canada a revistei "Formula AS" ne semnaleaza intr-o scrisoare plina de entuziasm si de recunostinta fata de dvs. faptul ca ati vindecat-o spectaculos de o arsura urata pe gat si pe antebrat, cu niste simple bandaje cerate. Va rog sa ne prezentati metoda pe larg, in speranta ca le va fi si altora de folos.

- Aceste bandaje speciale pot fi folosite la arsuri de orice grad (inclusiv gradul IV) si de orice provenienta (termice, electrice, chimice etc.). Tesutul se regenereaza mult mai repede in prezenta bandajelor si, in plus, sunt eliminate in proportie de 80-90% cicatricele inestetice care raman dupa vindecare. Bandajele sunt suta la suta naturale. Folosesc produse apicole, mai exact ceara de albine purificata, foarte importanta in procesul de vindecare, deoarece (asa cum se stie) contine numeroase enzime si substante antibiotice naturale. In plus, foita de ceara nu se lipeste de tesutul afectat de arsura. Componenta de cea mai mare valoare terapeutica este insa un extract dintr-o rasina, pe care il obtin din radacinile unei specii de brad rar, care creste in apa. Apoi, amestec rasina cu ceara topita si alte cateva componente si torn foite foarte subtiri, flexibile, astfel incat sa pot bandaja tesutul ars. Acolo unde e puroi mult sau tesutul este afectat pana in zona profunda, se pun bandaje cu concentratie de rasina mai mare. Eficienta este maxima.

- Se stie ca, de multe ori, persoanele care sufera arsuri pot deceda din cauza suprafetei afectate. Sunt eficiente bandajele dvs. si in cazurile mai grave?

- Pentru mine nu-i importanta suprafata de piele afectata, pentru ca aceste bandaje, practic, inlocuiesc pielea; pacientul nu mai intra in soc termic si nici nu este expus la actiunea factorilor infectiosi din atmosfera (virusuri, bacterii si alti germeni patogeni) pentru ca, dupa curatarea tesutului ars, rana este invelita perfect in foita de ceara, realizata in conditii sterile, dupa care se bandajeaza cu tifon. Mai grav este in cazul arsurilor interne, respectiv ale cailor respiratorii, din cauza inhalarii aerului fierbinte, asa cum se intampla la incendii. Ma refer in special la explozii sau la incendii violente, cauzate de aprinderea unor lichide sau substante extrem de inflamabile. Pe acestea, nu am cum sa le tratez.

- Cat timp trebuie sa tina un pacient bandajele?

- Foitele de ceara se schimba de regula la 24 de ore, iar in cazurile mai grave la 48 de ore. Durata tratamentului este in functie de localizarea si gradul arsurii. Am avut un pacient ars in urma exploziei unui cuptor, caruia ii mai ramasese piele doar in zona in care a avut cureaua, si care s-a facut bine in 3 luni de zile. Sau un alt caz, mult mai grav, al unei rude apropiate care lucra la repararea acoperisului unui bloc. In urma ruperii accidentale a unui scripete, cazanul cu smoala a cazut pe el. Era, practic, imbracat in smoala! Cand colegii i-au dat jos de pe el imbracamintea, i-au scos-o cu tot cu piele. Medicii nu-i dadeau nici o sansa de supravietuire. Am mers la spital, l-am luat sub semnatura si... l-am facut bine. Ce-i drept, a durat vreun an pana la vindecarea completa, si pe fata i-au ramas cateva cicatrice, deoarece nu puteam sa-i fixez perfect bandajele.

- Pacientii cu arsuri trebuie sa vina zilnic la dvs.?

- Tratamentul se face ambulatoriu. In cazurile mai grave, merg eu la domiciliul pacientului. Schimb bandajele pana cand nu mai exista probleme, apoi ii dau pacientului un unguent si se poate pansa singur.

- Ce avantaje prezinta interventia dvs. fata de tratamentele clasice practicate in spital?

- In primul rand, pacientul nu sufera deloc la inlaturarea foitei de ceara, pentru ca la suprafata este numai piele moarta, care se curata cu un tifon. Aceasta este diferenta: cand se pun pe arsuri pansamentele clasice, oricate creme s-ar folosi pentru a nu le da posibilitatea sa adere la piele, acestea se lipesc si nenorocirea se intampla exact atunci cand trebuie schimbate - se rupe tesutul nou, care tocmai se formase. Bandajul meu nu se lipeste. La mine nu raman cicatrice, daca pacientului i se aplica bandaje cu ceara de la inceput. O alta problema des intalnita in spitalele de arsi sunt grefele de piele. Chiar daca se explica din punct de vedere medical necesitatea unei astfel de interventii, este inuman sa jupoi un om de viu, ca sa-i pui piele dintr-o parte in cealalta. In cazul transplanturilor de piele de la donatori, de multe ori aceasta nu se prinde, iar operatia in sine este chinuitoare. In plus, raman cicatrice urate, inestetice, pentru toata viata. Va dati seama ca, mai ales pentru o femeie, acesta este un factor traumatizant psihic.

- Bandajele sunt eficiente si in alte afectiuni?

- Sunt foarte eficiente in tratarea ulcerului varicos, care se vindeca foarte usor. De regula, in spital, bolnavilor li se pun sulfamida si alte unguente si se formeaza un fel de crusta, se ingroasa pielea acolo, iar infectia ramane in corp. Foitele mele scot acea infectie din corp, toata "mizeria" curge, se elimina incet-incet, iar piciorul ramane curat. Va dati seama, omul acela are temperatura, frisoane si VSH-ul marit, pentru ca are puroi in sange. Dar aceste foite de ceara elimina infectia si inchid rana! Bineinteles, daca este vorba de un om in varsta, care mai are si diabet, vindecarea se obtine mai greu. De asemenea, am avut si foarte multe cazuri usoare - taieturi, furuncule multiple, muscaturi de paianjen - pe care le-am tratat cu aceleasi foite de ceara, care fac minuni.

- Ati avut situatii in care pacientii pe care i-ati vindecat cu bandajele dvs. sa mearga ulterior la medic si sa-i arate rezultatele?

- Am avut un pacient mai curajos, care a facut acest gest, dar nu l-a luat nimeni in seama. Consider insa ca nu parerea medicilor conteaza, este bine cunoscuta reticenta cu care acestia privesc orice tratament natural, desi atitudinea lor este foarte greu de inteles. Nimeni nu ma accepta intr-un spital cu aceste bandaje, macar sa vada despre ce este vorba... Rezultatele vorbesc de la sine.

- Sa vorbim, mai pe scurt, despre un alt produs de succes al dvs., care se adreseaza astmului bronsic...

- Se stie ca astmul bronsic nu se vindeca total; doar se amelioreaza. Sunt foarte rare cazurile in care pacientii cu astm sunt vindecati prin simpla utilizare a unui medicament. Eu pot garanta 100% vindecarea bolii. Pentru tratament, folosesc un sirop din miere si cateva extracte din plante, care poate fi folosit chiar si de catre persoanele alergice la polen. Cura cu acest sirop este de mai lunga durata, dar rezultatele sunt de exceptie. La inceput, crizele se raresc, scad in intensitate, apoi dispar.
- Ce alte afectiuni mai puteti trata?
- Am tratat cu rezultate foarte bune noduli mamari, chisturi ovariene si fibroame uterine, in cazul carora produsele apicole fac adevarate minuni. De asemenea, fac masaj terapeutic, reflexoterapie, dar si recuperari ale persoanelor cu pareze. Mai am si unele unguente pentru micoze, bazate pe o cultura de ciuperci, care in circa 10 minute se hranesc cu micoza si aceasta dispare, este distrusa definitiv!

- Observ ca aveti numeroase brevete de inventie. Cand ati avut timp sa va ganditi la atatea?

- Intr-adevar, toate produsele mele sunt brevetate. Din pacate, nici unul nu este omologat, din cauze pe care probabil le cunoasteti: birocratie, neincredere si multi, multi bani, pe care eu nu i-am avut, ca sa pot face toate acele studii medicale care le pot atesta eficienta. Mare pacat! Sunt mii de oameni care ar avea nevoie de ele.

P.S. - Multumim d-lui Alexandru Oros, care ne-a deschis drumul catre realizarea acestui interviu.

D-l VASILE MATEI poate fi contactat la cabinetul din str. Brasov nr. 11A, bl. Z 27, ap. 2, interfon 02, sector 6, Bucuresti, tel. 021/413.96.79, 0744/29.48.34