Intretinerea naturala a vesmintelor

Redactia
Curatirea vesmintelor cu detergenti naturali, precum bicarbonatul si otetul, este preferabila detergentilor chimici puternici, care pot afecta epiderma si mediul

Pentru improspatarea hainelor

Se intampla adesea ca hainele, desi nu sunt foarte murdare, sa aiba nevoie de un miros mai proaspat si mai curat. Pentru a inlatura din ele mirosul de transpiratie sau de vechi, puneti in masina de spalat 60 de grame de bicarbonat, fara alt detergent, apoi fixati pe programul de clatire.

Ca sa nu iasa culorile

Pentru a evita sa iasa culorile in timpul spalatului, adaugati in masina de spalat o lingura de alcool alb (menajer).

Apa oxigenata pentru albit

Apa oxigenata contine peroxid de oxigen, care are o actiune cu mult mai blanda decat clorul. Pentru albirea rufelor, cel mai bine e sa le inmuiati doua ore in apa amestecata cu apa oxigenata, iar apoi sa le spalati in masina automata, la cea mai inalta temperatura.

Aer mult, pentru rufele curatate chimic

Pentru a reduce la maximum riscul purtarii hainelor curatate chimic, dupa ce le aduceti de la Nufarul, atarnati-le intr-un loc bine aerisit (cel mai bine afara, daca vremea e buna) vreme de o saptamana, inainte de a le purta.

Apret natural

Daca va plac hainele apretate, preparati urmatorul produs: amestecati o jumatate de lingura de amidon cu 250 ml apa si puneti-le intr-un vaporizator. Scuturati puternic si stropiti panza camasii inainte de a o calca.