ZODIACUL LUNII MARTIE

Tana Rosca
Martie se anunta o luna tensionata, in care energiile razboinicului Marte se infrunta cu cele ale subversivului Pluton. Lupta incepe in jurul datei de 5 si dureaza doua saptamani si mai bine. Pentru a face fata cu bine acestor inclestari trebuie sa fim foarte corecti in situatiile conflictuale si sa nu credem ca putem rezolva totul singuri, ci sa cerem sprijinul tuturor celor care ne pot fi de folos. Din fericire, il avem de partea noastra si pe marele benefic Jupiter, care se straduieste sa medieze acest conflict. Zodiile cele mai incercate de aceasta opozitie sunt Racul (unde micul malefic Marte isi face intrarea pe 5) si Capricornul, in care este deja instalat Pluton. Intre 15 si 19, deci inca pe fondul primei opozitii, se desfasoara si meciul dintre planeta comunicarii, Mercur (in Pesti), care se opune marelui malefic, Saturn, aflat in miscare retrograda in zodia Fecioarei. Este un prilej de-a ne duce in trecut, sa vedem cum ne-a afectat stilul de comunicare de pana acum relatiile de tot felul, precum si de-a ne examina, cu un ochi critic, temeinicia cunostintelor profesionale. Afectiunile cronice ar trebui tratate cu seriozitate si meticulozitate in aceasta perioada.

BERBEC

Sub presiune


In alti ani, luna care marcheaza inceputul primaverii va era favorabila, dar dansul planetelor va este mai putin favorabil anul acesta. Din 5 incepand veti fi stransi cu usa sa luati decizii prin care sa impacati cerintele celor din familie (unde un barbat poate deveni destul de vehement) cu cele profesionale. Si in legatura cu locuinta dvs. s-ar putea sa apara probleme, evitati inceperea unor reparatii sau demersuri de vanzare ori cumparare de case sau proprietati funciare. Cel mai bine va simtiti in cercul de prieteni, in prima jumatate a lunii.
BANI: In primele douasprezece zile ale lunii puteti cunoaste, probabil prin intermediul prietenilor dvs., persoane care va pot ajuta sa castigati niste bani. Relatiile sociale pe care vi la faceti acum sunt foarte utile si in directia afacerilor.
CARIERA: Presiunile exercitate de onorata conducere sunt deosebit de mari si cu toate acestea dvs. simtiti ca este un context potrivit pentru a va demonstra capacitatile. Nevoia de afirmare devine acuta incepand din data de 5, iar catre finele lunii fiti pregatiti sa auziti niscaiva barfe pe seama dvs. Daca reusiti sa le ignorati, impactul acestora va fi insa neglijabil, in schimb daca le dati atentie, efectul poate fi resimtit neplacut pe termen lung.
DRAGOSTE: Prezenta dvs. sociala este o incantare pentru ceilalti pana pe data de 12. Va recomandam deci sa va vedeti cat mai mult cu prietenii in aceasta perioada, deoarece este posibil sa cunoasteti persoane interesante si interesate de dvs.
SANATATE:Mare grija intre 15 si 20, cand se pot agrava problemele legate de sitemul osos, mai ales la nivelul incheieturilor, si puteti contracta cu usurinta infectii ale aparatului respirator superior.

TAUR

Un butoi cu pulbere


Incepand din data de 5 si pana pe 23, drumurile, lungi sau scurte, sunt presarate de riscuri. De altfel, si in cadrul indeletnicirilor curente, n-ar strica sa evitati folosirea sculelor, mai cu seama daca acestea sunt de metal. Cu vecinii, rudele de gradul II si III si cu oamenii cu care interactionati zi de zi se pot isca, din senin, certuri care pot degenera in dusmanii. Noroc cu firea dvs. pasnica si echilibrata, care va permite sa va pastrati calmul in situatii in care altii ar sari la bataie. Mare placere va vor face evenimentele sociale la care participati, incepand cu data de 13. Intalniti persoane cu care aveti ce discuta si cu care puteti lega prietenii.
BANI: In cazul in care doriti sa dati drumul unui proiect nou, faceti aceasta in primele patru zile ale lunii, dar, daca se poate, fara a intra in conflict cu eventualii dvs. asociati. S-ar putea sa mai dureze o vreme pana cand aceasta ultima initiativa a dvs. sa dea roade, deci pregatiti-va pentru o perioada de asteptare.
CARIERA: Prima jumatate a lunii martie este cum nu se poate mai potrivita pentru a creste in functie. Relatiile dvs. cu sefii ori, in cazul in care sunteti intreprinzatori, cu autoritatile, decurg de minune in primele 12 zile ale lunii si puteti lua cu usurinta si luciditate hotarari din cele mai importante pentru devenirea dvs. profesionala.
DRAGOSTE: Daca doriti sa incepeti o relatie, intalniti-va cat mai des cu prietenii, incepand din 13. In jurul datei de 17 este posibil ca in viata dvs. sa reapara cineva din trecut. Reintalnirea nu pare a fi de genul care sa va faca placere si ea nu va avea loc daca stati acasa.
Din 19 si pana la finele lunii interesele dvs. romantice pot fi multiple.
SANATATE: Excesul de munca se poate solda cu migrene, tensiune arteriala si/sau tensiune intraoculara marita, incepand din data de 21.

GEMENI

Relaxare


Starea de agitatie si nervi, sub imperiul careia ati stat de la inceputul anului incoace, se va risipi cu totul dupa data de patru, cand belicosul Marte, supranumit si micul malefic, va parasi zodia dvs. si nu va mai indrazni sa va deranjeze pe parcursul acestui an. In prima jumatate a lunii, calatoriile lungi sunt prilej de bucurie, putand marca schimbari importante, in bine, ale destinului. La fel de bine le merge si Gemenilor care au o functie care le cere aparitii publice, dar si studentilor, care-si pot gasi un mentor printre profesori. In familie este posibil sa aveti probleme cu rudele mai in varsta, intre 13 si 18. E foarte probabil ca ele sa fie artagoase, autoritare sau pot avea pretentii materiale nejustificate.
BANI: Va focalizati, din 5 incolo, energia asupra castigului banesc, dar se pare ca o faceti cu prea multa agresivitate. Coinvestitorii s-ar putea supara pe modul dvs. de-a pune problema si se pare ca acestia din urma vin cu grosul banilor in afacerea care va preocupa. Cel mai bine ar fi ca discutiile sa fie purtate printr-un tert neutru, asta daca nu puteti sa le amanati pentru finele lunii, respectiv dupa data de 23.
CARIERA: Cu exceptia intervalului 15-19, a doua jumatate a lunii se anunta buna pentru a pune la punct, impreuna cu sefii, planurile pe termen lung. Aveti grija sa nu va cantonati intr-o atitudine prea prudenta.
DRAGOSTE: Idilele de primavara infloresc cel mai probabil printre colegii de studii, iar pentru ceilalti Gemeni, o intalnire romantica ce le poate schimba viata se poate produce pe parcursul unei calatorii in strainatate.
SANATATE: Intervalul 15-19 este problematic atat pentru reflexe, care pot fi incetinite, cat si pentru incheieturi, care sunt rigide.

RAC

Dificultati la inaintare


Odata cu ziua de 5, Marte, care v-a pus nervii la incercare si in ultimele luni ale anului trecut, va patrunde din nou in zodie, de data asta, luandu-se la tranta cu energiile redutabile ale planetei puterii, Pluton, aflata in zodia opusa. Va straduiti din rasputeri sa va atingeti scopurile, dar, ca un facut, cei din jur va stanjenesc eforturile. In loc sa intrati in situatii conflictuale este indicat sa va faceti aliati si, cel putin pana pe 24, sa actionati numai impreuna cu acestia. Calatorii frumoase sau studii interesante puteti face incepand cu data de 13 si pana la finele lunii, exceptie facand intervalul 15-19, cand puteti avea probleme cu documente oficiale sau cu functionari cu mintea ingusta.
BANI: Tot cu exceptia perioadei 15-19 puteti sa castigati bani prin legaturile pe care le aveti cu strainatatea sau intreprinzand calatorii de afaceri. In cazul in care aveti nevoie de aprobari din partea unor inalti functionari, acestea pot fi obtinute de asemenea cu usurinta. Unii dintre dvs. pot primi de executat proiecte de interes public, bine remunerate.
CARIERA: Din 21 ar trebui sa va tratati superiorii cu menajamente, pentru ca acestia sunt plini de temperament si de initiative care nu se potrivesc deloc cu cele la care va ganditi dvs. Feriti-va sa-i contraziceti.
DRAGOSTE: In cuplu, jocurile de putere ating cote maxime intre 5 si 23, iar ofensele pe care vi le aduceti reciproc in acest interval nu vor fi date uitarii prea lesne. Va va veni mai usor sa restabiliti echilibrul emotional in 24 si 25.
SANATATE: Din 5, energia vitala scade, ceea ce e bine, pentru ca dispare pericolul de accidente. Anumite functii endocrine se pot armoniza in primele 12 zile ale lunii.

LEU

Iritare si agitatie


Ascutiti-va dintii si ghearele, pentru ca din 5 veti avea de-a face cu dusmani redutabili, care actioneaza din umbra. In caz ca va vine greu sa va dati seama din ce parte vin loviturile, ganditi-va la barbati in puterea varstei. Este recomandabil sa evitati sub orice forma confruntarile, mai ales pana pe data de 23 a lunii, pentru ca in actualul context astrologic nu sunteti in masura sa va puneti in valoare atuurile. Starea de iritare si agitatie nu este un punct bun de pornire pentru a face fata unor adversari hotarati si care nu ies la lupta dreapta.
BANI: Ocaziile de castig se ivesc din 13 si lucrurile pot evolua frumos pana la finele lunii, cu conditia sa faceti o pauza intre 15 si 19, cand planeta comertului, Mercur, se opune marelui malefic, Saturn. Contractele incheiate sub influenta aceasta sunt fie paguboase, fie nici macar nu pot fi onorate. Si nu e vorba despre intentii necinstite, ci despre circumstante exterioare, cu urmari potential neplacute pentru punga dvs.
CARIERA: Tensiunea care exista la serviciu se face simtita si in relatiile dvs. cu colegii ori subalternii, dar si intre dvs. si esaloanele superioare ale puterii. Intre 5 si 23 este posibil sa va ajunga cutitul la os si sa va cautati de lucru in alta parte. Ar fi insa mai bine sa faceti asta intr-o perioada mai calma.
DRAGOSTE: Pentru cuplurile stabile, primavara emotionala se intampla pana pe 12, perioada in care partenerul dvs. face gesturi irezistibile sau va implineste un vis. Aceia dintre dvs. care doresc sa-si consfinteasca oficial relatia o fac sub auspicii deosebit de bune.
SANATATE: Din 5 incepand vi se poate parea ca aveti acces la un rezervor nelimitat de energie, dar asta se intampla doar in mintea dvs. Mai ales pana pe 23 ar trebui sa va crutati fortele si sa va feriti de accidente.

FECIOARA

Probleme de comunicare


Principala dvs. arma, capacitatea de-a comunica cu inteligenta si spirit practic, este blocata in intervalul 15-19. Atentie cum comunicati cu acei asociati care par sa-si faca un punct de glorie in a va contrazice la tot pasul, dar cu care inainte va intelegeati de minune. Pentru a trece cu bine prin aceasta perioada este necesar sa fiti foarte siguri pe ceea ce vreti si sa aveti incredere in planurile pe care vi le-ati facut. Dar si in acest caz, atitudinea dvs. in discutiile de orice fel ar trebui sa fie rezervata. Faceti apel la acea calitate specifica zodiei dvs., anume de-a nu lua personal lucrurile spuse de altii, cand se ajunge la dispute infierbantate. Ar fi bine sa va puneti planurile personale in practica imediat dupa Luna Noua din 7 si veti putea constata ca macar o etapa a fost infaptuita pana pe 21, cand Luna plina se afla in zodia dvs.
BANI: Un barbat energic poate sa vina cu un plan de actiune la dvs. dupa data de 21. Daca va asociati acestui proiect, este bine sa stiti dinainte ca trebuie sa lasati hotararile pe seama acestei persoane, altfel iese cu bucluc.
CARIERA: Comportamentul colegilor sau colaboratorilor dvs. este impresionant in primele 12 zile ale lunii, cand va puteti convinge cat de simpatizati sunteti de comunitatea in care lucrati.
DRAGOSTE: Cuplul dvs. se confrunta cu o criza intre 15 si 19 si poate fi vorba despre o "criza benefica", in care problemele stagnante sunt scoase la suprafata, discutate si indepartate, sau o criza a orgoliului dvs. In ultimul caz, aveti de pierdut pe termen lung, desi ultimele zile ale lunii aduc impacarea.
SANATATE: In primele 12 zile ale lunii treceti printr-un reviriment al starii de sanatate, pe toate planurile: fizic, emotional si mental.

BALANTA

Armonie maritala


Relatiile de familie capata o intensitate neobisnuita si se prea poate ca intre 5 si 23 sa se produca mari schimbari in natura relatiilor pe care le aveti, nu doar cu familia imediata, ci si cu rudele prin alianta. Acestea din urma pot juca un rol benefic in aceasta perioada de reajustari. Se poate insa ca acest aspect puternic tensionat sa se manifeste la un nivel mai concret, cum ar fi nevoia unor reparatii masive in casa sau chiar un schimb de locuinta, care se poate petrece pe neasteptate. Din 5, calatoriile lungi nu mai sunt insotite de factori de risc.
BANI: In prima jumatate a lunii puteti castiga bani in joaca, fie prin exploatarea unor idei creative, care va vin usor, fara a va supune la vreun efort, fie daca va duceti sa va cumparati un bilet la loto. Cele mai multe sanse pentru un castig de acest fel exista pana pe data de 12. Veniturile celelalte se anunta constante.
CARIERA: Intre 5 si 23, sefii dvs. pot manifesta un comportament agresiv, luand fara de veste decizii care va afecteaza direct. Potentialul de-a intra in conflict cu superiorii dvs. este mare in aceasta perioada si aliantele pe care le aveti la serviciu se pot dovedi iluzorii, mai ales intre 15 si 19. Bizuiti-va doar pe dvs. insiva si adoptati o atitudine neutra.
DRAGOSTE: Petreceti o foarte frumoasa prima jumatate de luna, daca sunteti in cautarea sau la inceputul unei relatii. Pana pe 14 puteti trai cu impresia ca ati gasit persoana ideala - in multe dintre cazuri, chiar asa stau lucrurile. Cuplurile stabile gasesc o multime de lucruri de facut impreuna. Incepand din 22 - nici un moment de plictiseala.
SANATATE: O grija deosebita trebuie acordata oaselor, in special incheieturilor si organelor duble, ca plamanii si ficatul, mai ales intre 15 si 19.

SCORPION

Impliniri emotionale


Membrii familiei dvs. se intrec in a va face bucurii si surprize placute, iar pana pe data de 12, reusesc ceea ce-si propun. Aspectele pozitive promit si reusita unor petreceri pe care v-ati putea gandi sa le organizati acasa la dvs. In caz ca sunteti pe cale de-a vinde sau cumpara o proprietate imobiliara sau pamant, primele 14 zile ale lunii sunt propice. La drumuri lungi sau scurte, v-am sfatui sa renuntati incepand cu data de 5, dar daca nu aveti incotro si trebuie sa va deplasati, incercati sa amanati deplasarea pana dupa data de 23. Aceia dintre dvs. care sunt studenti sau urmeaza orice fel de cursuri sunt in pericol sa se certe cu colegii si cu profesorii, intre 5 si 23.
BANI: Pentru a initia ceva nou in domeniul financiar aveti la dispozitie primele patru zile ale acestei luni. Daca va ganditi sa intreprindeti ceva nou impreuna cu alti investitori, e bine daca initiativa vine de la dvs. Astfel veti putea pastra accesul la butoanele de comenzi.
CARIERA: S-ar putea ca inceputul de primavara sa fie insotit de un oarecare dezinteres din partea dvs., in ceea ce priveste reusita in cariera. Va veti implica din nou din 21, cand un proiect nou va poate trezi brusc interesul.
DRAGOSTE: Daca stiti sa navigati cu precautie pe valurile emotionale provocate de persoana iubita intre 15 si 19, ultimele zile ale lunii va pot aduce mari impliniri emotionale. Motivele reprosurilor pot fi ca participati la evenimente din obligatie profesionala si va lasati partenerul acasa, ca sa nu va incurce, sau ca in societate nu discutati decat cu persoanele care va pot ajuta in devenirea dvs. profesionala.
SANATATE: Din 21 va bucurati de o energie primavaratica in cel mai bun sens al cuvantului, fara urma de astenie sau oboseala de sezon.

SAGETATOR

Evitati problemele banesti


Dupa primele patru zile ale lunii, veti constata cu bucurie ca planurile dvs. nu mai trezesc reactii de respingere din partea celor din jur, ceea ce va ridica buna dispozitie. Intre 15 si 19 este bine sa evitati discutiile in contradictoriu cu membrii mai tineri ai familiei dvs., pentru ca va puteti enerva atat de tare, incat sa va fie afectata performanta de la serviciu. Este, de asemenea, indicat sa nu dati crezare tuturor zvonurilor pe care le colporteaza vecinii ori rudele de gradul II si III despre anumite persoane sau situatii din familia dvs. Daca reusiti sa va feriti de aceste influente in perioada mentionata, in restul lunii va veti putea bucura de relatii armonioase cu cei de-acasa.
BANI: Cel mai bine ar fi ca in martie sa nu va ocupati de probleme banesti. Daca puteti, lasati-le pe seama altora, daca nu puteti ar fi bine sa va ocupati de ele in afara intervalului 5-23, cand afaceri foarte tentante, care e posibil sa fi fost deja incepute, pot sa se duca de rapa din pricina unor neintelegeri si/sau decizii gresite, luate in pripa.
CARIERA: Fiti pregatiti sa treceti printr-o perioada de frustrare, ce poate deveni acuta intre 15 si 19. In orice caz, nu actionati fata de sefi in functie de ceea ce va spun unii dintre membrii familiei dvs. Sfaturile lor au in vedere binele dvs., insa ei nu au o reprezentare corecta a situatiei dvs. in raport cu sefii.
DRAGOSTE: Partenerul dvs. renunta la hachite incepand din data de 4 si, cu putintica rabdare, armonia se poate reinstaura in cuplu. Un pic de umor din partea dvs. ar fi ingredientul cel mai potrivit. Sagetatorii care isi cauta perechea pot face o tentativa reusita de a incepe o relatie din 21 incolo.
SANATATE: Starea dvs. fizica nu sufera oscilatii semnificative pe parcursul acestei luni.

CAPRICORN

Magnet la bani


Cu toate ca sunteti in posesia unui arsenal de razboi redutabil, intentiile dvs. fata de ceilalti sunt pasnice. De aceea, atacurile deschise care se pot dezlantui impotriva dvs. incepand cu data de 4 va pot lua pe nepregatite. Oricat de obisnuiti sunteti sa va controlati temperamentul, va va fi foarte greu sa nu izbucniti, in perioada 5-23. Incercati sa va dati seama, cand va gasiti in situatii conflictuale, daca nu cumva aveti mai mult de castigat cedand. Faceti-va insa cunoscuta pozitia, cu calm si fermitate. Evitati cu strictete sa interactionati cu persoane despre care stiti ca au inclinatii agresive, in intervalul 5-23.
BANI: Perioada de pana pe 14 vine ca un balsam pentru situatia dvs. financiara, care a fost supusa multor rasturnari imprevizibile. Contractele incheiate acum sunt in favoarea dvs. iar persoanele cu care va asociati se dovedesc a fi adevarate mascote, cu magnet incorporat pentru bani.
CARIERA: In primele patru zile ale lunii se poate sa fiti mai autoritari cu colegii ori colaboratorii dvs. Asta pentru ca sunteti pusi in situatia de-a lua decizii importante in conditii de stres. Dupa toate probabilitatile, ati luat deciziile potrivite.
DRAGOSTE: Este tentant sa va exercitati puterea de seductie marita asupra publicului larg, numai ca partenerului dvs. nu-i va fi pe plac acest lucru si nu va ezita sa dezgroape securea de razboi, intre 5 si 23. Va sfatuim sa fiti concilianti, pentru ca escaladarea conflictului poate duce la complicatii nedorite.
SANATATE: In primele patru zile ale lunii sunteti predispusi catre dureri de cap, va puteti lovi la incheieturi, vizati sunt indeosebi genunchii (specialitatea dvs.) si umerii.

VARSATOR

Castiguri frumoase


In prima jumatate a lunii, aceia dintre dvs. care coopereaza cu destinul pot constata ca acesta le permite indeplinirea unui vis. De unde in februarie nu ati putut comunica prea bine, acum sunteti capabili sa nuantati cu mare finete ceea ce doriti sa exprimati si cei carora va adresati se dovedesc a fi cat se poate de receptivi la ceea ce aveti dvs. de transmis. Puteti avea revelatii sau sa cunoasteti persoane care au raspunsul la unele intrebari de fond, ce va preocupa de multa vreme. Planeta comunicarii, Mercur, se gaseste alaturi de micul benefic Venus si de planeta inspiratiei, Neptun, in zodia dvs. Cele trei planete colaboreaza armonios pana in jurul datei de 12. Aveti voie sa visati, caci in aceasta conjunctura, visele dvs. pot deveni realitate.
BANI: In cea de-a doua parte a lunii, norocul dvs. se muta in sfera foarte concreta a castigului material si va poate aduce castiguri frumoase, cu conditia sa va abtineti de la tranzactii in perioada 15-19. Este de asemenea indicat sa va asigurati din timp daca documentele de care aveti nevoie pentru afaceri sunt toate in buna randuiala si in termen.
CARIERA: Intre 5 si 23 trebuie sa fiti nespus de atenti la toate masinatiile din jurul si, mai ales, din dosul dvs. si sa va feriti, pe cat posibil, de-a ocupa pozitii transante, in baza unor informatii convingatoare, dar neverificate.
DRAGOSTE: Pasiunea se poate sa se fi aprins luna trecuta, dar de-abia luna aceasta descoperiti acea caldura interioara si capacitate de-a darui, caracteristice iubirii. Veti putea trai aceste sentimente delicioase pana pe 12 si ar fi pacat sa le alungati, supunandu-le analizelor rationale.
SANATATE: Intre 5 si 23 ar trebui sa va feriti atat de propria dvs. impulsivitate, cat si de a altora. Va recomandam reducerea la minimum a efortului.

PESTI

Terorizati de probleme practice


Cea de-a doua jumatate a lunii este de-a dreptul paradoxala pentru dvs. Din 13 sunteti insotiti, intr-o alcatuire armonioasa, de razele micului benefic Venus, care este acompaniata de planeta comunicarii Mercur, pana la sfarsitul lunii. Pacat ca aceasta frumoasa uniune este tulburata, intre 15 si 19, de opozitia cu un Saturn suparat, aflat in miscare retrograda. Acest aspect va tulbura placuta reverie si starea de bine, obligandu-va sa va ocupati de situatii urgente, de natura cum nu se poate mai telurica, cum ar fi sa va achitati facturi neplatite la timp sau sa dati socoteala unor persoane fata de care nu v-ati achitat de anumite responsabilitati. E important, desigur, sa rezolvati problemele practice, dar nu sa deveniti terorizati din cauza lor. Aveti tendinta de-a le da o amploare mai mare decat merita si sa actionati haotic, sub imperiul fricii. Daca va detasati, le veti rezolva cu mult mai mare usurinta decat va puteti inchipui.
BANI: Este indicat sa va apucati de ceva nou incepand cu data de 21, cand va vine o idee pe care o puteti exploata bine. Aveti insa grija sa nu discutati despre acest proiect in cercul prietenilor, intre 5 si 23, pentru ca s-ar putea starni invidii, iar unele persoane ar putea incepe sa actioneze impotriva dvs.
CARIERA: In caz ca va mai indoiati de temeinicia aliantelor secrete facute de dvs. la serviciu, veti primi dovada ca ele functioneaza perfect in primele 12 zile ale lunii.
DRAGOSTE: Din 13 incepand si pana la sfarsitul lunii, partenerul nu va poate rezista, desi va incerca sa faca pe suparatul intre 15 si 19.
SANATATE: Daca in primele 14 zile ale lunii acordati suficienta atentie odihnei, relaxarii si ingrijirii corporale, va veti simti pe masura de bine in rest.