Ce se poate face contra vinisoarelor rosii de pe obraz?

Redactia
Protectie

Apar la vreme de iarna, mai ales atunci cand se trece de la frigul de-afara, la caldura din casa. Atunci apar pe pometi vinisoare rosii. Daca nu se mai retrag si persista, avem de a face cu cuperoza, care este o boala ce trebuie tratata. Ca masura de precautie, evitati tot ceea ce aduce sangele in obraji: caldura in exces, condimente, alcool. Daca afara sunt mai putin de 5 grade, folositi o crema anti-frig.

Racoare

Evitati umezeala fierbinte. Daca mergeti la sauna sau faceti baie prea calda, acoperiti-va fata cu un prosop umed si rece, iar dupa ce iesiti, aplicati pe fata un spray termal racoritor.

Camuflaj

In magazinele cu profil cosmetic se gasesc produse concepute anume pentru camuflarea portiunilor atinse de cuperoza. Vinisoarele rosii se acopera cu un pigment verzuliu care da o culoare naturala. Important: cremele nu trebuie sa contina factori iritanti, ca de pilda parfumuri, si nici prea multe grasimi.

Eliminare prin laser

Cel mai bun mijloc impotriva cuperozei este indepartarea vinisoarelor cu laserul. Operatia se efectueaza de un medic specialist. Dupa 8 saptamani, tenul e curat ca lacrima.

Creme

In multe cazuri se obtin rezultate si cu ajutorul cremelor cu vitamina K. Se cumpara cu recomandare medicala. In cazul folosirii lor, soarele trebuie complet evitat.