Retete casnice de detergenti

Redactia
Lichid de sters geamurile

• Acest otet parfumat va face sa straluceasca geamurile sau paharele pe care le spalati, dandu-le un iz de curat. Ingrediente: 20 ml otet de mere, 20 picaturi ulei aromat de lamaie, 20 picaturi ulei aromat de portocale, 2 linguri de apa. Mod de folosire: puneti ingredientele intr-o sticla de plastic, scuturati-le bine si folositi produsul pe post de lichid de clatit.


Pasta pentru obiecte din inox

• Faceti o pasta din otet de mere si bicarbonat de sodiu, aplicati-o pe vasele de inox si frecati bine. Clatiti din abundenta cu apa calduta, apoi stergeti vasele cu un prosop absorbant.


Spray pentru curatirea suprafetelor din bucatarie

• Acest aerosol usor e genial pentru curatitul suprafetelor pe care se pregateste mancarea si chiar si pentru peretii de faianta. Ingrediente: 125 ml otet de vin, 1/4 lingurita detergent obisnuit de vase, 125 ml apa, 1/4 lingurita ulei aromat de lavanda, 1/4 lingurita ulei aromat de lamaie. Mod de folosire: amestecati toate ingredientele intr-un flacon vaporizator. Scuturati bine, inainte de a-l folosi pentru curatatul suprafetelor din bucatarie.

Detergent pentru cuptorul aragazului

• Pentru a evita folosirea produselor de curatat toxice (cele vandute in comert), pulverizati interiorul cuptorului cu apa calda, apoi presarati pe fund un strat fin de bicarbonat de sodiu. Vaporizati din nou cu apa, apoi lasati sa actioneze peste noapte. A doua zi, frecati peretii cuptorului cu un burete de sarma, apoi clatiti cu apa.