Curatenie dupa sarbatori

Redactia
Cum se scot petele de pe covoare

• Pete de alcool. Tamponati mai intai covorul cu un burete umed, inmuiat in solutie de apa cu sare, pana ce observati ca pata a iesit aproape complet. Daca persista, puneti o picatura de detergent pe covor, apoi clatiti.

• Pete de ciocolata. Frecati usurel pata de pe covor cu un amestec facut din parti egale de glicerina vegetala si apa calda. Clatiti cu apa calduta. Daca e necesar, repetati operatia.

•  Pete de ceai si cafea. Frecati-le cu solutie de apa cu sare, pana ce locul ramane curat. Daca e necesar, stergeti cu un amestec preparat dintr-o lingurita de acid boric diluat in 250 ml apa. Clatiti apoi cu apa rece.

• Pete de grasime. Presarati pe pata bicarbonat de sodiu si frecati bland. Lasati sa actioneze peste noapte, apoi folositi aspiratorul. Daca au ramas urme, mai stergeti usor cu putin clabuc de sapun de fata.

• Pete facute de animale. Ele trebuie scoase repede pentru a nu vatama covorul. Ingrediente: 125 ml alcool alb, 125 ml apa, o lingurita de detergent pentru spalat vasele. Mod de folosire: amestecati ingredientele intr-un vaporizator si scuturati bine. Tamponati mai intai petele cu servetele de hartie, apoi vaporizati produsul pe pete. Frecati usor cu un burete umed, apoi clatiti cu apa curata.