Sfaturi de iarna

Redactia
Ascundeti-va tenul sub un ecran protector

Inamicul numarul 1 al pielii sunt razele ultra-violete, care strabat norii chiar si iarna. Pentru a va proteja, aplicati pe fata un fond de ten bogat sau ungeti-va pe fata cu o crema de soare protectoare, inainte de a va machia.

Abuzati de apa rece

Este tonica si strange porii deschisi ai obrazului. Sunteti prea friguroase? Multumiti-va atunci sa aplicati pe fata mai intai palmele inmuiate in apa calda, apoi in apa rece.

Nu fumati

In afara de efectul dezastruos pe care il are asupra plamanilor, tutunul impiedica buna oxigenare a pielii, care se face prin vase de sange minuscule, sufocand-o. Epiderma ia un aspect cretos si isi pierde supletea. In asemenea hal, incat chirurgii esteticieni refuza sa faca liftinguri marilor fumatoare. Pielea lor e considerata "moarta".

Practicati cat mai des peeling-ul

O deprindere agreabila pentru a simti ca ai un ten curat. Eliberata de celulele moarte, epiderma se regenereaza regulat. Fie ca folositi cremele peeling aflate in comert, fie ca va frecati de doua ori pe saptamana obrazul cu malai, tarate sau nisip de mare, usor umezite.

Folositi mai multe creme de fata

Cremele de fata au in componenta lor diferite substante menite sa alimenteze epiderma: acizi de fructe, miere, vitamina A. Stiindu-va tipul de ten, cumparati trei tipuri diferite de creme si folositi-le vreme de o luna, alternativ. Eficacitatea lor creste substantial.

Dinamizati productia de colagen

Masandu-va pur si simplu obrazul, va tonifiati epiderma. Daca dimineata sunteti grabite, multumiti-va doar sa va trageti cateva palme, urmand ca seara sa va masati fiecare parte a obrazului cu varful degetelor. Miscarile se fac totdeauna de jos in sus, alternate cu piscari ale pielii si sfarsind cu pleznituri usoare peste obraz.

Faceti o cura de vitamine

Iarna, o cura de o luna de vitaminele A, C si E nu face rau. De ce? Pentru ca ele se opun imbatranirii celulelor, provocata de ultraviolete, de tutun si de noxele din atmosfera poluata a oraselor. Acest efect se exerseaza asupra celulelor organismului, incepand cu cele mai expuse: cele ale pielii.

Dormiti pe spate

Va dezvaluim un secret Pentru a-si mentine tineretea obrazului, manechinele si actritele dorm pe spate.

Stimulati-va pielea

Iata un sfat pe care il repetam: cel mai bun mijloc de vitalizare a tenului il reprezinta masajul executat dimineata si seara, cu ajutorul unei perii (sa nu fie dura) si apa rece, fara sapun. Frecati-va pana cand obrazul se inroseste, apoi aplicati crema obisnuita.

Relaxati-va muschii sprancenelor

Asezati varful degetului aratator pe cuta care se formeaza intre sprancene. Incruntati-va cat mai tare, oprind miscarea cu degetul. Mentineti pozitia cateva secunde, apoi relaxati-va sprancenele. Cand e frig, ridurile se accentueaza.

Dormiti cu un plasture intre sprancene

Acestui truc, americancele ii spun "Frownies". In cauza e un mic plasture adeziv, care se fixeaza seara intre sprancene, pentru a atenua ridul leului.

Strambati-va cat mai mult

Strambaturile sunt o adevarata gimnastica de recuperare pentru obraz. De cate ori o faceti, puneti in miscare cei 170 de muschi care sustin obrazul si gatul. Rezultatul: circulatia sangelui este dinamizata, favorizand productia de colagen si de elastina, care impiedica ofilirea tenului.