Par superb, de sarbatori

Redactia
- Mic ghid de produse ajutatoare la coafat -

Gelul, spray-ul sau lacul de par ne ajuta, fiecare in felul lui, sa obtinem coafura visata

Spuma pentru volum

Masata in par, spuma capilara ii confera acestuia desime mai mare. In plus, anumite substante continute in ea faciliteaza descalcitul si coafatul. Spuma este sustinatoarea ideala pentru pieptanaturile ce necesita periaj, fiindca le da un volum inegalabil. In majoritatea cazurilor, ea este imbogatita cu vitamina PP, provitamina B5 si proteine de matase, care hranesc parul, ii dau suplete si stralucire, asigurandu-i un aspect natural. Recipientele existente in comert, pe care scrie "special boucles", sunt ideale pentru parul cu permanent.

Geluri pentru forma si fixaj

Numai gelurile permit sa ii dai parului o anumita forma cu mana, sa-ti asezi suvitele dupa dorinta sau sa disciplinezi parul pentru un efect "lins", inmuiat sau striat. Ele contin agenti de fixare care ofera insusiri exceptionale de tinuta si flexibilitate, o atingere placuta, nelipicioasa. Imbogatite cu agenti hidratanti, cu lipide si glicerina, ele sunt comercializate in tuburi sau recipiente mai mici, sub forma de crema, gel, sau spray. In functie de efectul dorit, exista diverse grade de fixare - puternica si foarte puternica. Se elimina prin periaj.

Spray-uri pentru coafuri lejere

Perfecte pentru toate tipurile de pieptanaturi, spray-urile de coafat fixeaza parul fara sa il lipeasca. In functie de forma de fixare aleasa, dau o tinuta ferma sau lejera, relativ naturala. Noua generatie de spray-uri contine agenti cosmetici care respecta si protejeaza fibra capilara si garanteaza o repartizare perfecta a produsului in timpul pulverizarii. Pe baza de rasina, ceara sau silicon, ele sunt de mai multe soiuri. Cele modelatoare sunt ideale pentru o coafura lejera, cu forme mari. Spray-urile fixante permit, dimpotriva, "impietrirea" desenului coafurii.

Lacul de par - luciu si suplete

Produs fetis al coaforilor, lacurile de par au avut totdeauna succes. Particularitatea lor este de a capta si de a fixa instantaneu linia coafurii. Nemaifiind la moda coafurile tepene, gen Lina Ciobanu (ministreasa de pe timpul lui Ceausescu, celebra prin parul ei "tencuit"), noile lacuri asigura o mentinere impecabila, dar ii lasa parului supletea, fara sa-l faca rigid, de carton. Pot fi gasite in diverse grade de concentrare, in functie de natura parului si a coafurii. Unele dintre ele contin agenti cosmetici care imblanzesc parul rebel.