ZODIACUL LUNII IANUARIE

Tana Rosca
Suntem pusi pe mari schimbari, dar cei din jur nu sunt cooperanti, cel putin pana la mijlocul lunii, ci tind mai degraba sa ne saboteze eforturile. Asta nu inseamna ca e imposibil sa ne afirmam. Ar trebui doar sa procedam tinand cont de sentimentele altora si fara sa recurgem la jocuri de putere. Opozitia Marte retrograd - Pluton se risipeste pe la mijlocul lunii, lasand loc marelui eveniment al trecerii lui Pluton din Sagetator in Capricorn, pe data de 27 ianuarie. In acest moment, in Capricorn se afla Jupiter si Venus, respectiv marele si micul benefic, care se ingrijesc ca primele efecte ale lui Pluton aici sa fie pozitive, atat in privinta emotiilor, cat si a banilor. Data de 8 ianuarie, cand avem Luna Noua, marcheaza posibilitatea de a lua decizii importante si de a le pune in practica cu folos



BERBEC
Elan profesional


Schimbarea lui Pluton se face dintr-o pozitie care va avantaja (Sagetator), intr-una mai putin confortabila pentru dvs., in Capricorn. Cu toate acestea e bine sa retineti ca energia dvs. martiana se intelege bine cu cea plutoniana, caci cele doua planete colaboreaza cot la cot in guvernarea zodiei Scorpion. In ianuarie, cel putin pana pe 26, ar fi bine sa evitati pe cat posibil deplasarile, lungi sau scurte, ori disputele cu colegii, vecinii sau rudele de gradul doi si trei. Exceptie face data de 24, cand va puteti astepta la surprize foarte placute din partea prietenilor aflati la mare distanta.
BANI: Cu toate ca inca din primele zile ale anului va ganditi ca ati merita o retributie mai substantiala, sansele realiste de a obtine o marire a veniturilor se profileaza de abia din 25. In schimb se poate ca atunci marirea dorita sa se produca din initiativa directa a sefilor.
CARIERA: Exact in acest domeniu se pune Pluton pe treaba timp de 15 ani, de acum incolo. Pluton mai este supranumit si planeta puterii si este firesc sa doriti sa faceti mai mult, sa produceti un impact mai mare prin ceea ce doriti sa realizati profesional. De dvs. depinde insa daca, din 27 ianuarie incolo, veti descoperi placerea de a-i controla pe altii in mai mare masura, pentru a va simti puternici sau de a manifesta adevarata putere interioara, eventual incepand o noua cariera, intr-unul dintre domeniile legate de medicina, psihologie, cercetare, jurnalism de investigatii sau stiinte oculte.
DRAGOSTE: Intre 19 si 24 sunt sanse serioase sa va indragostiti de cineva din strainatate sau pe care il intalniti la drum. Relatia poate debuta ca in filme, printr-o neintelegere sau carambol.
SANATATE: Folositi-va energia cu cap si in doze mici. Mai ales in jurul datei de 7, veti avea impresia ca aveti energie multa cand de fapt ea este doar de o calitate foarte buna.

TAUR
Mai profunzi, dar mai inceti


Pluton face sa devina din ce in ce mai important pentru dvs., studierea laturii ascunse a unor persoane, fenomene sau evenimente. Sunteti in acelasi timp dornici sa va simtiti profund legati de oamenii cu care intreprindeti activitati comune. Simtul observatiei vi se ascute de zece ori, dar se poate ca asta sa va faca sa procesati foarte incet anumite lucruri. Daca altii nu vor avea rabdare cu ritmul dvs., va veti supara neobisnuit de tare pe ei.
BANI: Sub nici o forma nu este indicat sa va aruncati cu capul inainte in initiative ori investitii banesti de orice fel. Tentatii vor fi multe, pana la sfarsitul lunii, dar oricat de ispititoare ar fi, duc intr-o fundatura.
CARIERA: Profitati din plin de perioada 20-28, cand prezenta si ideile dvs. coincid cu cele ale sefilor. O initiativa care a dat gres in trecut poate fi reluata cu succes. Puneti lucrurile pe sine si dispareti din biroul sefilor incepand din 29, cand Mercur devine retrograd.
DRAGOSTE: Deveniti constienti de tot ceea ce implica relatia dvs. de dragoste, si in primele zile ale lunii s-ar putea sa va vina sa dati bir cu fugitii, ca sa va dedicati numai ei. O frumoasa si binevenita stabilizare se intampla intre 19 si 23. Unii dintre dvs au probleme cu diferentele semnificative de varsta intre ei si persoana iubita. Sfarsitul de luna anunta insa o frumoasa armonie si sentimente impartasite.
SANATATE: Starea sanatatii dvs. ramane stabila, pana pe data de 29, cand pot aparea probleme care afecteaza zona umerilor si/sau aparatul respirator superior.

GEMENI
Emotii si sentimente


Plecarea lui Pluton din semnul Sagetatorului, dupa 13 ani si 10 zile, v-a modificat in profunzime si pentru totdeauna modul de a relationa cu ceilalti oameni. Lectia pe care v-ati putut-o insusi este ca emotiile au o inteligenta a lor, foarte diferita de cea a intelectului, cu care va mandriti pe drept cuvant. Ati putut constata, de asemenea, ca inteligenta emotionala opereaza adesea cu mai multa precizie si rapiditate decat cea rationala. Din 27 decembrie incepand, va va veni mai usor sa mergeti pe calea trasata de sentimente. Sub o forma sau alta, veti veni in contact cu adevarata semnificatie a marilor mistere ale vietii: nasterea, sexualitatea si moartea. Marte retrograd in semnul dvs. va face incordati si impulsivi pana pe data de 30.
BANI: Aveti o usurinta si mai mare decat pana acum de a uni mai multe persoane in afaceri ce presupun investitii comune de mare anvergura. Reusitele unor astfel de initiative pot fi imense, cu conditia sa nu contractati sub nici o forma datorii cand va lansati in aceste intreprinderi.
CARIERA: Pe 12 si 13 vi se poate propune o asociere nedorita, poate sefii va pun pe un proiect cu cineva antipatic. Veti functiona impreuna mult mai bine decat va imaginati.
DRAGOSTE: In cuplu sunteti adesea artagosi fara motiv, cu toate ca aveti parte de un partener tolerant si plin de farmec, cel putin pana pe data de 24. Daca veti continua sa cautati nod in papura, actiunile dvs. vor fi trecute pe raboj si vi se vor scoate ochii cu ele la timpul cuvenit.
SANATATE: Pana pe 30 sunteti repeziti si va puteti lovi la cap sau la umeri. Puteti face migrene sau va pot durea ochii. Insa daca va dozati efortul si actionati cu rabdare, veti avea doar disconfort minim.

RAC
Verde la cariera


Va vine destul de greu sa va integrati in grupurile vesele de prieteni care va invita in oras. Daca va hotarati sa iesiti, va tineti mai departe si priviti ghidusiile celorlalti cu un aer de adult plictisit. In jurul datei de 7 insa s-ar putea ca un dar cu conotatie speciala sau un gest de o sensibilitate aparte sa va determine sa va deschideti din nou in cercul apropiatilor.
BANI: Atentie la ocaziile favorabile, mai ales privitoare la activitati comerciale, ce se ivesc intre 9 si 29. O zi de-a dreptul grozava este cea de 23. Din 29 incolo, Mercur retrograd tulbura bunul mers al negotului si tratativelor.
CARIERA: Proiectele dvs. pe plan profesional atrag cu mare usurinta sprijin financiar. In acelasi timp, colegii dvs. va inconjoara cu simpatie, pentru ca stiti sa creati la locul de munca o atmosfera destinsa, prietenoasa si creativa. Nu-i de mirare ca rezultatele pozitive apar atat de rapid, pana pe data de 24.
DRAGOSTE: Din 27 incepand, puternicul Pluton se muta vizavi de dvs. Toate relatiile de asociere, dar mai ales relatiile de cuplu, incep sa fie bombardate de subtila, dar incredibila energie a lui Pluton. El isi propune sa scoata la suprafata toate tensiunile reprimate si sa redefineasca atat natura relatiei in care va aflati, cat si raportul de putere din cadrul ei. Daca reusiti sa abordati aceasta provocare ca pe un prilej de a invata multe lucruri in plus despre dvs., partener si natura ascunsa a relatiei, veti putea creste ca maturitate emotionala. Procesul este insa lung si foarte solicitant.
SANATATE: Procesul de regenerare fizica si psihica este stimulat luna aceasta, pana pe data de 24, de micul benefic Venus. Cu ajutorul unui regim de viata echilibrat, puteti scoate din organism infectii sau slabiciuni care v-au chinuit ani lungi de zile. Tot ceea ce mai trebuie sa faceti este sa acordati suficienta atentie relaxarii si odihnei.

LEU
Iubiri ca-n filme


13 ani si 10 zile Pluton v-a sustinut cum s-a priceput mai bine, definindu-va creativitatea, unicitatea individualitatii, prezenta imposibil de ignorat in societate, si se poate sa va fi facut dependenti de gustul puterii. Odata cu intrarea sa in Capricorn, pe data de 27 ianuarie, ii veti cunoaste energiile printr-o prisma noua. De aici el va cere sa va puneti cu modestie in serviciul altora.
BANI: Anul incepe cam taras - grapis din punct de vedere financiar, mai ales daca aveti de intreprins un drum lung sau de platit o scolarizare. Aceste cheltuieli, intervenite in jurul datei de 7, va pot bulversa baneste, dar ele va vor aduce, categoric, si satisfactie.
CARIERA: Proiectele profesionale incepute la finele anului trecut pot fi o sursa de foarte mare satisfactie pana pe data de 26, cand seful dvs. poate crede de cuviinta sa-si atribuie toate meritele pentru un proiect la care dvs. ati fost, cu modestie, motorul principal.
DRAGOSTE: Sentimentele infloresc in ianuarie, cu Venus, planeta dragostei, si cu Pluton, cel ce ne da sentimente intense si profunde. Un interval de o frumusete si intensitate iesite din comun este 20-24, cand multi Lei singuratici pot incepe o dragoste ca-n filme. In cuplurile stabile comunicarea este frumoasa si sincera intre 9 si 28. Din 29, Mercur retrograd il afecteaza pe partenerul dvs. care poate da rateuri in comunicare. Nu va suparati, pentru ca in spatele cuvintelor neindemanatice nu se ascunde nici o intentie negativa.
SANATATE: Tendinta de ingrasare se poate intensifica cu incepere din 25, iar in ultimele zile ale lunii e cazul sa va protejati ficatul si sa evitati ridicarea greutatilor.

FECIOARA
Ciocul mic, inima mare


In ultima vreme, obstacolele care s-au ivit in calea realizarii planurilor dvs. au reusit sa va demotiveze si sa va trezeasca senzatii de teama. Nu va lasati descurajati, incercati in schimb sa stabiliti un raport mai rezonabil intre problemele dvs. exterioare si cele interioare. Cel mai bine ar fi sa va dedicati o vreme introspectiei, sa vedeti daca nu cumva exista probleme pe care le-ati neglijat o buna bucata de vreme. Ocupati-va de rezolvarea lor inainte ca ele sa devina grave. Intrarea lui Pluton in Capricorn arata ca ar fi bine sa acordati multa atentie relatiei cu copiii dvs., care poate sa devina tensionata daca pretindeti prea multe de la ei.
BANI: Luna aceasta e indicat sa faceti investitii in casa sau, daca e cazul, sa cumparati o locuinta sau un teren. Perioada favorabila pentru astfel de investitii se intinde pana pe data de 24 si e bine sa tineti cont de ea, pentru ca favorizeaza achizitiile de orice fel pentru casa.
CARIERA: Ciocul mic si capul in nisip este deviza acestei luni, cand atitudinea sefilor fata de dvs. este influentata de micul malefic Marte, care in plus se mai gaseste si in miscare retrograda pana pe data de 30. Lasati-i sa aiba dreptate, lasati-i si sa greseasca, pentru ca altfel puteti fi socotiti dvs. insiva vinovati.
DRAGOSTE: Data de 8 marcheaza inceputul unei mari disponibilitati afective pentru Fecioarele solitare, care e bine sa stie ca orice poveste amoroasa care incepe dupa Luna Plina de pe 8 si pana pe 22 are toate sansele sa fie una fericita si durabila. Veti constientiza profunzimea sentimentelor ce va leaga incepand cu 25.
SANATATE: Intre 9 si 28 doriti sa faceti totul pe repede inainte si, stiti ceva? Reusiti. Asta pentru ca vi se imbunatateste circulatia, atat in membre, cat si in zona capului. Din 29 insa trebuie sa o luati mai domol, pentru a nu pierde ce ati castigat.

BALANTA
Prioritate: familia


Incepand cu ultima parte a acestei luni, atentia dvs. se va muta asupra problemelor legate de casa si de familie, care vor necesita foarte multa energie din partea dvs. In cadrul relatiilor de familie se reactiveaza probleme din prima copilarie. Incepeti sa intelegeti cum aceste probleme v-au afectat pana in prezent si veti avea suficienta forta si determinare sa doriti sa le confruntati. La un nivel mai concret, ati putea ajunge la concluzia ca locuinta dvs. are nevoie de transformari radicale sau ca nu o mai puteti suferi si doriti sa va mutati. Aceasta din urma varianta este valabila mai ales pentru aceia care locuiesc cu parintii.
BANI: In loc sa cheltuiti cu amicii la iesirile in oras, mai bine vedeti daca nu puteti castiga niscaiva bani impreuna cu ei. Poate fi vorba de mici tranzactii comerciale sau colaborari.
CARIERA: Norii de furtuna care pluteau prin birourile sefilor s-au risipit. Cu toate acestea, simtiti ca seful va priveste cu atentie sporita si ca exigentele fata de dvs. au crescut. Aveti dreptate. Evitati sa comentati aceste lucruri cu colegii, desi ii considerati prieteni.
DRAGOSTE: Sunteti intr-o dispozitie foarte jucausa intre 9 si 28, cand interesul dvs. poate fi indreptat catre mai multe persoane de sex opus. In societate, felul dvs. original de a vorbi, de a va misca si de a va imbraca, atrage atentia in mod placut. Din 29 incepand, pot aparea insa unele stridente.
SANATATE: Singurul lucru care va poate da oarecare batai de cap este tendinta de ingrasare din primele saptamani ale lunii, care se explica prin retentia de apa in organism. Aveti grija sa beti ceaiuri diuretice. Un aport suplimentar de calciu v-ar face, de asemenea, bine.

SCORPION
Sanse mari de castig


La sfarsitul acestei luni va incepe un proces transformativ care se va intinde pe o perioada de 15 ani de zile. Este vorba despre relatiile dvs. cu cercul apropiatilor, care ii include pe oamenii cu care va intersectati de obicei, vecinii, dar si rudele de gradul doi si trei. Toate aceste relatii si toate activitatile legate de drumurile cotidiene vor avea o noua importanta pentru dvs. Veti fi inclinati sa investiti o incarcatura emotionala foarte mare in aceste interactiuni. Deplasarile scurte va pot pune in contact cu oameni sau situatii ce va pot schimba intreaga perspectiva asupra vietii.
BANI: Cei mai multi dintre dvs. ati ajuns la un anumit grad de prosperitate sau cel putin ati avut ocazia sa castigati sume substantiale pe parcursul anului care a trecut. Intervalul deosebit de favorabil pentru castig se extinde si luna aceasta, respectiv pana pe data de 26. Pe data de 7, exista insa riscul sa ratati ocazia unei investitii de mare viitor. Daca aveti un surplus de bani, este o perioada optima de a ii redirectiona intr-o investitie de mai mare anvergura.
CARIERA: Va bucurati de o luna relativ linistita, in care ar fi bine sa luati la mana documentele nepuse in ordine si sa vedeti daca nu cumva mai sunt niste lucruri de pus la punct din trecut.
DRAGOSTE: In primele zile ale lunii, calitatile dvs. sunt puse in valoare de felul in care interactionati cu prietenii. In cercul extins puteti atrage atentia mai multor persoane, dar cei care fug dupa mai multi iepuri pot fi dati de gol in jurul datei de 7.
SANATATE: Sunteti susceptibili la raceli si infectii ale cailor respiratorii superioare, precum si la accidente minore in zona capului si a umerilor, practic toata luna, respectiv pana pe 30 inclusiv.

SAGETATOR
Dragoste cu nabadai


Micul benefic Venus a venit in semnul dvs., parca in mod special pentru a-l acompania pe temutul Pluton, pe cale de a pleca. Toate trairile dvs. personale se anunta intense si profunde, pana pe data de 26. Chiar si cei mai practici dintre dvs. vor pune pe locul intai relatiile si vor lasa interesele pe locul doi sau trei. Problema este ca, fiind dispusi sa oferiti foarte mult, puteti atasa o semnificatie exagerata unor gesturi sau atitudini ale celor care va sunt dragi. Acestia se bucura de atentia pe care le-o dati, dar s-ar putea sa nu se ridice la inaltimea asteptarilor dvs.
BANI: Sagetatorii nu sunt de regula o zodie fascinata de bani. Bineinteles ca ii apreciati, ca toata lumea, dar nu faceti din ei un scop in viata. Sa nu va speriati daca din 27 decembrie incolo balanta dintre venituri si cheltuieli se mai da peste cap, dar in timp va veti da seama ca schimbarile care pe moment sunt neplacute au creat situatii care va permit sa castigati mai mult.
CARIERA: Avansati cu pasi marunti, dar siguri. Este o perioada potrivita pentru a invata din greselile altora sau pentru a cere sfatul colegilor dvs. mai in varsta si experimentati. O atitudine modesta de invatacel adoptata acum va va scapa de multe probleme.
DRAGOSTE: Scanteile care zboara intre dvs. si partenerul de cuplu sunt mai degraba de furie decat de pasiune. Totusi, va pastrati calmul si amabilitatea fata de el, desi pare scapat parca de sub control. Daca mai rabdati cateva zile, veti constata ca pe final de luna, partenerul incepe sa se linisteasca. Celibatarii pot incepe insa o relatie profund emotionala, pana pe data de 24.
SANATATE: Starea dvs psihica este excelenta pana pe 24, dar apetitul crescut va predispune la ingrasare. Incercati sa preveniti riscul de infectii urinare.

CAPRICORN
Pe cai!

Luna Noua de pe 8 vine cu promisiunea unor inceputuri cat se poate de imbietoare. Daca aveti proiecte personale la care tineti in mod special, dati-le drumul intre 8 si 22. Fiti insa siguri ca intreprinderea de care va apucati este realmente ceea ce va doriti. Un impact energetic major veti simti catre sfarsitul lunii. Micul benefic Venus intra pe 25 in zodia dvs., unde este deja parcat marele benefic Jupiter. Pe 27 acestor energii li se adauga cea intensa si patrunzatoare a lui Pluton. Profitati din plin de perioada de aproape o luna, cat timp micul si marele benefic va ajuta sa va acomodati cu energia transformatoare a lui Pluton, cu care va trebui sa traiti timp de 15 ani.
BANI: Sunteti intr-o dispozitie contradictorie: din 9 si pana pe 28 puteti pune la punct cu mare usurinta afaceri care vi se propun de catre prieteni sau va apar in cale in mod surprinzator. Din 29 insa ar trebui sa va distantati cu totul de aceste preocupari pentru ca apare un risc pronuntat de pierdere.
CARIERA: Nu aveti probleme cu sefii, ci cu sefismele din propriul dvs. comportament. Incercati sa evitati sa va purtati prea autoritar cu colegii sau colaboratorii dvs., pentru a nu genera dusmanii. De abia in ultima zi a lunii gasiti o nota mai fireasca de autoritate.
DRAGOSTE: Exteriorul dvs. usor distant nu va putea sa ascunda energia plutoniana cu care sunteti infuzati in momentul in care Pluton intra in zodia dvs., respectiv 27. Pluton distruge si apoi regenereaza, dar in oricare din aceste ipostaze da posibilitatea accederii la un nou nivel de putere interioara. Iar pentru ca Pluton stapaneste sexualitatea si emotionalitatea puternica, tinde sa sparga barierele inhibitiilor din aceste domenii. De noi depinde daca ii manifestam energia constructiv, ca o ocazie de a ne cunoaste mai bine pornirile emotionale si a gasi un partener pe masura sau destructiv pentru a sabota relatiile existente.
SANATATE: Cu micul malefic Marte retrograd in casa sanatatii trebuie sa va feriti zona capului, a umerilor, precum si aparatul respirator superior.

VARSATOR
Tineti-va secretele


Trecerea lui Pluton in Capricorn pe data de 27 coincide cu un semnal de alarma cu privire la persoanele care va saboteaza miseleste. Fiti foarte atenti cui va incredintati secretele. E bine sa le pastrati pentru dvs. in cazul in care nu va hotarati sa apelati la un confesor obligat prin natura indeletnicirii sale sa pastreze tacerea, cum ar fi un preot sau un psiholog. In cazul in care sunteti pregatiti sa va confruntati cu ceea ce mocneste in inconstientul dvs., veti putea ajunge la o mai buna intelegere de sine - un tel catre care aspira multi Varsatori. Sub o forma sau alta, va veti confrunta cu consecintele unor actiuni trecute.
BANI: In jurul datei de 7 se pot petrece lucruri ciudate privitoare la castigul banesc. Este vorba despre un risc pe care, daca vi-l asumati cu inteligenta, puteti sa obtineti un castig important. Dar daca nu sunteti maestri in ale riscului calculat, ar fi bine sa o lasati balta. Ocazii de castig mai apar si la mijlocul lunii, dar presupun, de asemenea, un bun echilibru in abordarea lor.
CARIERA: Incepand cu data de 27 este bine daca evitati sa va incredintati secretele personale colegilor de serviciu. Daca observati ca unii dintre colegi isi schimba comportamentul, sa stiti ca este din cauza unor dusmani ascunsi.
DRAGOSTE: Nu se stie foarte bine cum se va finaliza o poveste de iubire cu un personaj focos, dar cu izbucniri temperamentale mai agresive. Nici dvs. nu sunteti prea inclinati sa va pierdeti in fundal. Tensiunile se rezolva cel mai usor in dormitor. Calmul se instaureaza de abia in ultima zi a lunii.
SANATATE: Sunteti intr-o forma foarte buna toata luna, dar va sfatuim ca din 27 incolo sa tratati cu atentia cuvenita orice semn de infectie: de la un banal furuncul, pana la potentialele infectii ale sistemului uro-genital.

PESTI
Frig acasa, cald la serviciu


Pentru dvs., schimbarile pe care le aduce trecerea lui Pluton din Sagetator in Capricorn, pe 27, marcheaza transformari in relatiile de prietenie. Daca alte dati tratati prieteniile cu o relaxare senina, acum puteti deveni centrul activitatilor de grup. Cautati sa-i inrolati pe toti cei din cercul dvs. de prieteni in activitati cu caracter monden sau social. Acestea va intaresc simtul identitatii si va fac sa cautati cu si mai multa pasiune adepti pentru proiectele dvs. Puteti deveni de-a dreptul fascinati de oamenii pe care incepeti sa-i intalniti de acum incolo, dar ar fi o idee buna sa va intrebati de la inceput ce anume va fascineaza la ei.
BANI: Ceilalti membri ai familiei dvs. par sa aiba cu totul si cu totul alte idei cu privire la felul in care ar trebui investiti banii care intra in casa. De aici se pot isca o groaza de conflicte, pana pe 30 ianuarie inclusiv.
CARIERA: Relatiile dvs. cu sefii sunt excelente pana pe 24, iar din aceasta colaborare armonioasa se pot naste proiecte la care sa lucrati cu mare placere. Nu e exclus ca aceasta atitudine sa fie rasplatita si financiar.
DRAGOSTE: Multe dintre prieteniile care incep pe parcursul acestei luni au o tenta usor ambigua si se pot transforma in aventuri. Asta mai ales in situatia in care partenerul dvs. de cuplu se poarta cu raceala, ba chiar cu condescendenta. Persoanele de care sunteti atrasi sunt oameni de la care simtiti ca aveti multe de invatat si care va incita la lecturi si discutii pe teme cu caracter mai profund.
SANATATE: Pe cat de zglobii sunteti intre 9 si 28, pe atat de cazuti puteti fi din 29 incolo, cand reflexele dau rateuri si tulburarile de somn pot sa reapara sau sa se accentueze.