O noua stralucire pentru obiectele din metal

Redactia
Obiecte din arama

Umpleti un vaporizator cu otet de spirt alb si stropiti generos suprafata terna a obiectelor. Presarati apoi sare fina si frecati cu o carpa moale. Clatiti cu apa calda. Arama puternic oxidata va avea nevoie de mai multe tratamente similare.

Obiecte de alama

Amestecati suc de lamaie cu bicarbonat de sodiu, pana dobandesc consistenta pastei de dinti. Frecati obiectul cu ea si lasati-o sa actioneze 5 minute. Clatiti bine cu apa calduta.

Ca sa straluceasca alama

Pentru ca alama sa dobandeasca si luciu, dupa ce a fost curatata, frecati-o cu putin ulei de masline aplicat pe o carpa.

Obiecte din argint matizate

Umpleti un lighean de bucatarie cu apa foarte fierbinte si puneti in el o folie de aluminiu pentru menaj. Adaugati o lingura de sare grunjoasa si amestecati pana se dizolva. Scufundati tacamurile de argint in apa si lasati-le 5 minute. Clatiti-le apoi abundent, cu apa curata, apoi stergeti-le cu un prosop absorbant. Argintul mat e mai usor de intretinut daca se curata dupa modul de mai sus, regulat.

Lustruirea argintului

Argintul isi regaseste luciul originar daca e curatat cu bicarbonat. Umeziti un burete curat si presarati pe el putin praf de bicarbonat. Frecati argintaria pana cand vedeti ca luceste. Clatiti-o in mai multe ape, apoi uscati-o. Daca nu dobanditi rezultatul dorit, faceti o pasta din bicarbonat amestecat cu putina apa, apoi aplicati-o pe obiecte. Lasati-le sa se usuce, apoi clatiti-le cu apa calda.