Curatenia de Craciun

Redactia
-Retete de preparat acasa -

Detergent pentru podele

Ingrediente: 125 mg otet de vin alb, 2 linguri de detergent pentru vase, 10 litri de apa calda, 10 picaturi de ulei aromat de lavanda, 5 picaturi de ulei esential de portocale.
Mod de preparare: Se pun ingredientele intr-o caldare mare si se amesteca bine. Se spala podelele cu o perie. Se clatesc apoi cu apa curata. Amestecul de otet, uleiuri esentiale si detergent scoate repede murdaria si lasa un miros placut, dulce si proaspat.

Solutie pentru inviorat mochetele

Ingrediente: 20 picaturi ulei esential de lavanda, 250 g bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare: Bateti bine bicarbonatul cu uleiul aromat, cu o furculita. Intindeti un strat subtire din solutia obtinuta pe mocheta, lasati sa actioneze cel putin doua ore, apoi dati cu aspiratorul. Bicarbonatul absoarbe mirosurile, iar uleiul de lavanda raspandeste o aroma proaspata si placuta.

Lichid pentru scoaterea petelor din covoare

Ingrediente: o lingurita lichid pentru spalat vasele, 6 cl otet de vin alb, 25 cl apa calda.
Mod de preparare: amestecati bine ingredientele intr-un vaporizator (folositi un flacon golit in care a fost spray pentru geamuri). Scuturati bine, apoi vaporizati petele. Frecati usor covorul cu un burete umezit. Scoate orice fel de pete.

Filtru aromat pentru aspirator

Pentru a neutraliza mirosul de inchis al aspiratorului, puneti cateva picaturi din uleiul aromat care va place in sacul de filtru, chiar inainte de a pune in functiune aspiratorul.