Concert extraordinar, pe 10 decembrie, la Teatrul Mic: Damian & Brothers

Bogdana Tihon Buliga
"Keeping the Fire Alive" ("Pastrand focul viu") se numesc concertele virtuozilor tigani de la Damian & Brothers.

Cel din 10 decembrie este insa unul special, pentru ca prin el, vestitul naist Damian Draghici (acum "sef de filarmonica tiganeasca") si trupa sa vor celebra atat Deceniul de Incluziune a Romilor (2005-2015), cat si Ziua Internationala a Drepturilor Omului. Castigator al Premiului Grammy, ambasadorul anului 2007 al "Egalitatii de Sansa pentru Minoritatea Romilor", Damian promite, ca de obicei, un spectacol incendiar. Instrumentisti de exceptie, voci unice, culori, dans si invitati de seama: trupa Amaro Del din Serbia si alti reprezentanti recunoscuti ai muzicii tiganesti.
"Acest concert este o celebrare a drepturilor omului, este un spectacol al iubirii, al tolerantei, al acceptarii tuturor minoritatilor in societate. Chiar daca el vine firesc pe 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, eu cred ca aceasta zi ar trebui sa fie in fiecare zi, in fiecare clipa. Ar trebui sa traim niste timpuri ale tolerantei, in care aceasta sarbatoare sa nu se mai celebreze numai intr-o singura zi din an, pentru ca noi, oamenii, ar trebui sa ne iubim si ne acceptam in mod egal mereu. Din pacate, inca nu este asa, tocmai de aceea Damian & Brothers si invitatii lor va invita sa impartim cu totii, indiferent de etnie, spiritul nostru tiganesc, va invita in jurul focului nostru vesnic viu. Va invita la pace si iubire intre semeni."
Asa prezinta, in exclusivitate pentru "Formula AS", Damian Draghici, spectacolul din 10 decembrie, de la Teatrul Mic din Bucuresti. Concertul este organizat de "Open Society Institute" (Budapesta) si "Fundatia Romani Criss". Atmosfera intima a Teatrului Mic ar trebui sa dea, intr-adevar, o nota de petrecere "intre prieteni" acestui eveniment. Iar daca nu va incapea toata lumea, Damian promite foarte, foarte curand, un alt spectacol, tot in capitala.