Intretinerea mobilelor

Redactia
- Retete preparate acasa -

Lemnul, pielea, mobilele tapisate dureaza mai mult si au un aspect mai placut daca sunt intretinute regulat. Cu doar cateva ingrediente pe care le aveti la indemana puteti prepara acasa produse excelente pentru curatat mobilele

Urme lasate de obiecte fierbinti

Obiectele de bucatarie fierbinti pot lasa pete albe pe lemn. Pentru a le inlatura, frecati petele cu o lumanare de culoare deschisa sau inchisa, in functie de nuanta mobilei. Acoperiti apoi locul cu 2-3 servetele de hartie si asezati deasupra un fier de calcat cald. Lustruiti cu o carpa moale si repetati operatia daca e necesar.

Pete de apa pe lemn

Amestecati bicarbonat de sodiu cu maioneza, pana ce obtineti o pasta mai groasa. Puneti pe-o carpa, frecati cu ea usor, apoi lasati sa actioneze 5 minute. Frecati din nou cu o carpa curata.
Scoaterea etichetelor
Uleiul vegetal scoate fara probleme etichetele lipite de lemn. Aplicati pe ele o cantitate generoasa de untdelemn, lasati sa actioneze peste noapte, apoi frecati cu o carpa moale.

Reteta
EMULSIE CU LAMAIE


120 ml untdelemn de masline, 1/4 lingurita de ulei aromat de lamaie.
Mod de folosire: se amesteca ingredientele intr-o sticla si se scutura bine. Se aplica o cantitate mica pe o carpa moale de bumbac si se freaca mobila cu miscari circulare. Untdelemnul de masline virgin ajuta la protectia mobilelor din lemn, iar uleiul esential de lamaie curata si raspandeste un miros placut.