Miresme naturale pentru locuinta

Redactia
Umidificator aromat

• Asezati pe calorifer, pe un radiator sau pe o soba de teracota, un vas cu apa in care puneti doua picaturi de ulei aromat. Odata cu evaporarea, incaperea se va umple de miros de parfum.


Dezodorizant cu vanilie

• Pentru a prepara un dezodorizant cat mai simplu, puneti cateva picaturi de esenta de vanilie pe un ghemotoc de vata, plasat intr-o casoleta de portelan. Inlocuti vata, cand aroma se termina.


Lemne parfumate

• Daca aveti in casa un semineu, puteti parfuma aerul din locuinta, punand una sau doua picaturi de ulei aromat pe fiecare bucata de lemn, inainte de a le pune in foc. Incercati uleiul aromat de cedru, brad sau pin.


Ierburi flambate

• Mirosul din casa se schimba si devine foarte placut, daca veti pune pe jarul din soba, teracota sau semineu un fir proaspat de rozmarin, salvie sau lavanda.


Neutralizati mirosurile neplacute din bucatarie

• Mirosurile din bucatarie, mai ales cele neplacute, de peste, varza sau usturoi, sunt adeseori rezistente. Pentru a improspata aerul, dupa ce-ati terminat de gatit, puneti la fiert cateva felii de portocale si de lamaie, cu trei cani de apa si lasati sa mijoteasca pe flacara mica, fara capac, vreme de 30 de minute. Daca va plac miresmele mai iuti, adaugati putina coaja de scortisoara sau cateva cuisoare aromate.