Trecerea de la caldura din casa la frigul de afara streseaza pielea. Intocmai cum auziti! Daca noi ne plangem de oboseala, de ce sa nu se planga si-obrazul, de agresiunile la care este supus tot mai brutal? Alimentatie proasta, lipsa de odihna si, mai ales, contactul zilnic cu otravurile raspandite prin poluare. Din fericire, remediul se afla la indemana: baia cu aburi, care curata tenul in profunzime, il relaxeaza si ii reda prospetimea. Potrivite pentru toate tipurile de ten, baile cu aburi pot fi facute cu plante sau uleiuri eterice aromate.
Procedeul: luati un vas incapator, care da un volum de aburi sporit. Apa sa fie cat mai fierbinte, dar fara sa provoace arsuri. Prosopul cu care va acoperiti sa nu fie inchis ermetic, aburii trebuie sa se ridice incet.
Ce plante folosim: in principiu, o lingura plina cu varf de plante se opareste cu 300 ml apa.
• pielea grasa, cu porii mari, se impaca bine cu salvia, care aduna pielea si reduce producerea de sebum.
• pielea incarcata, plina de cosuri si puncte negre, reactioneaza bine la musetel.
• pielea sensibila e prietena buna cu teiul.
Frecventa - in principiu, pentru tenul gras si mixt se pot practica bai de abur de doua ori pe saptamana, vreme de 10 minute. Pentru tenul normal se indica o baie pe saptamana, vreme de 5 minute. Pielea sensibila cere patru tratamente pe saptamana, dar de preferat sub forma de comprese calde.Mai bine nu - persoanele care sufera de cuperoza (vinisoare de sange pe obraz) sunt sfatuite sa renunte la comprese sau bai de aburi. Caldura dinamizeaza circulatia sangelui si accentueaza roseata.
Compresele - se fac din prosoape mici, de frotir, care se inmoaie in infuzia cat mai calda, se storc usor si se lasa pe fata pana se racesc. Procedeul se repeta de 2-3 ori.