O locuinta... naturala (II)

Redactia
Reduceti folosirea clorului. Este banuit ca vatama sistemul imunitar si ca provoaca aparitia unor boli degenerative. Se stie, de asemenea ca, pus in apa, se combina cu alti poluanti, formand substante cancerigene. Instalati purificatori de apa in bucatarie (au aparut in comert si nu costa scump) si excludeti clorul complet din treburile gospodaresti.

•  Evitati mobilierul toxic. Daca este posibil, alegeti pentru locuinta dvs. mobile din lemn natural (se gasesc la magazinele IKEA si sunt foarte ieftine) si nu din materiale sintetice, lemn aglomerat, plastic. Preferati si tapiteriile naturale celor sintetice, care sunt tratate cu formaldehida, un produs chimic foarte toxic. Mai ales perna pe care dormiti trebuie sa fie din bumbac, si nu din materiale sintetice.

• Fara poluare electrica in dormitor. Scoateti toate aparatele electrice din camera de dormit: perne electrice, cuverturi de incalzit, desteptatoare, calculatoare si televizoare. Campurile electromagnetice emise de aceste aparate pot sa va perturbe somnul si sa interfereze cu starea sanatatii dvs. Pot chiar sa contribuie la aparitia cancerului.

• Folositi vase de gatit sigure. Vasele din aluminiu sau antiadezive pot sa lase toxine in alimente. Utilizati mai bine vase de inox, sticla, portelan, fonta emailata, ceramica.