Zodiacul lunii noiembrie

Tana Rosca
Din 2 incepand, ne bucuram ca planeta comunicarii Mercur intra din nou in miscare directa. Acest lucru ne permite sa mai dregem din neintelegerile iscate luna trecuta, cand multi dintre noi nu si-au putut reprima placerea de a fi rai. Energicul Marte devine in schimb retrograd pe 16, ceea ce ne face sa ne pierdem rabdarea usor, mai ales cu membrii familiei, sau sa luam decizii pripite. Ar trebui sa evitam actiunile intreprinse in forta si sa ne ferim de accidente. Marele benefic Jupiter incepe sa formeze o conjunctie cu puternicul si misteriosul Pluton, ceea ce ne accentueaza la maximum dorinta de autoafirmare, dar intr-un sens preponderent pozitiv. Se poate sa accedem la un nou nivel al puterii, la nivel material, emotional sau spiritual, dar exista si riscul de-a ne lasa sedusi de exercitarea puterii doar pentru satisfacerea orgoliului nostru. In situatii extreme, putem intra in conflict cu autoritatile


BERBEC
Acasa, cearta, in public, triumf

Incercati sa rezolvati orice problema care poate degenera in conflict familial, pana pe data de 15, pentru ca din 16 incolo rabdarea (pe care oricum n-o posedati in exces) va cam paraseste, si acasa pot izbucni certuri de toata frumusetea. Asigurati-va ca intelegeti bine ceea ce vor ceilalti de la voi, inainte de-a sari cu gura. Ramaneti fermi in problemele de pricipiu, dar aratati-va concilianti in cele marunte si veti avea de castigat. Contactele cu strainatatea va pot aduce mari realizari, la studii straluciti, la fel cum straluciti si in cazul in care aveti aparitii publice. Unii dintre voi pot deveni faimosi.
BANI: Ziua de 9 este contraindicata pentru operatiuni banesti de orice fel, mai ales daca este vorba despre investitii comune. Proiectele noi incep sub auspicii favorabile, daca le porniti intre 17 si 23.
CARIERA: In cea de-a doua jumatate a lunii e bine sa faceti un efort constient, pentru a nu lasa nervii de acasa sa va afecteze atitudinea de la serviciu. S-ar putea sa fiti mai combativi decat le este pe plac sefilor dvs. Popularitatea dvs. printre colegi este mare pana pe 8, perioada in care munca in echipa da rezultate din cele mai bune.
DRAGOSTE: In cuplu domneste o armonie demna de invidiat, incepand din data de 9 si pana la finele lunii. Va vine atat de usor sa va exprimati sentimentele, incat puteti ajunge la pace si buna intelegere inclusiv cu inamicii dvs. Unii dintre Berbecii singuri pot incepe in aceasta perioada o relatie care se anunta armonioasa.
SANATATE: Din 9 incepand, afectiunile cronice isi fac din nou simtita prezenta. Nu le neglijati, ci fiti consecventi in tratarea lor, mai ales daca suferiti de boli ale sistemului osos sau de piele.

TAUR
Iures emotional

Ca intotdeauna, aceasta perioada a anului va ridica anumite probleme. Vi se pare ca nu detineti controlul in mai multe domenii ale vietii dvs., si fiind un semn fix, asta va deranjeaza destul de tare. Pe 9 s-ar putea sa treceti printr-o adevarata criza emotionala, sunt tulburari provocate de Luna noua in semnul opus, cel al Scorpionului. Acceptati emotiile si lasati-le sa treca prin dumneavoastra, fara a le analiza ori judeca. Din 16 incepand, conjunctura devine defavorabila deplasarilor, lungi sau scurte. Cel mai bine ar fi daca ati putea evita sofatul.
BANI: Perspectivele dvs. de castig devin din ce in ce mai bune pe parcursul lunii si e foarte probabil sa atrageti parteneri de afaceri din ce in ce mai bogati si mai influenti. Afacerile incepute luna aceasta ii pot imbogati pe multi dintre dvs. Este insa important sa apreciati cum se cuvine meritele partenerilor dvs. de afaceri si sa nu aveti pretentia de-a primi partea leului din castig.
CARIERA: Faptul ca din 9 incolo relatiile dvs. de munca cu colegii devin din ce in ce mai placute, iar munca de echipa din ce in ce mai creativa, este deja imbucurator.
DRAGOSTE Daca nu va lasati afectati de reactiile emotionale ale partenerului de cuplu, care se pot dovedi de-a dreptul extenuante pe data de 9, va va veni mai usor sa pastrati un echilibru de forte pana pe data de 22. Este dificil, dar nu imposibil, mai ales ca ulterior comunicarea in cuplu devine mult mai buna. Pentru Taurii necasatoriti, relatiile amoroase pot deveni tensionate dupa data de 8.
SANATATE: Singura dvs. grija incepand din data de 9 este sa nu dati curs apetitului sporit. Iar cele mai tentante o sa vi se para dulciurile...

GEMENI
Responsabilitati casnice

In primele opt zile ale lunii nu va veti simti nicaieri mai bine ca acasa, mai ales inconjurati de prietenii apropiati. Ulterior insa, s-ar putea sa fiti coplesiti de anumite responsabilitati legate de casa, cum ar fi reparatii neplanuite sau cheltuieli casnice mai mari decat v-ati imaginat. Alta varianta este sa preluati anumite atributii privitoare la ingrijirea unui membru varstnic al familiei sau, dimpotriva, a unui copil. Ambele situatii presupun eforturi pe termen lung si foarte putine satisfactii, cel putin in stadiul acesta.
BANI: Ideile dvs. sunt bune si, procedand cu rabdare, initiativele pe care le luati in prima jumatate a lunii au toate sansele sa reuseasca. Retineti insa ca nu banii sunt cei care va determina personalitatea si statutul, cum sunteti inclinati sa credeti acum, dar mai ales in cea de-a doua jumatatea a lunii. O asemenea atitudine va poate arunca intr-un conflict privind unele proprietati. Inainte de-a face o achizitie mai importanta, intrebati-va daca aveti cu adevarat nevoie de acel obiect, ori este un impuls de moment, un moft.
CARIERA: Incertitudinile care v-au dat tarcoale de la inceputul verii incoace incep sa se risipeasca in ultimele zile ale acestei luni. Asta nu inseamna ca veti avea dintr-o data limpezime absoluta, ci doar ca reusiti sa eliminati principalele variante nerealiste ori nepotrivite cu aspiratiile dvs.
DRAGOSTE Este imposibil sa ii reprosati ceva partenerului de cuplu, cel mult sa va temeti putin de intensitatea si profunzimea sentimentelor care va leaga.
SANATATE: Ziua critica este cea de 9, dar este vorba despre simptome, nu despre ceva serios. Pana pe 22 sunt de evitat infectiile zonei uro-genitale.

RAC
Izbucniri periculoase

Si o fire pasnica, asa cum e a dvs., are perioade in care ii vine greu sa isi stapaneasca nemultumirile. Acestea au inceput sa iasa la suprafata luna trecuta, iar incepand de la mijlocul lui noiembrie, miscarea retrograda a micului malefic Marte va poate predispune la izbucniri care sa va surprinda si pe dvs. Ca in cazul oricarei planete retrograde, este vorba despre revizuirea trecutului. Pentru a va putea intelege si deci controla iesirile, este important sa va aduceti aminte de situatiile in care nu vi s-a permis sa va afirmati sau sa luati o initiativa la care tineati foarte mult.
BANI: Luna aceasta unele dintre afacerile dvs. asupra carora pierduserati controlul incep sa se clarifice sau incepeti sa va dati seama daca partenerul dvs. de afaceri este sau nu corect in administrarea si / sau impartirea unor fonduri comune.
CARIERA: Lucrati cum nu se poate mai bine in colaborare cu persoane ori institutii prestigioase. Evident ca acest lucru va sporeste propriul renume. Nu este exclus ca activitatile dvs. sa fie facute cunoscute publicului, sub o forma sau alta, iar asta sa atraga si mai mult atentia asupra realizarilor dvs.
DRAGOSTE Relatiile personale sunt deja destul de marcate de stres, iar fenomenul se poate amplifica de la jumatatea lunii incolo. Este bine sa nu porniti de la presupunerea ca cei din jur trebuie sa va faca pe plac. E bine sa asteptati reactiile celorlalti, nu sa le provocati dvs.
SANATATE: Treceti printr-o perioada in care simtiti ca puteti muta muntii din loc, dar nu pierdeti din vedere ca fizicul dvs. trebuie sa fie pe masura ambitiilor dvs. mentale.

LEU
In culise

Toamna asta centrul scenei va atrage mult mai putin ca inainte. Descoperiti placerea discretiei, va dati seama ca statul in culise are avantajele sale si uneori poate fi o pozitie mai favorabila in spectacolul vietii decat cea din lumina reflectoarelor. Pentru unii dintre dvs., aceasta descoperire poate fi o adevarata revelatie. Mai ales ca veti constata ca si atunci cand doriti sa treceti neobservati exista persoane care va remarca insusirile si va pot cere cu insistenta sprijinul. Din 9 incolo va sfatuim sa nu stati prin casa, ci sa iesiti in lume, de preferinta cu gasca de prieteni. Tot acum este o perioada potrivita pentru a incepe sa invatati lucruri noi ori sa strangeti informatii asupra unor subiecte care va intereseaza.
BANI: Ar fi ideal ca pana pe data de 8 sa puneti la punct un program de economii si investitii pe termen lung. Este un interval cum nu se poate mai potrivit pentru a face o esalonare a telurilor dvs. importante. In timp va veti folosi de aceste planuri ca de o harta, a carei precizie nu va inceta sa va surprinda.
CARIERA: Rivalii dvs. devin din ce in ce mai virulenti, desi nu indraznesc sa va atace fatis. In prima parte a lunii s-ar putea sa nu va dati inca seama cine va lucreaza, dar in cea de-a doua, provocarile lor devin stangace si va veti da seama de unde vi se trag anumite neplaceri.
DRAGOSTE Luna aceasta puteti sa intelegeti cu adevarat ce inseamna sa te implici cu totul intr-o relatie si sa te bucuri de reactii pe masura din partea persoanei iubite. Ar fi pacat sa transformati aceste momente de exceptie intr-un joc al puterii.
SANATATE: Din 16 incepand faceti tot posibilul sa va tineti tensiunea sub control, sa preveniti durerile de cap si de ochi si sa va feriti de accidente.

FECIOARA
Stabilitate si introspectie

Bucurati-va din plin de primele opt zile ale lunii, cand echilibrul dvs. interior este reflectat de evenimentele care se petrec in viata dvs. in aceasta perioada. Va bucurati de caldura si stabilitate si ar fi bine sa lasati deocamdata deoparte ambitiile si proiectele pe termen lung. Daca in aceasta perioada Saturn nu va permite sa va orientati energia in exterior, catre proiecte practice, luati asta ca pe un semn ca ar trebui sa treceti printr-un proces de introspectie. Obstacolele pe care le puteti intalni in aceasta perioada sunt adesea un alt semn ca ar fi bine sa va opriti si sa va examinati motivatiile si mecanismele psihologice care v-au guvernat viata pana in prezent.
BANI: Vistieria dvs. se umple cu un minim efort, incepand din data de 9. Este posibila o crestere a salariului sau macar o bonificatie semnificativa. Banii se pot castiga din activitati creative, in asa fel incat sa nici nu simtiti ca munciti pentru ei.
CARIERA: Este indicat sa personalizati relatiile dvs. cu persoanele influente cu care va intersectati pe scena sociala. Daca se iveste un context potrivit, puteti sa le invitati acasa la dvs., in situatia in care aveti de sarbatorit un eveniment la care participa lume mai multa. In acest context puteti ajunge sa deveniti macar amici ori aliati intr-un anumit domeniu.
DRAGOSTE Nevoia dvs. de-a va face remarcati cu tot dinadinsul in societate poate fi exagerata dupa data de 16 si asta ar putea sa va aduca neplaceri in relatia cu persoana iubita. Problema este ca si prietenii se pot distanta, daca purtarea dvs. a avut si note de agresivitate.
SANATATE: Starea sanatatii dvs. se imbunatateste luna aceasta. Chiar daca nu veti dudui de energie, macar energia de care dispuneti va fi egala.

BALANTA
La taclale

Pe dvs. va asteapta, din 9 incolo, o luna cum nu se poate mai placuta, in compania micului benefic Venus, planeta care va guverneaza zodia. Intre 3 si 11, Mercur se ingrijeste ca tactul si diplomatia sa va insoteasca in discutiile cu ceilalti, deci daca aveti de tratat subiecte delicate, acesta este intervalul in care le puteti aborda cu sanse maxime de-a ajunge la o solutie amiabila. In cazul in care vi se cere sa mediati un conflict, puteti fi 99% siguri ca reusiti sa obtineti reconcilierea partilor. Probabil ca veti avea ocazia sa calatoriti mult luna aceasta si unde veti ajunge, veti lasa o impresie puternica. Comunicarea cu anturajul decurge cu usurinta, dar nu este superficiala. Va vine usor sa aflati secrete si/sau sa obtineti informatii neobisnuit de complexe ori fascinante.
BANI: Preocuparea dvs. privitoare la castigul banesc este intensa si constanta luna aceasta. Cele mai numeroase posibilitati se ivesc in intervalul 12-22, perioada in care si capacitatea dvs. de negociator este redutabila. Contractele incheiate acum vor fi categoric formulate in avantajul dvs.
CARIERA: Deja luna trecuta relatiile dvs. cu sefii s-au inasprit, iar procesul acesta risca sa se intensifice incepand din data de 16. Ambitia dvs. profesionala poate imbraca forme agresive si atitudinea dvs. fata de sefi, provocatoare. Incercati sa nu-i antagonizati tocmai pe cei care va pot fi de ajutor in proiectele dvs.
DRAGOSTE E greu ca cineva sa se sustraga farmecului dvs., mai ales dupa data de 8 a lunii, iar partenerul de cuplu n-are de ce sa se planga. Balantele solitare pot atrage personaje fascinante, dar potential periculoase.
SANATATE: Incepe sa se deterioreze incet, incepand cu data de 9. Pot aparea dureri de oase ori probleme cu dentitia.

SCORPION
Lovitura financiara

Sunteti plini de energie, si personalitatea dvs. se face remarcata cu si mai multa pregnanta ca de obicei. Intre 12 si 22 va puteti ocupa de mai multe lucruri in acelasi timp, pastrandu-va nivelul de concentrare, deci puteti face progrese semnificative in mai multe directii. Este insa important sa fiti siguri asupra domeniilor in care v-ati propus sa atingeti anumite scopuri. Pentru o reusita mai rapida si mai completa, ar fi indicat sa cereti sprijin din partea celor in masura sa va ajute. In societate va veti simti bine pana pe data de 8, dar apoi pot aparea probleme, in sensul ca membrii grupului din care faceti parte pot avea din ce in ce mai multe pretentii fata de dvs. Cu toate ca aceste exigente pot sa vi se para suparatoare, este bine sa va straduiti sa-i multumiti, cat de cat, pe prietenii care va tot cer cate ceva.
BANI: Fara nici o gluma, daca aveti o gandire indrazneata si o bruma de capital, luna aceasta puteti da lovitura. Puteti sa porniti o initiativa impreuna cu o ruda prin alianta sau asociindu-va cu cineva din strainatate. Afacerile incepute acum se pot bucura de o crestere exponentiala.
CARIERA: Cineva de la serviciu, probabil o colega, va poate da informatii confidentiale. Acestea se vor dovedi mai utile decat v-ati fi imaginat dvs. Cel mai usor obtineti informatiile secrete intre 3 si 11, iar apoi se vor ivi si situatiile in care le puteti fructifica.
DRAGOSTE Pana pe 16 va exprimati sentimentele cu pasiune, iar atractia fizica fata de persoana iubita e intensa. In cea de-a doua jumatate a lunii se poate sa va enervati grozav, daca partenerul nu se grabeste sa va faca pe plac. Atentie, puteti avea reactii disproportionate.
SANATATE: O luna lipsita de griji din punct de vedere fizic.

SAGETATOR
Revarsare de energie

Cel mai tarziu in cea de-a doua jumatate a acestei luni, va veti simti in stare sa cuceriti lumea - sau, ma rog, acea parte din lume care va intereseaza in mod deosebit. Sunteti doldora de energie si sunteti perfect capabili sa faceti eforturi sustinute, fara a va pierde concentrarea. De dvs. depinde sa alegeti in ce domeniu al vietii dvs. doriti sa excelati, sa va demonstrati puterea. Se prea poate ca luna asta sau cea care urmeaza, un proiect in care ati investit foarte multa energie in ultimii ani sa reuseasca brusc si nu oricum, ci intr-un mod de-a dreptul spectaculos.
BANI: In prima jumatate a lunii singurul pericol care va paste este acela de-a cheltui prea mult, fara sa va ganditi prea bine pe ce aruncati banii, dar din 16 situatia se complica, in sensul ca se poate sa va certati la cutite cu o persoana impreuna cu care detineti bunuri in comun. Este, de asemenea, o perioada nepotrivita pentru a cere un credit.
CARIERA: Pana pe 8 va vine relativ usor sa va indepliniti obligatiile profesionale, spre multumirea sefilor dvs., dar mai apoi, atitudinea lor devine din ce in ce mai severa. Daca sunteti dornici sa va afirmati, noile responsabilitati nu va vor deranja prea mult, chiar daca aveti adesea senzatia ca trageti targa pe uscat. Daca nu, va veti obisnui, vrand, nevrand, cu un stil de lucru alert si exigent.
DRAGOSTE Personalitatea dvs. nu poate lasa pe nimeni indiferent luna aceasta, farmecul dvs. devine mai pronuntat cu fiecare zi ce trece. In cazul in care sunteti intr-o relatie stabila, aceasta se poate adanci, iar daca incepeti o relatie in aceasta perioada, poate fi una pe viata.
SANATATE: Primele doua zile ale lunii pot fi dificile, incheieturile sunt slabe si reflexele nu prea grozave.

CAPRICORN
Rosu la inima

Toata lumea vrea ceva de la dvs. si va este imposibil sa-i multumiti pe toti. In plus, aveti si dvs. o multime de treburi personale de finalizat si nimeni nu pare sa inteleaga asta. Ar trebui sa fiti categorici cu cei care va asalteaza, pentru ca doar daca va asigurati o oaza de liniste veti reusi sa va duceti cu bine la capat toate lucrurile care se cer facute. In primele opt zile ale lunii este bine sa calatoriti, cu cat mai departe, cu atat mai bine. La drum puteti lega prietenii care pot dura o viata. Din 9, excursiile in strainatate pot fi presarate cu obstacole, sub forma de amanari, intarzieri sau dificultati cu autoritatile pe parcursul drumului. Calatoriile de studii si cele in interes profesional, deci cele care presupun munca si disciplina, se pot dovedi cruciale pentru atingerea unui statut profesional superior.
BANI: In linii mari, situatia dvs. financiara devine mai clara luna asta, dar cu conditia de-a avea grija, in jurul datei de 12, sa nu faceti afaceri hazardate sau sa va luati dupa zvonuri neverificate in plasarea banilor dvs.
CARIERA: Atitudinea dvs. fata de sefi devine cooperanta si aveti de impartasit cu ei o sumedenie de idei creative. E drept ca si ei se dovedesc receptivi fata de dvs.
DRAGOSTE Relatia de cuplu este deja supusa unor tensiuni, care se acumuleaza de luna trecuta. Vestea neplacuta este ca de la jumatatea lunii incolo, situatia poate deveni exploziva. Daca dvs. ati alimentat conflictul, se poate ca reactia partenerului dvs. sa devina furioasa, daca v-ati reprimat supararile, se poate ca dvs. sa aveti reactii dure dupa 16.
SANATATE: Aveti grija sa nu cereti prea mult din partea ficatului si vezicii biliare - alimentatia trebuie sa fie saraca in grasimi si alcoolul trebuie evitat.

VARSATOR
Limpeziri

Noiembrie este o luna importanta pentru dvs., pentru ca planeta Neptun, care va traverseaza zodia, trece din nou in miscare directa, dupa o jumatate de an de miscare retrograda. Va veti simti ca si cand cineva va ia o panza de pe ochi. Scapati de unele incertitudini sau va obisnuiti sa traiti cu ele. Dificile se anunta primele doua zile ale lunii, data de 15 si ultimele trei zile ale lunii. Calatoriile efectuate incepand din data de 9 va priesc din toate punctele de vedere, iar la scoala nimeni nu are de ce sa se planga de prestatiile dvs.
BANI: Va puteti permite mici placeri pana pe 9, perioada care este de asemenea propice investitiilor pe termen lung. Ulterior multi dintre dvs. vor trebui sa se descurce fara niste surse de castig pe care puteau conta pana acum. Administrati banii cu parcimonie.
CARIERA: Pe data de 9 este bine sa evitati posibilele altercatii cu colege de serviciu, mai ales daca acestea va sunt superioare din punct de vedere ierarhic. Cel mai bine comunicati cu sefii in intervalul cuprins intre 12 si 22. Una dintre pricipalele dvs. calitati este concizia.
DRAGOSTE Daca persoana cu care sunteti in relatie va face prea multe probleme, sunteti mai limpezi ca in lunile trecute si aveti puterea necesara pentru a va detasa. Mai mult, o puteti face cu relaxare, intr-o maniera cat se poate de civilizata. S-ar putea ca atitudinea dvs. sa fie total surprizatoare pentru persoana lasata balta.
SANATATE: Din 16 incepand, pot sa apara puseuri de tensiune arteriala, migrene, precum si tulburari de vedere. Nu uitati ca graba strica treaba - mai ales cand sunteti la volan.

PESTI
Dezamagiri si victorii

Evenimente surprinzatoare, lucruri ascunse ce ies la iveala intr-un mod dramatic si nesteptat va pot intoarce viata pe dos, mai ales in jurul datei de 25. Incercati sa lasati deoparte orice asteptari din partea prietenilor, ca sa nu fiti loviti de dezamagiri. In ultimele zile ale lunii veti putea avea anumite revelatii cu privire la propriul dvs. psihic. Daca nu veti fugi de adevarurile pe care le descoperiti, ci constientizati anumite laturi ale comportamentului dvs., veti putea face un pas important in autocunoastere. Un pas important in aceasta directie poate consta in participarea la un curs sau intreprinderea unei calatorii. In ambele situatii, felul in care priviti lucrurile castiga atat in perspectiva, cat si in profunzime. Castigul dvs. va fi direct proportional cu masura in care sunteti dispusi sa va deschideti mintea si inima catre nou.
BANI: Intre 3 si 11 puteti incheia contracte de afaceri favorabile, talentele dvs. de negociatori nu lasa de dorit. Banii din capitalul investit se intorc sub forma de profit, incepand cu data de 9. Cumparati-va si cateva lucruri frumoase, dar pastrati ceva si pentru urmatoarele investitii.
CARIERA: Multi dintre dvs. se apropie cu pasi mari de un moment culminant al carierei lor, poate chiar de apogeul acesteia. Va exercitati profesia de asa maniera, incat cei din jur nu pot sa nu remarce cat de priceputi sunteti si va puteti astepta la recunoasterea publica a calitatilor dvs.
DRAGOSTE In prima parte a lunii, felul in care va exprimati poate avea o calitate cuceritoare, copilareasca, dar din 16, aceasta risca sa degenereze in egoism. Ganditi-va ca nu este treaba persoanei iubite sa va faca toate mofturile.
SANATATE: Din 25 incepand, o serie de probleme, cum ar fi tulburarile de somn si circulatia venoasa in gambe, incep sa scada ca intensitate.