Cosmetica naturista

Redactia
Retete de combatere a ridurilor

• Reteta 1: sucul de spanac este un puternic agent anti-riduri, cu el reusind sa estompati peste 50% din ridurile faciale existente. Faceti aplicatii pe zonele afectate cu ajutorul unui tampon de vata hidrofila imbibat in suc proaspat de spanac. Masati executand miscari circulare din exterior catre interior, timp de 5 minute. Clatiti-va apoi fata cu apa rece. In aceeasi maniera, puteti folosi sucul proaspat de rodie. Tratamentul se face in fiecare zi, dimineata si seara.

• Reteta 2: preparati in casa o crema apicola antirid, din 10 g ceara de albine, 5 ml miere poliflora, 2 ml suc de bulbi de ceapa si 10 ml suc de bulbi de crin. Omogenizati ingredientele pe baie de aburi, amestecand pana la racire. Aplicati pasta obtinuta pe regiunile ridate si lasati-o sa actioneze timp de 20 minute. Pielea se va fragezi, iar ridurile se vor estompa.

• Reteta 3: 1 galbenus de ou se amesteca cu 2 linguri ulei de germeni de grau, la care se adauga un bob de drojdie. Amestecul se intinde in strat subtire pe fata si pe gat. Dupa 30 de minute, se clateste cu multa apa rece. Acest preparat netezeste pielea si protejeaza tenul (prin actiunea vitaminelor din drojdie) impotriva efectelor daunatoare ale mediului.


P.M.