Cititorii intreaba...

Cititor Formula AS
"Nepotul meu are tumora cerebrala talamo-encefalica stanga"

• Datorita pozitionarii tumorii intre creierul mic si creierul mare, aceasta nu a putut fi extirpata decat in proportie de 80%, operatie efectuata in stare de coma. De o luna de zile, este inca internat la terapie intensiva. Mentionez faptul ca tumora nu este de tip cancerigen. Ne poate indruma cineva sa ajutam acest copil, de doar 17 ani, sa isi continue viata? Asteptam un sfat, fie in paginile revistei, fie pe adresa de e-mail. Cu recunostinta, multumim anticipat oamenilor minunati, cititori si intreg colectiv, ai revistei "Formula AS".

EMILIA STANESCU - Bucuresti, e-mail: ali1991emilia@yahoo.com

"Am pe trup pete rosii, de varsta"

• Va apreciez si va citesc cu fidelitate de ani de zile, acum pe Internet, deoarece de cativa ani locuiesc in Canada. Am o intrebare: cunoaste cineva un tratament naturist (de preferinta cat mai rapid) pentru acele mici pete rosii care apar pe trunchi si pe membre odata cu varsta (in engleza denumirea este "cherry angioma")? Estetic sunt neplacute si as vrea sa scap de ele, fara a apela la tratamentul cu laser. Va multumesc anticipat tuturor celor care fac efortul de a raspunde. Trebuie, de asemenea, sa folosesc ocazia de a va scrie, pentru a multumi redactiei revistei: munca pe care o faceti este de exceptie...

GEORGETA - e-mail: georgeta.d@gmail.com

"Fiica mea sufera de esofagita Barrett"

• Daca cineva dintre cititori cunoaste un tratament naturist pentru vindecarea acestei boli, il rugam sa ne ajute, intrucat medicamentele nu-i sunt de ajutor. Cu multumiri.

PUIU - Bucuresti, tel. 021/250.25.43, 0744/83.39.80

"Cautam o clinica particulara de psihiatrie"

• Mama mea a fost diagnosticata cu paranoia. A fost tratata in spitalul de psihiatrie Arad si am dori sa aflam daca exista in tara (in special in partea de Vest) sanatorii private de specialitate. Multumim tuturor celor care ar putea sa ne ajute cu o informatie prin intermediul revistei "Formula AS".

ELENA - Arad

"Sufar de limfangiom chistic submandibular"

• Am 33 de ani, sunt din Cluj si in anul 1999 am fost operat la gat, cu diagnosticul limfangiom chistic submandibular. Nu mi s-a dat nici un tratament. De atunci am mai fost operat de patru ori, si de fiecare data mi s-a spus ca nu exista nici un tratament pentru acest diagnostic. Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un tratament de orice natura, pentru a nu fi nevoit sa mai suport si alte operatii. Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs. cat se poate de repede.

CLAUDIU - e-mail: alex.horatiu@yahoo.com

"Verisoara mea are noduli cancerosi la coloana"

• Andreea, verisoara mea, are 18 ani si are nevoie de ajutor. Cu cativa ani in urma, a inceput sa se planga de dureri de spate. La inceput, medicii au crezut ca e probabil o raceala. Vazand ca durerea persista, i-au prescris gimnastica medicala, crezand ca problema e la coloana vertebrala. Dusa de urgenta la spital, dupa analize riguroase, s-au descoperit niste noduli cancerosi la coloana vertebrala. A fost operata in urma cu trei luni la spitalul "Bagdasar" din Bucuresti. Operatia a fost un succes. Medicii au extirpat in totalitate nodulii, dar acum, la doar trei luni, dupa alte analize, s-a constatat ca ei au crescut la loc, ba chiar mai multi decat la inceput. Avem nevoie de ajutor si nu avem prea mult timp la dispozitie. Vrem sa va rugam sa ne ajutati sa gasim o clinica foarte buna in tara sau in strainatate pentru o noua operatie. Ne puteti sugera si cateva fundatii de caritate, care ar suporta o parte din cheltuieli? Va multumim anticipat!

CLAUDIA - tel. 0726/39.60.32

"Exista vreun tratament pentru vindecarea hidatiozei?"

• Am multiple chisturi hidatice pe ficat si pe pancreas, si aici, in Franta, doctorii nu au tratamente. Va rog sa ma ajutati sa gasesc un tratament. Am un copil mic si mi-as dori din suflet sa il vad crescand.

LUCIEN - e-mail: lucien1310@hotmail.com

"Mama are un chist la ficat"

• In urma unei ecografii am aflat ca mama are chist la ficat de dimensiunile 2/3 cm. Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa faca pentru a stopa sau trata acest chist. Va multumesc.

ROMAN ADRIAN - Suceava