Cititorii intreaba ...

Cititor Formula AS
"Sufar de fotofobie"

• Am 50 de ani si de doi ani am o sensibilitate la lumina soarelui, in sensul ca am tulburari de vedere. Caut pe aceasta cale un tratament naturist pentru rezolvarea acestei probleme. Va multumesc foarte mult.

GABI - judetul Prahova, tel. 0729/15.30.53

"Scapati-ma de usturime"

• Am 57 de ani si in ziua de 9 decembrie 2006 am facut accident vascular cerebral ischemic. Mi s-au mai pus urmatoarele diagnostice: sdr. parestezic hemicorp stang si HTA std. II/III. Am urmat tratament cu Celebrolysim, Piracetam, Metropolol, Aconal, Prestarium si Carbamazepina - trei luni. Apoi am urmat inca trei luni cu Bilobil Forte, Norvasc, Betaloc Zok, Prazolix, Profenid LP 200 si Lexotanil. De la inceput am ramas cu usturime pe partea stanga, pe tot corpul, dar mai rau la fata, in special la ochiul stang. Am luat Neurotin, Lyrica si Topamax, dar nu au dat nici un rezultat. Tensiunea o am de la 16 cu 9 pana la 22 cu 11. Va rog din suflet, publicati apelul meu, in speranta ca persoane care s-au confruntat cu astfel de simptome si care cunosc vreo metoda de vindecare ma vor apela la telefon: 0721/16.86.52. Cu respect si mii de multumiri,

STATIE ZOICA - com. Barza, jud. Olt

"Sufar de lacunarism"

• Sunt pensionara, am 77 ani si sufar de lacunarism cerebral cu tetraplegie si dementa mixta, pe fond vascular si de involutie, epilepsie focala secundara generalizata, fibrilatie atriala cronica cu AV (alura ventriculara) medie. Dupa externare din spital fac in continuare tratament cu medicamentele prescrise. Sunt imobilizata la pat, cu pampers, am somn agitat, este atinsa si vorbirea, nu ma pot intelege cu familia, nu pot comunica. As vrea sa stiu daca vreun cititor al revistei cunoaste mai multe despre aceasta afectiune, daca sunt sperante de ameliorare a bolii, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. Va multumesc.

SILVIAN ANGELA - str. G. Magheru nr. 44, sc. A, et. 2, ap. 10, Oradea, judetul Bihor, tel. 0259/42.82.07

"Doresc tratament naturist pentru pareza afrigore"

• Cu cativa ani in urma m-am trezit cu gura stramba, in urma sederii intr-o sala in care era curent. Dupa trei luni de tratament medicamentos si fizioterapie, am ramas cu partea stanga a fetei nevindecata - ochiul stang nu se inchide complet si se usuca noaptea, iar gura nu o pot rotunji. Cine ma poate ajuta?

RADU MARIA - Roman, judetul Neamt

"Vor sa ma pensioneze, si am numai 23 de ani!"

• Ma confrunt cu urmatoarele boli: poliartrita si spondilita ankilopoetica. Nici un medic nu poate sa ma ajute. Vor sa ma pensioneze, si am numai 23 de ani! Va rog sa ma ajutati sa gasesc un tratament! Va multumesc.

BIANCA - Cluj-Napoca

"Fiica mea are eritroza faciala"

• Sunt mama unei adolescente de 18 ani, care de mai bine de 10 ani se straduieste sa scape de o eritroza faciala, facand tratamente cu diferite creme pentru ten rozaceu (se manifesta la nivelul obrajilor). In acelasi timp, deoarece are stari de caldura foarte suparatoare, ia, la indicatia medicului, medicamentul Clonidina, 3-4 pastile pe zi, pentru micsorarea tensiunii. Situatia a devenit foarte suparatoare, avand in vedere ca fiica mea considera ca are un adevarat handicap si nu poate pleca nicaieri, fara pastile si fond de ten. Doresc foarte mult sa o ajut, dar tot ce am facut pana acum nu a fost suficient. Am apelat la dvs., in speranta ca un cititor, poate un medic dermatolog sau estetician ne poate ajuta cu un tratament, fie el si chirurgical sau de alta natura, sau cu adresa unor clinici. Cu speranta si incredere, va multumesc si va doresc numai bine.

IRINA - Slatina

"Sufar de poliartrita reumatoida de 10 ani"

• Doresc sa aflu de la cei suferinzi de aceasta cumplita boala ce medicamente mai folosesc pentru dureri. Eu folosesc Medrol (8 mg/zi), care este un medicament cu multe reactii adverse si ma ajuta foarte putin. In afara de aceasta, fac si alergie la el, in urma unui tratament cu Arava, un medicament care mie mi-a alinat durerile si a stopat cat de cat evolutia bolii, dar mi-a declansat aceasta alergie de care nu mai pot scapa. Ii rog pe cei bolnavi ca si mine sa-mi raspunda cu ce se trateaza pentru alergie si dureri. As dori sa le multumesc pe aceasta cale, d-lui Peia Mircea din Timisoara si d-nei Iuliana Ungur din Bucuresti, pentru stradania si sfaturile pe care le dau pentru fiecare caz in parte, gandindu-se ca suferinta si boala sunt cei mai mari dusmani al omului. Astept sa-mi raspundeti si va multumesc din suflet de pe acum. Cu mult respect,

M. RALEA