10 kg in doua luni

Cititor Formula AS
Sunt o cititoare constanta a saptamanalului "Formula AS" si as dori sa le ajut pe doamnele si domnisoarele care sufera din cauza excesului ponderal, cu o dieta care mi-a fost prescrisa de un medic specialist si care m-a ajutat sa slabesc 10 kilograme in doua luni. Aceasta dieta are numeroase avantaje: este accesibila din punct de vedere financiar, poate fi tinuta timp indelungat fara a afecta sanatatea (pe tot parcursul anului) si ofera posibilitatea unui meniu divers.

Principiul care sta la baza acestei cure este masura: mesele trebuie sa fie mici cantitativ, alcatuite dintr-un singur fel de aliment, succedandu-se la un interval de trei ore (minimum cinci mese pe zi) pana la ora 19.00. Intre mese, se consuma doar lichide neindulcite.

Alimente permise:

* Carne slaba de orice animal, fiarta sau la gratar, inclusiv mezeluri slabe (parizer, crenvursti, sunca slaba); * Lactate - lapte degresat, iaurt, sana, lapte batut, branza de vaci, cas, urda, telemea de vaca (slaba, desarata); * Oua fierte, tari - 2-4 pe saptamana; * Fructe; * Legume verzi, fierte sau inabusite (conopida, spanac, varza, fasole verde, dovlecei, vinete, sparanghel etc.); * Salate - de rosii, ardei, castraveti, salata verde, preparate cu ulei vegetal (15 ml); * Cartofi fierti sau copti (2-3 pe zi); * Orez fiert sau mamaliga (2-3 linguri pe zi); * Supe si ciorbe slabe - nu instant! * Ceaiuri, sucuri neindulcite, apa, apa minerala, sifon, zeama de compot si compoturi indulcite cu zaharina; * Condimente naturale - frunze de marar si patrunjel, ceapa, usturoi.

Alimente interzise:

* Alcoolul de orice fel - ingrasa la fix!; * Zaharul si mierea (cremele, inghetatele, prajiturile, gemurile, ciocolata, cacao), sosurile dulci - cresc glicemia!; * Grasimile animale (unt, untura, frisca, smantana, telemea grasa, cascaval, branza topita, carne si mezeluri grase, pestele gras) - cresc colesterolul!; * Fasolea, mazarea si lintea uscate; * Bananele, strugurii, prunele si perele dulci, nucile, alunele, fisticul, fructele zaharisite (stafide, curmale, smochine); * Painea si fainoasele (taitei, paste fainoase, biscuiti, aluaturi, sosuri cu faina), prajelile, rantasul; * Sarea si condimentele iuti - sporesc apetitul!
Exemplu: o masa poate fi compusa dintr-o bucata de carne sau de branza, dintr-un iaurt sau un fruct (150-200 g), sau supa (ciorba).
Eu va recomand aceasta dieta cu toata increderea. Pana sa o incerc, tinusem mai multe cure, fara nici un alt rezultat decat infometarea si inrautatirea sanatatii. Trebuie, insa, sa aveti rabdare si sa mai faceti si miscare (mers pe jos, gimnastica, chiar si yoga ajuta). Rezultatele nu se lasa asteptate si va vor aduce satisfactie.
Va felicit pentru o revista complexa si completa, interesanta pentru toata familia, plina de optimism si datatoare de speranta.
Cu drag,

SILVIA BOIAN - Bucuresti