Cititorii intreaba...

Cititor Formula AS
"Mi s-a pus diagnosticul demineralizare osoasa"

Am dureri de aproximativ 5 luni la umarul stang. Am fost la mai multi medici si in urma radiografiei mi s-a pus diagnosticul demineralizare osoasa, ingustarea spatiului articular. Am urmat tratament cu Osteovit, Alpha D3, Complex B-Vita, Diclofenac fiole, dar nu simt nici o ameliorare. Nu mai suport durerile, iau in fiecare zi Ketorol, Piafen, Algocalmin pentru calmarea lor. Acum 8 ani am facut histerectomie, am urmat 5 ani tratament pe baza de hormoni estrogeni, intre timp am facut hepatita cronica, gastrita hiperacida si am si diskinezie biliara. Ii rog pe toti cititorii ce m-ar putea ajuta, pe femeile care au trecut prin asa ceva sa imi dea sfaturi, tratamente naturiste sau alopate, dar urgent. Va multumesc din suflet, astept raspuns in revista dvs.

G.T. - Mizil

"Sunt detinuta si am probleme grave cu ochii":

• Am 31 de ani si sunt detinuta in Penitenciarul Botosani. Fiind foarte mioapa, in urma cu aproximativ 11 luni (cu doua saptamani inainte de a fi arestata) am fost la o consultatie oftalmologica si am constatat ca miopia mi-a crescut cu o dioptrie in decurs de doi ani. Deoarece creste necontenit, ma gandesc ca am un fel de miopie maligna. Cred ca si afectiunea renala de care sufar are efecte negative asupra vederii. In timpul detentiei, vederea mi-a slabit. Am in permanenta senzatie de usturime si de intepatura la nivelul ochilor. Medicul penitenciarului a considerat ca simptomele (durerile oculare etc.) sunt subiective si nu a cerut medicului oftalmolog sa-mi prescrie un tratament pentru oprirea sau incetinirea cresterii miopiei. In penitenciar nu exista posibilitatea urmarii unui tratament fara avizul medicului, asa ca va rog sa-mi indicati dvs. mijlocul terapeutic de urmat, pentru ca eu sa-l recomand mai departe medicului penitenciarului, care sa-mi poata prescrie medicatia adecvata. Precizez ca am respins din start solutia operatiei. Va multumesc.


IURNIUC IULIANA CRISTINA

"Sunt somnambula":

• Am o problema si as dori sa ma ajutati cu un sfat. Cred ca sunt somnambula. De mai bine de o jumatate de an, ma trezesc in bucatarie mancand si imi dau seama de acest lucru abia dupa ce am mancat. Ma ingrozeste lucrul asta. De multe ori m-am intalnit, in miez de noapte, si cu parintii mei (in bucatarie), cu care am purtat diferite discutii, iar ei nu si-au dat seama ca, de fapt, eu "dorm". Lucrul acesta se intampla mai ales cand sunt stresata. Cui trebuie sa ma adresez? Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? Va multumesc anticipat.


ALINA

"Solicit tratament pentru liposarcom sclerozat":

• Tatal meu a fost diagnosticat cu liposarcom sclerozat bine diferentiat. Daca a mai avut cineva acest diagnostic, il rog sa ma ajute cu cat mai multe informatii despre tratament.


GEORGESCU CARMEN

"Va rog sa ma ajutati!":

• Baiatul meu in varsta de 9 ani are corpul invadat de negi. Am incercat mai multe tratamente, dar fara nici un efect. Daca cineva cunoaste un tratament naturist, il rog sa imi raspunda. Multumesc anticipat.


CARMEN CHICIU - e-mail: cchiciu@fccj.edu

"Fratele meu are litiaza renala si vezicala cu hematurie":

• Am un frate de 64 de ani care in luna februarie 2007 a suferit un accident vascular cerebral, ramanand cu paralizie dreapta si afazie. Dar nu aceasta este problema. El are litiaza renala si vezicala, iar dupa accident a facut si hematurie, care se mentine si in momentul de fata, avand dureri din ce in ce mai mari in momentul urinarii. Mentionez ca a facut toate analizele de urina si de rinichi, fiind consultat de un medic specialist urolog la Iasi, care a recomandat interventia chirurgicala, doar cu asigurarea medicului neurolog, daca poate suporta sau nu anestezia. Pentru ca in revista dvs. am citit si am auzit ca unii au incercat cu rezultate bune tratamentul cu tamaie pentru distrugerea calculilor, eu v-as ruga sa-mi spuneti daca acest tratament are contraindicatii in situatia fratelui meu. El doreste sa incerce aceasta varianta, deoarece interventia chirurgicala este destul de riscanta in cazul lui. Va multumesc si astept o indrumare sau un raspuns de la dvs. Cu profund respect,


MARIA CHIRILA - Falticeni, tel. 0724/63.56.84, 0230/54.23.84, e-mail: mariamichu@yahoo.fr