Despre flori

Redactia
Apa din vaza cu flori se schimba zilnic, adaugand in ea o lingura de apa oxigenata. Frunzele care ajung in apa se indeparteaza, iar tijele se scurteaza, la 2-3 zile, cu cate doi centimetri.

• Daca florile se transporta de la vanzator pana la domiciliu pe distante mari, tijele lor se infig intr-un cartof crud ori se inconjoara cu vata umezita si se pun intr-o punga de material plastic perforata.

• Tijele florilor se taie cu un cutit (niciodata cu foarfeca), tinand florile sub apa. In felul acesta, pe canalul tijelor nu patrunde aer care opreste circuitul apei prin tulpina.

•  Apa din vaza trebuie sa ocupe doar 1/3 din lungimea tijelor.

• Florile rezista mai mult daca in apa din vaza se pun un carbune de lemn, zahar (pentru crizanteme, trandafiri si maci) sau o ramura de iedera.

•  Daca o floare s-a rupt, faceti-i o punte de legatura astfel: ascutiti la ambele capete un bat de chibrit care va lega tija de floare si in acelasi timp ii va transmite umiditatea.

•  Vazele de cristal in care se tin flori pot sa faca o pelicula de tartru. Pentru a o indeparta, se freaca bine cu o rondela de cartof crud sau se tin catva timp umplute cu otet de vin cald.

• Pentru a reda stralucirea vazelor din cristal, acestea se spala cu o solutie de scrobeala de rufe albastra, cu apa amoniacala sau cu un tifon imbibat in alcool de 90 de grade.

DANIELA CANDROVEANU - str. Radu Popescu nr. 17, bl. 24 A, sc. 1, ap. 22, sector 1, Bucuresti