Despre plantele ornamentale...

Redactia
Despre plantele ornamentale.... . Unele plante (craciunite, gardenii, floarea de ceara) nu infloresc daca le schimbam locul. Puneti un semn pe ghiveci pentru a le pastra pozitia. . . Citricele (lamaii, portocalii) infloresc mai repede cu 3-4 ani daca le altoiti, le pulverizati frunzele cu apa si a...

Despre plantele ornamentale...


Unele plante (craciunite, gardenii, floarea de ceara) nu infloresc daca le schimbam locul. Puneti un semn pe ghiveci pentru a le pastra pozitia.

Citricele (lamaii, portocalii) infloresc mai repede cu 3-4 ani daca le altoiti, le pulverizati frunzele cu apa si aplicati ingrasaminte.

Plantele cu lastari foarte lungi, cu frunze decolorate si fara flori ne spun ca sunt nemultumite de locul rezervat.

Plantele decorative cresc mai repede si produc mai multe flori cand "asculta" muzica instrumentala, mai ales de vioara si flaut.

Curatirea periodica a florilor ofilite (muscate, petunii) contribuie la dezvoltarea frumoasa a plantelor si la cresterea altor flori in locul lor.

Cactusul, cala etc. iubesc caldura, se simt foarte bine si infloresc, intre ferestre, in verande si balcoane inchise, pozitionate spre sud sau est.

Folosirea unor ghivece prea mari contribuie la dezvoltarea exagerata a frunzelor in dauna florilor.

Violeta de camera trebuie udata numai dimineata, cu apa la temperatura camerei, bine oxigenata, fara a-i stropi frunzele.

Inlaturand puii care s-au format in jurul aloei vera dam posibilitatea plantei sa-si indrepte toata energia spre mugurii florali si sa infloreasca mai repede.

Pulverizarea cu apa a plantelor expuse direct la soare le poate provoca acestora opariri si chiar arsuri.
Adina Maria Sandulescu - str. Molidului 5,
bl. 11, ap. 21, Campulung Moldovenesc, jud. Suceava