O super-silueta cu frunze de zmeur

Redactia
Iubirea cu soarele lasa urme. Ce trebuie sa facem pentru ca vacanta sa ne tihneasca, bucurandu-ne din plin de soarele verii, dar fara parpaliri si arsuri (strica pielea si parul). Un program de protectie pe care e bine sa-l promovati. Sub vipiile fierbinti ale verii, pielea moare de sete. Ea are mar...

Iubirea cu soarele lasa urme

Ce trebuie sa facem pentru ca vacanta sa ne tihneasca, bucurandu-ne din plin de soarele verii, dar fara parpaliri si arsuri (strica pielea si parul). Un program de protectie pe care e bine sa-l promovati
Sub vipiile fierbinti ale verii, pielea moare de sete. Ea are mare nevoie de ajutor ca sa-si poata reface invelisul de umiditate. Mai intai, fiindca este iritata. Apoi, fiindca este uscata si sta sa crape. Faceti-va timp ca s-o ingrijiti cum scrie la carte, fiindca alta piele mai buna n-o sa primiti.
Masti umede - cu cat le aplicati mai des, cu atat mai bine. Ele sting setea pielii, ajutand umiditatea sa patrunda adanc in obraz, mai ales daca veti folosi infuzii reci de plante medicinale (musetel, aloe vera) sau miere, asezate pe fata sub forma de comprese (se intinde un strat de miere, subtiata cu putina apa minerala, apoi se spala).
Impachetari cu iaurt - regenereaza rapid pielea vatamata de soare. Amestecati un borcanel de iaurt cu o lingura de untdelemn de masline sau de germeni de grau, intindeti compozitia in strat cat mai gros pe obraz si lasati-o sa actioneze cel putin 10 minute. In vremea aceasta, enzimele din iaurt si vitamina E continuta de uleiul de germeni de grau regenereaza celulele vatamate de soare.
Cura de musetel pentru buze - actioneaza energizant. Pielea subtire care inveleste buzele nu este prevazuta cu un strat cornos, protector, ci se apara prin propriile ei lipide. De asta are nevoie de ajutor din afara: inmuiati un tampon de vata in ceai de musetel si presati-l cateva minute pe buze. Calmeaza. Dupa aceea aplicati un ruj medicinal incolor (strugurel).
Niciodata dus rece - Veniti transpirati de la plaja si vreti sa faceti un dus? Evitati apa rece, care invioreaza numai in primele clipe, dar apoi stimuleaza circulatia sangelui. Faceti un dus cu apa calaie, apoi ungeti-va cu o lotiune hidratanta racoroasa (menta, lamaie, lavanda etc.)
Umezeala din interior - Pentru o piele frumoasa si sanatoasa, bautul apei e absolut necesar. Numai asa metabolismul functioneaza optim, iar substantele otravitoare sunt eliminate din organism. Si celulele pielii sunt mai bine hranite. Minimum de lichid ingerat pe zi: intre 1,5 - 2 litri de apa plata sau ceaiuri de plante.
Peeling-ul este interzis pentru pielea arsa de soare (chiar si bronzata). Exceptie fac talpile picioarelor, calcaiele si degetele. Un masaj cu sare marina stimuleaza, improspateaza si indeparteaza micile bataturi.
Regenerare rapida necesita pielea arsa de soare. Curatati-va obrazul cu un lapte demachiant, apoi aplicati cuburi de gheata, vreme de cateva minute, plimbandu-le peste obraz. Circulatia sangelui se accelereaza si porii se inchid. Aplicati apoi o crema hidratanta si totul va fi perfect.
Balsam pentru par. Soarele si apa sarata usuca parul si-l fragilizeaza. Regula obligatorie pentru vacanta: folositi cel putin de doua ori pe saptamana balsamuri, dupa ce va spalati pe cap. (Alegeti-le pe cele care contin colagen.)
Daca vreti sa va pastrati bronzul, evitati categoric urmatoarele activitati: sauna, baile in cada, dusurile prelungite, peeling-ul, stersul corpului cu prosoape aspre, aburi la fata. Toate acestea duc la o mai rapida cojire a pielii.



Cosmetica naturista

Masca revitalizanta cu varza

Este ideala la vreme de vara, cand transpiratia excesiva impreuna cu praful din atmosfera trec peste barierele de protectie ale pielii, umpland-o de cosuri si puncte negre. Veritabil "detergent" natural, varza cruda curata tenul in profunzime, intareste tesuturile si improspateaza aspectul obrazului.
Ingrediente: o jumatate de varza alba proaspata, apa cat sa o acopere.
Mod de preparare si folosire:
Se da varza pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu apa pusa la fiert si lasata sa dea un clocot. Trebuie sa iasa o pasta mai groasa, un fel de terci. Cand varza se raceste putin, se intinde pe fata, gat si decolteu, toate bine curatate inainte cu smantana, lapte sau demachiant. Se lasa sa actioneze 30 de minute, dupa care fata se spala cu comprese inmuiate in ceai de menta.