In gradina...

Redactia
In gradina.... Daca vreti sa mancati seara in gradina, fara sa va piste tantarii: inainte de a le aprinde, ungeti becurile lampilor aflate in preajma cu un tifon imbibat in ulei aromat de lamaita (Citronella) sau de muscata (Geranium). . Daca stati in genunchi, cand lucrati in gradina (cules de legume...

In gradina...

Daca vreti sa mancati seara in gradina, fara sa va piste tantarii: inainte de a le aprinde, ungeti becurile lampilor aflate in preajma cu un tifon imbibat in ulei aromat de lamaita (Citronella) sau de muscata (Geranium).

Daca stati in genunchi, cand lucrati in gradina (cules de legume, plivit etc.), pentru a va proteja, puneti pe pamant bucati de burete gros.

Albinele care apar in gradina nu trebuie alungate. Sunt cei mai buni polenizatori ai legumelor dvs. si ai pomilor fructiferi.

Conopida: daca vreti sa evitati prezenta limacsilor atunci cand o spalati pentru a fi preparata, culegeti-o noaptea.

Mamarutele: nu le ucideti. Ele mananca puricii, acarienii si paduchii de plante. In plus, se spune ca aduc noroc.

Broastele. Sunt o sansa sa le aveti in gradina. Melcii fara casa sunt pranzul lor preferat.

Plantati flori de ricin intre straturile de vinete si cartofi. Toti agresorii lor vor disparea fara urma, din cauza mirosului care ii ucide.

Puricii de plante urasc mirosul de patrunjel. Un motiv ideal ca sa-l semanam la piciorul tufelor de trandafiri.

Limacsii (melcii fara casa) care va devoreaza zilnic salata verde pot fi neutralizati foarte simplu. Taiati o portocala in doua, scobiti-i miezul si puneti coaja pe jos, cu partea bombata in sus. Melcii vor renunta la salata, pentru a se adaposti sub noul acoperis.