Igiena in bucatarie...

Redactia
Igiena in bucatarie.... Bucataria e inima casei. . E esential sa fie mereu curata si tinuta in ordine . Alungati fara mila mustele si celelalte insecte din bucatarie. Sunt purtatoare de boli grave. . Sertarele deschise atrag praful si murdaria. Preferati-le pe cele care se inchid. . Nu lasati anim...

Igiena in bucatarie...

Bucataria e inima casei.
E esential sa fie mereu curata si tinuta in ordine


• Alungati fara mila mustele si celelalte insecte din bucatarie. Sunt purtatoare de boli grave.

• Sertarele deschise atrag praful si murdaria. Preferati-le pe cele care se inchid.

• Nu lasati animalele sa se urce pe masa unde preparati mancarea. Sunt purtatoare de bacterii care pot deveni patogene.

• Chiuveta nu trebuie utilizata decat pentru spalatul alimentelor si-al vaselor. Feriti-o de obiectele ce pot contamina alimentele cu germeni.

• Aruncati zilnic resturile de mancare din bucatarie. Presarati pe fundul pubelei putin bicarbonat de sodiu, pentru a o dezodoriza.

• Paharele spalate trebuie lasate sa se scurga pe un servet, cu gura in jos. E mai igienic decat sa le stergeti.

• In caz de rani sau taieturi pe maini, lucrati cu manusi de cauciuc.

• Spalati-va bine pe maini cu apa calda si sapun, inainte de a atinge alimentele.

• Spalati fructele si legumele, frecandu-le sub apa curenta, inainte de a le consuma, mai ales daca sunt cultivate industrial.

• Daca este posibil, preparati alimentele direct congelate. Daca nu e posibil, lasati-le sa se decongeleze in frigider. Sunt mai bine protejate de contaminarea cu bacterii.

• Spalati cat mai des fundul de lemn pe care il folositi, iar daca mirosurile persista, frecati-l cu o jumatate de lamaie taiata.

• Ideal ar fi sa folositi la fiecare aliment un fund de lemn diferit. Sa nu se amestece pestele cu fructele si legumele.

• Fierbeti carnurile pana cand sucul lor nu mai are culoare rosie.

• Gatiti mancarea la temperaturi inalte si lasati-le suficient pe foc, pentru a neutraliza bacteriile patogene. Regula se aplica si atunci cand reincalziti mancarea.