Frumusetea din farfurie

Redactia
Frumusetea din farfurie. - Ce face bine la burta face bine si la obraz -. Tenul. Crema cu iaurt: ideala pentru pori mari, cosuri si puncte negre. Amestecati o lingurita de iaurt cu o lingurita din crema dvs. de zi. Aplicati-o, proaspat amestecata, pe fata, pe gat si decolteu, o data pe saptamana, masan...

Frumusetea din farfurie

- Ce face bine la burta face bine si la obraz -

Tenul

Crema cu iaurt: ideala pentru pori mari, cosuri si puncte negre. Amestecati o lingurita de iaurt cu o lingurita din crema dvs. de zi. Aplicati-o, proaspat amestecata, pe fata, pe gat si decolteu, o data pe saptamana, masandu-va cu miscari circulare.

Comprese cu patrunjel: sunt foarte eficiente contra acneei, a cosurilor si a punctelor negre. Se toaca marunt o legatura de patrunjel, se opareste cu o cana de apa clocotita si se lasa sa stea acoperit circa 2 ore. Apoi se strecoara si se imbiba cateva tampoane de vata sau o batista curata, care se aplica pe fata.

Smantana: un remediu excelent pentru pielea uscata si sensibila. Reteta este cat se poate de simpla: tamponati-va zilnic fata si gatul cu putina smantana. Sau o formula de masca nutritiva: amestecati smantana cu o lingurita de branza de vaci, aplicati-o pe fata si lasati-o sa actioneze vreme de 15 minute.

Branza de vaci: curata orice tip de ten. Aplicati pe fata 2-3 linguri de branza de vaci cat mai seaca si lasati-o sa actioneze o jumatate de ora. Indepartati-o cu apa calduta.
Pentru tenul uscat: amestecati 2 linguri de branza de vaci cu o lingura de miere. Aplicati masca pe fata si lasati-o sa stea 30 minute. Spalati-va cu apa calda.

Masca de fata cu fasole alba (pentru pielea fada, obosita): se fierbe o ceasca de boabe de fasole, apoi se trec prin sita. Se amesteca piureul de fasole cu o lingurita de ulei de germeni de grau sau floarea-soarelui si cu putina zeama de lamaie. Masca astfel obtinuta se aplica pe fata. Se indeparteaza dupa o jumatate de ora cu apa calduta.

Uleiurile vegetale: uleiul vegetal pur - din germeni de grau sau de porumb - face pielea moale si elastica. Foarte bune ca demachiante sunt uleiul si untura de porc. Untura calduta este ideala ca masca hranitoare in cazul tenurilor foarte uscate. Sau pur si simplu se unge fata cu ulei vegetal. Surplusul se sterge cu un servetel de hartie.

Drojdia de bere: drojdia de bere este foarte buna pentru tenul cu impuritati. Amestecati un cubulet de drojdie cu putin lapte caldut, pana ce obtineti un terci. Aplicati-l o data sau de doua ori pe saptamana pe fata, decolteu si spate. Cand s-a uscat, indepartati masca fie frecandu-va pielea, fie spalandu-va cu apa calduta. Ar fi bine s-o faceti regulat, cel putin trei luni pe an.

Mierea de albine: puneti in palma stanga o lingurita de miere proaspata de albine. Cu degetele lungi de la mana dreapta, usor umezite in apa, luati din miere si intindeti-o pe obraz. Masati-o usurel ca sa intre in piele. Dupa 20 de minute, clatiti-va cu apa calduta. Veti avea un ten de fetita: roz si pufos.

Albusul de ou: cand aratati palide si ofilite, aplicati pe fata un albus de ou nebatut. Albusul intinde pielea, care isi recapata culoarea.

Parul

O lingurita de miere dizolvata in apa calduta inlocuieste perfect fixativul. Economisiti o gramada de bani.

O data pe saptamana, masati-va pielea capului cu un decoct de hrean. Face sa dispara matreata, pentru ca hreanul contine sulf organic, care stimuleaza regenerarea celulelor. Se fierbe hreanul o jumatate de ora in apa, apoi se strecoara.

Daca va cade parul, frecati-va pielea capului cu o ceapa taiata in doua. Vitaminele existente in ea intaresc radacina parului.

Sfaturi de vara

Cum sa ramaneti reci, chiar daca afara e cald

Faceti dus dimineata, la pranz si seara, numai cu apa calduta. Veti transpira mai putin decat dupa dusurile fierbinti si reci.

Pudrati-va corpul cu talc parfumat (mentolat). Particulele de pudra absorb excelent transpiratia.

Puneti intr-un tifon cubulete de gheata si purtati-le peste obraz. Circulatia sangelui se restabileste, tenul devine proaspat si roz.

O baie cu sare (apa calduta + un pumn de sare) odihneste picioarele obosite si restabileste circulatia sangelui.



Cosmetica naturista

Cura cu cafea pentru piele

Daca temperaturile mari si schimbarile bruste de clima va dau o stare de apatie si somnolenta recurgeti la cafea. Nu sub forma de expresso sau Latte macchiato, ci ca peelling pentru piele. Reteta pe care v-o propunem are dublu efect: inlatura pielea moarta, dinamizeaza circulatia sangelui si intareste tesuturile, dar si tonifica, totodata, la fel ca o ceasca buna de cafea.

Reteta

Puneti intr-un vas 3-4 linguri de cafea macinata cat mai mare si amestecati-o cu miere de albine, cat sa formeze o pasta groasa. De doua ori pe saptamana, folositi-o drept peeling cand faceti dus. Mai intai umeziti-va pielea, apoi aplicati pasta de cafea si frecati-va energic pe tot corpul. Lasati sa actioneze cateva minute, apoi clatiti-va bine cu dusul si, dupa ce va stergeti, aplicati o lotiune hidratanta.