Sfaturi pentru vacanta mare

Redactia
Sfaturi pentru vacanta mare. Mic indreptar de comportament corect. Parul. Spalati-va parul in mare . Dupa o zi de plaja, daca inotati cu capul in mare, dupa ultima baie, spalati-va parul in apa marii cu un galbenus de ou. Lasati-l sa actioneze 2-3 minute, masati-l in profunzime, apoi clatiti-va bine, b...

Sfaturi pentru vacanta mare

Mic indreptar de comportament corect

Parul

• Spalati-va parul in mare
Dupa o zi de plaja, daca inotati cu capul in mare, dupa ultima baie, spalati-va parul in apa marii cu un galbenus de ou. Lasati-l sa actioneze 2-3 minute, masati-l in profunzime, apoi clatiti-va bine, bagandu-va cu capul sub apa. E o cura de sanatate fantastica pentru par, iar aspectul lui va fi sanatos si stralucitor. Pe mal, infasurati-va capul cu un prosop, apoi, cat parul e inca umed, aranjati-l cu mana, dandu-i forma dorita, si uscati-l la soare. Veti arata ca la coafor.

• Nu va impletiti parul ud
Este un obicei prost. Cand se usuca, parul impletit se contracta si se poate rupe. Uscati-va parul si abia apoi faceti-va codite.

• Nu va uscati parul cu aer fierbinte
Folosirea foenului trebuie facuta cu grija. Aerul fierbinte usuca parul, si asa asuprit de soare. In loc de foen, folositi aerul.

• Nu puneti prea mult sampon la spalat
Daca folositi prea mult sampon, parul devine lipicios si prea moale. Puneti putina solutie pe un pieptene cu dintii mari si treceti-l prin par, samponul ajungand astfel peste tot.

• Nu va mai jucati cu parul
Parul se-ngrasa mai repede, firele se despica. Incercati astfel: dati-va cu un spray pentru par si placerea de a va juca dispare.

• Nu lasati spray-ul in par peste noapte
Daca-l lasati, parul se toceste si firele incep sa se despice. Periati-va usor parul (peste cap) in fiecare seara, pana ce spray-ul a iesit din el.

Gatul si decolteul

• Ungeti-va gatul cu crema
Gatul are nevoie de aceeasi atentie ca si obrazul. Demachiati-l si ungeti-l cu crema in mod constant. Daca n-o faceti, nu va mirati ca imbatraneste prea repede. Pielea lui fina si subtire are nevoie sa fie ingrijita mai ales vara.

• Folositi plaja pentru gimnastica gatului
Cand stati pe plaja, la soare, tineti gatul cat mai intins, incercand chiar sa va ridicati, usor, umerii, pentru a va sprijini doar pe cap. E un exercitiu care intarzie si chiar evita formarea barbiei duble si a ridurilor de varsta, care pe gat se vad cel mai tare. Nu uitati: batranetea unei femei incepe cu gatul!

• Nu va parfumati decolteul
Nasul se obisnuieste repede cu o anumita aroma si astfel riscati sa va dati cu prea mult parfum. In plus, atinsa de soare, pielea se pateaza. Parfumati-va parul si ceafa. E mult mai rafinat si aroma persista.

Spray-uri, parfumuri

• Evitati spray-urile prea parfumate
Vara, evitati spray-urile prea parfumate. Cand transpirati, mirosul dulceag si puternic al spray-ului se amesteca cu mirosul sudorii si rezultatul este catastrofal. Preferati deodorantele cu arome de fructe: mar, lamaie, ori cele sport, din gama "Nivea".

• Parfumati-va numai seara
Caldura atata mirosul parfumului. Mai ales in aglomeratie, acolo unde se amesteca cu mirosul de transpiratie (metrou, tramvai, autobuz), el devine insuportabil. Parfumati-va numai seara, discret, cand iesiti in oras. Spray-urile sport (Nivea, Fa, Rexona) sunt ideale pentru a inlocui peste zi parfumul.

• Nu va parfumati niciodata a doua oara, fara a va spala
Daca aveti obiceiul sa va parfumati subsuorile, nu folositi niciodata parfumul, inainte de a va spala. Prin transpiratie, primul strat de parfum isi altereaza mirosul si-l va altera si pe cel al noului strat de parfum.

Ochi, buze

• Nu va frecati la ochi
Fiti atente! Frecatul la ochi produce riduri. Aveti grija sa dormiti suficient. Daca ochii sunt obositi si va ustura, puneti pe pleoapele inchise o bucata de vata inmuiata in bitter suedez (dupa ce, in prealabil, ati pus un strat de crema).

• Nu va muscati buzele
Le aspreste si le crapa. Mestecati mai bine guma sau incercati un antrenament autogen pentru intretinere.

• Demachiati-va genele inainte de culcare
Daca nu, firisoarele subtiri se vor rupe in timpul noptii. Deci: stergeti-le cu grija cu un produs demachiant in fiecare seara.

• Nu folositi ustensile de machiaj neingrijite
Pieptenele, peria, pamatuful pentru machiaj trebuie spalate o data pe saptamana. Altfel se pot transmite bacterii si apar infectii pe fata si pe pielea capului.



Clubul dietelor de slabit

Dieta cu sandviciuri

Apreciez rubrica "Clubul dietelor de slabit", care nu cred ca a scapat necitita de vreuna din cititoarele As-ului. Va trimit una din curele tinute de mine, care m-a ajutat foarte mult si nici nu este greu de respectat. Am slabit 5 kilograme in 7 zile.
Ora 7: doua felii de paine integrala si un ou fiert tare, taiat felii
Ora 8: un pahar mare de apa minerala
Ora 9: doua felii de paine integrala si doua felii de branza degresata
Ora 10: un pahar mare de apa minerala
Ora 11: doua felii de paine integrala si o rosie
Ora 12: un pahar mare de apa minerala
Ora 13: doua felii de paine integrala si doua felii de sunca presata
Ora 14: un pahar mare de apa minerala
Ora 15: doua felii de paine integrala, o lingurita de margarina vegetala si 10 masline
Ora 16: un pahar mare de apa minerala
Ora 17: doua felii de paine integrala si doua fileuri de peste slab
Ora 18: un pahar mare de apa minerala
Ora 19: doua felii de paine integrala si un castravete
Ora 21: un pahar mare de apa minerala.
Atentie: feliile de paine sa fie taiate cat mai subtiri, iar apa minerala sa fie la temperatura camerei. Succes!
Claudia Nica - Slatina