Zodiacul Lunii Iulie

Tana Rosca
Deznodamantul in lupta dintre marele malefic Saturn si Neptun are loc luna aceasta, in jurul datei de 25. Energiile celor doua planete s-au ciocnit periodic, incepand din 2005, antrenand dupa sine fenomene exterioare, cum ar fi dramaticele schimbari de clima dar si fenomene sociale si psihologice la fel de dramatice. Urmeaza o perioada de clarificari. In situatiile confuze sau marcate de minciuna si inselatorie, adevarul iese la iveala si chiar daca ne dam seama, intr-un mod adesea dureros, ca am fost indusi in eroare, devenim constienti de punctele noastre vulnerabile si, deci, mai intelepti. Lasam in urma iluziile, idealurile naive si atitudinile de victima.

Berbec
Scurta pauza


In iunie nu v-ati vazut capul de treaba si v-a fost aproape imposibil sa va gasiti timp pentru relaxare si recuperarea fortelor. De-acum sunteti intrati pe un fagas care va permite si momente de respiro. Este indicat sa iesiti in lume si sa va largiti cercul de prieteni. Daca sunteti de parere ca aveti destui prieteni, intreprindeti mai multe impreuna cu ei. In primele zece zile ale lunii va vine greu sa comunicati cu cei din familie, care nu va prea inteleg, dar din 11 situatia se schimba in bine, probabil si datorita interventiei discrete a unui prieten.
Bani: Aveti grija ca goana dupa bani sa nu va afecteze luna asta relatiile personale. Afacerile in care sunteti implicati pot ajunge sa afecteze relatiile dvs. de prietenie, ori puteti fi tentati sa va asociati in afaceri cu cineva care se gaseste in concurenta directa cu firma la care lucrati acum. Consecintele, pe care le veti resimti cel mai probabil in cea de-a doua parte a lunii, pot fi serioase.
Cariera: Relatiile cu colegii sunt excelente incepand cu data de 15, dar cineva incearca sa tulbure aceasta armonie in jurul datei de 25, cand va puteti trezi tinta unor intrigi urzite de falsi prieteni.
Dragoste: Ar fi gresit sa va luati dupa aparente si la fel de gresit sa incercati sa va cantonati intr-un comportament rigid sau sa apreciati situatia dintr-un punct de vedere abstract. Luati lucrurile asa cum vin si vedeti cum se aseaza catre sfarsitul lunii.
Sanatate: Din 15 si pana pe 27 starea sanatatii dvs. este buna, functiile endocrine si ciclul veghe-somn se armonizeaza. Odihna si relaxarea stimuleaza procesele de refacere.

Taur
Punct final


Schimbarile nu va sunt pe plac, dar cele care se produc luna aceasta va pot aduce o stare de usurare, deoarece le asteptati de peste doi ani de zile. Se poate sa fi ajuns sa va doriti ca o situatie sa ia sfarsit, indiferent sub ce forma. E vorba despre o situatie conflictuala care, indiferent cat de mult v-ati straduit s-o rezolvati pe cale pasnica sau s-o preveniti, a tot reaparut, aducandu-va la exasperare. Riscul care exista este sa va pierdeti rabdarea tocmai cand lucrurile incep sa evolueze in sensul dorit de dvs. Temperamentul dvs. incepe sa devina volatil din data de 21 si spusele unui prieten pot contribui la enervarea dvs. Amintiti-va ca orice izbucnire nervoasa va anihileaza sansele de succes, care altfel sunt foarte mari. Depinde de autocontrolul dvs.
Bani: Pana la mijlocul lunii este bine sa investiti in casa sau va puteti trezi cu daruri din partea unor membri ai familiei. In acest din urma caz poate fi vorba despre obiecte sau bani. Ofertele de afaceri sunt numeroase, dar nu va recomandam o prea mare diversificare.
Cariera: Va aflati la un moment de cotitura si felul in care veti reusi sa va pastrati calmul si obiectivitatea in fata unor intrigi abile va determina rezultatul unei rivalitati vechi. Ultimele zile ale lunii sunt decisive.
Dragoste: Perioada 15 -27 se anunta una romantica, plina de satisfactii in dragoste, mai ales pentru Taurii celibatari. In ultimele zile ale lunii puteti fi tentati sa flirtati cu mai multe persoane concomitent. Taurii casatoriti trec printr-o perioada de redefinire, in bine sau in rau, a relatiei.
Sanatate: Toate excesele se taxeaza, iar aparatul de taxat este instalat in ficat, femur, nervul sciatic si segmentul lombar al coloanei vertebrale.

Gemeni
Grabiti-va incet


In iulie ati face bine sa nu va grabiti sa actionati, asa cum va place dvs. sa procedati de obicei. Lasati-va timp sa intelegeti dedesubturile unor situatii, ca sa nu va treziti ulterior ca v-ati bagat in ceva despre care n-aveati habar. Chiar daca cei care va povestesc cu mare patos cum stau lucrurile va sunt prietenii sau persoana iubita, au si ei partea lor de subiectivitate sau interesul de-a trece anumite adevaruri sub tacere.
Bani: In primele zece zile ale lunii simtul dvs. in afaceri poate fi inselator, iar intelegerile pe care le stabiliti va pot dezavantaja. Semnati contractele dupa data de 10 si parcurgeti-le inca o data inainte de-a le definitiva, daca au fost redactate inainte de aceasta data. Ulterior puteti investi in propria casa sau puteti gasi afaceri in zona imobiliara sau funciara.
Cariera: Inca de la finele lunii trecute asteptarile dvs. au devenit cam nerealiste. Se poate sa porniti de la premisa ca sefii va trec cu vederea multe, pentru ca sunteti inventivi si descurcareti, dar va inselati. Anumite oferte profesionale pe care le primiti se pot dovedi lipsite de temei, deci nu lasati din mana vrabia. Din 15 ar fi bine sa discutati problemele profesionale cu cei de-acasa, care au o parere obiectiva si va sfatuiesc de bine.
Dragoste: Intre 21 si 25 puteti face niste descoperiri socante privitoare la o persoana draga sau puteti afla despre nazbatii ale odraslelor dvs., pe care nu le-ati fi banuit in ruptul capului. Rezistati tentatiei de-a interveni dur, dar apucati-va totusi sa schimbati lucrurile.
Sanatate: Eforturile nu va priesc, durerile de cap va dau tarcoale, iar catre sfarsitul lunii va recomandam o viata cat mai linistita, chiar plicticoasa, pentru a evita pericolul de accidente.

Rac
Tineti un singur drum


Pana pe 11 ar fi bine sa discutati cu cei apropiati situatiile ramase neclare, cele in care nu v-ati facut inteles pe de-a-ntregul punctul de vedere. Daca lasati sa planeze ambiguitati, nu va plangeti ca cei din jur interpreteaza situatiile dupa cum le convine lor. In momentul in care v-ati precizat atitudinea si sentimentele, puteti avea bucurii neasteptate, mai ales din partea prietenilor. Din 21 si pana la sfarsitul lunii ar fi indicat sa separati viata sociala de afaceri.
Bani: Afacerile pornite cu ceva timp in urma incep sa produca mai mult decat v-ati fi asteptat si reusita dvs. va poate atrage noi contracte pe termen lung sau poate duce la schimbarea in bine a celor deja existente. Catre finele lunii ar trebui sa evitati sa va asociati in afaceri cu prietenii.
Cariera: Profesionalismul dvs. a devenit incontestabil si din acest motiv aveti mare cautare. Este insa destul de dificil sa va orientati in multitudinea de drumuri care vi se deschid. Pastrati contactele, dar nu va angajati inca ferm intr-o directie sau alta.
Dragoste: La inceputul lunii partenerul de cuplu nu stie cum sa va ia pentru ca treceti fara veste de la o stare la alta si va asteptati ca acest lucru sa fie acceptat si inteles. Comunicarea se imbunatateste din 11, iar din 14, Luna noua in semnul dvs. va permite sa va deschideti afectiv fata de partener, pentru ca pe 30, Luna plina in Capricorn sa va aduca impliniri sentimentale.
Sanatate: Reflexele dvs. sunt mai lente, la fel si digestia, in primele 10 zile ale lunii. Pe 14 (Luna noua) sunteti cam obositi, dar este un semn ca energia se reinnoieste, iar pe 30 (Luna plina), energia, mai ales cea emotionala, se afla la apogeu.

Leu
Modificari radicale


Dvs. aveti multe motive de bucurie in iulie, caci aceasta este luna in care incercarile prin care treceti ciclic, de peste doi ani de zile incoace, iau sfarsit. Va trebui sa pastrati insa o atitudine de asteptare pana in jurul datei de 25, pentru ca modificarile care se petrec in aceasta perioada trebuie sa aiba loc fara interventii din partea dvs. Incercati sa va deschideti psihologic fata de aceste schimbari, al caror rezultat este pozitiv, in sensul ca incepeti sa scapati de responsabilitatile grele, pe care le-ati purtat atata vreme pe umeri.
Bani: Un vant proaspat incepe sa va anime finantele in cea de-a doua parte a lunii. Profitati de ocaziile de castig ce se prefigureaza intre 15 si 27, din 28 puteti fi tentati de castiguri care par mai mari sau mai usor de realizat decat sunt in realitate. Ori dvs. insiva va puneti pe cheltuiala fara discernamant.
Cariera: La inceputul lunii initiativele dvs. sunt destul de bine primite, chiar daca le prezentati pe un ton mai bataios, in timp ce incepand din 21, o atitudine prea hotarata le poate crea impresia celor de al caror sprijin aveti nevoie ca va considerati seful operatiunilor, ceea ce duce la conflicte.
Dragoste: Ar fi bine sa va detasati, pur si simplu, de starea relatiei dvs. de cuplu si sa va orientati energia in alta directie, pana pe data de 25. Acceptati ca lucrurile sunt asa cum sunt si asta va va da (in fine!) posibilitatea de-a lua o decizie realista in ultimele zile ale lunii. Nu va grabiti insa s-o puneti in practica, asteptati ca ea sa se maturizeze in sinea dvs.
Sanatate: Pana pe 10 e bine sa evitati deplasarile scurte sau sportul, caci reactiile dvs. pot fi incetinite la volan sau in sala de sport. Stomacul este sensibil si i-ar prinde bine alimente usor de digerat.

Fecioara
Tensiuni profesionale


Talentele dvs. de comunicator, cu care va mandriti, nu va prea slujesc pana pe 10. Va vine greu sa-i convingeti pe ceilalti sa va faca pe plac si asta nu pentru ca nu va vin cuvintele potrivite, ci pentru ca nu reusiti sa le dati incarcatura emotionala trebuincioasa. Cu alte cuvinte, intentiile dvs. devin transparente si cui ii place sa fie manipulat? Farmecul si inteligenta dvs. se vor afla din nou intr-o proportie avantajoasa odata cu Luna noua din data de 14. Intervalul in care sunteti rezistibili este cuprins intre 15 si 27.
Bani: Intre 14 si 27 veti avea idei bune cu privire la afaceri si le puteti da curs cu usurinta si efort minim, dar din 28 puteti deveni cam lacomi, dorindu-va un profit exagerat de mare pentru investitiile facute. Alternativ, va puteti lasa sedusi de achizitii scumpe si nu tocmai de calitatea pe care o doreati.
Cariera: O situatie tensionata de la serviciu, creata in mod artificial, poate de catre cineva aflat intr-un post de conducere, poate exploda pana pe 25, lasandu-va cu gura cascata, pentru ca habar n-ati avut ca ati fost un simplu pion pe o tabla de sah. In cazul in care dvs. ati fost persoana care a tras itele din urma, va trebui sa va confruntati cu urmarile masinatiilor dvs.
Dragoste: Daca sunteti solo, veti fi probabil atrasi de mai multe persoane pana pe 10, dupa care va puteti stabiliza afectiv, ceea ce se va produce pe 14. Fecioarele angajate intr-o relatie vor fi numai lapte si miere pentru partener in cea de-a doua parte a lunii. In ultimele zile, mierea poate deveni contrafacuta.
Sanatate: Daca aveti momente in care va simtiti rau, fara sa va dati seama din ce pricina, inaintea datei de 25, mergeti imediat la un consult medical. Nu va neglijati afectiunile cronice.

Balanta
Exagerari impulsive


Pentru dvs., tactul si diplomatia sunt insusiri pe care le aveti la degetul mic, dar vine si o luna ca aceasta, cand reactiile dvs. sunt impulsive si lipsite de tact. Ca un facut, ele se manifesta si in momentele cele mai nepotrivite. Secretul este sa numarati pana la zece inainte de-a deschide gura, pentru a permite intelectului dvs. lucid sa sesizeze ca ceva nu e in ordine si sa stopeze iesirea necuvenita. Probabil ca sunteti la fel de surprinsi ca cei fata de care reactionati atat de emotional ca sunteti in stare sa veti o astfel de atitudine.
Bani: Nechibzuinta dvs. se poate manifesta si in privinta banilor, mai ales in ultimele zile ale lunii, cand, daca vi se strica o bujie, va abandonati masina, mergeti la cel mai apropiat show-room si va cumparati alta. Se poate sa apara si o concurenta cu prietenii pe tema "cine are cele mai sofisticate obiecte".
Cariera: E foarte posibil ca ideile dvs. si cele ale sefilor sa se bata cap in cap luna asta. In primnele zece zile ale lunii ar trebui sa va examinati critic propriile idei, inainte de-a le supune scrutinului celorlalti. Pe de alta parte e bine sa fiti retinuti in criticarea ideilor altora, pentru ca aceste persoane pot sa va tina minte vreo trei luni de-acum incolo. Si cand e vorba de sefi, chiar conteaza.
Dragoste: Va e greu si dvs. sa intelegeti cum de reactionati asa de ciudat, se poate sa va scape observatii pe care vi le-ati reprimat ani in sir sau sa va luati libertati care pe moment vi se par perfect normale, dar care se dovedesc socante pentru persoana iubita. Renuntati macar sa explicati gafele. Lasati asta pe luna viitoare.
Sanatate: Sunteti intr-o stare foarte buna intre 15 si 27. Din 28 tonusul muscular se poate relaxa prea tare, iar rinichii dau randament slab.

Scorpion
In vartej


In toiul verii va puteti gasi prinsi in mijlocul unor probleme a caror rezolvare ati tot amanat-o si care au devenit acute. Se poate, de asemenea, ca pana pe 25 sa fortati anumite rezolvari, iar apoi sa va dati seama ca nu va descurcati cu urmarile care decurg din aceste "rezolvari". Oricum ar fi, aveti de facut alegeri, si nu din cele usoare. Ar fi bine sa porniti de la premisa ca a venit vremea sa spuneti lucrurilor pe nume, fara a va lasa insa atrasi in conflicte, care nu duc nicaieri. Dupa Luna noua din 14, va veti simti mai bine echipati sa faceti fata provocarilor, iar din 25 veti avea mai multa claritate cu privire la actiunile care ar trebui intreprinse.
Bani: Sefii pot decide sa va creasca salariul in prima jumatate a lunii, dar nu strica sa le amintiti ca asteptati acest lucru daca se apropie data de 14 si vedeti ca nu se intampla nimic. Din 28 incepand va sfatuim sa fiti precauti cu imprumuturile date prietenilor, dar si cu iesitul in oras, unde vi se va acorda privilegiul de-a achita nota de plata.
Cariera: Va bucurati de simpatia sefilor pana pe 14, cu conditia de-a continua niste eforturi care v-au epuizat. Cel putin incepeti sa primiti semne de apreciere. Probleme legate de casa sau de familie va pot afecta insa performanta profesionala.
Dragoste: Partenerul de cuplu isi cere tot mai insistent drepturile si se poate ca incepand din 21 sa se lase cu scandal, daca nu incepeti sa-i demonstrati, cel mai tarziu din 14, ca nu ocupa locul cinci bis in viata dvs. Ar fi cazul sa suportati reprosurile fara sa va justificati, pentru ca altfel turnati gaz peste foc.
Sanatate: Aveti o singura problema, minora, este vorba despre o posibila retentie de apa la nivelul picioarelor si gambelor.

Sagetator
Decizii bune


Calatoriile, lungi ori scurte, nu ies prea grozav daca le intreprindeti luna aceasta, deci ar fi in avantajul dvs. daca le-ati amana, macar pana dupa 25. Incercati sa faceti acelasi lucru in cazul deplasarilor de serviciu, daca se poate. In cazul in care aveti litigii legale pe rol nu va asteptati sa se rezolve in favoarea dvs., ba chiar bucurati-va daca primiti o amanare. Unii dintre dvs. s-ar putea sa fie nevoiti sa intrerupa niste studii sau colegii cu care se imprietenisera sa abandoneze scoala.
Bani: Pana pe 10 ar putea sa apara incurcaturi cu privire la niste investitii sau afaceri ori s-ar putea ca un partener de afaceri sa retraga niste bani din fonduri comune sub anumite pretexte sau fara sa va spuna adevarul. Verificati conturile comune si cereti socoteala pe un ton calm.
Cariera: Oportunitatile profesionale se ivesc in perioada 15-17 si nu sunt doar lucrative, ci va permit sa va aratati talentul si creativitatea. Din 28 exista posibilitatea sa cereti mai mult decat e cazul pentru ceea ce oferiti, iar acest lucru nu va fi trecut cu vederea, chiar daca nu vi se spune nimic in fata.
Dragoste: In prima parte a lunii puteti lua decizii foarte bune, chiar pe termen lung, privitoare la relatiile dvs. afective, fie ca e vorba de persoana de care sunteti indragostiti, copii sau prieteni. Pana pe 15 va va veni usor sa luati in calcul toate elementele necesare pentru o decizie optima.
Sanatate: Aveti energie mai mult decat suficienta, care poate fi folosita cu bine pana pe data de 20. Ulterior puteti avea probleme cu tensiunea arteriala si/sau intraoculara sau dureri de cap. Eforturile mari se pot solda cu accidentari.

Capricorn
Contradictii zodiacale


Anul acesta este guvernat de Saturn, planeta dvs., si toate aspectele sale va afecteaza direct, de aceea luna aceasta se dovedeste una decisiva pentru dvs., pentru ca ea marcheaza finele opozitiei organizatului si severului Saturn cu Neptun cel confuz si plin de amagiri. Pana pe 25 Saturn va indeamna sa fiti realisti, practici si sa tineti sub control tot ce se intampla in viata dvs., in timp ce Neptun va imbie sa renuntati la restrictii, sa va urmati imboldurile, sa visati cu ochii deschisi, sa va abandonati momentului. Din fericire aveti tot ce va trebuie pentru a aduce aceste energii in echilibru, dar tot trebuie sa asteptati pana pe 15 pentru a va detensiona din punct de vedere emotional.
Bani: Se pare ca aveti niste investitii blocate de o vreme incoace, se poate chiar sa fi suferit pierderi din acesta cauza si sa nu fi gasit nici energia, nici timpul necesar rezolvarii acestei probleme. Sau sunteti in situatia in care cineva v-a taiat o sursa de finantare sau a incalcat un contract, in mod abuziv. Finele de luna va aduce o solutie menita sa va repuna in drepturi.
Cariera: Fara sa fi intentionat neaparat, v-ati creat un intreg sistem de relatii, pentru ca ati ajutat in mod dezinteresat anumite persoane, care v-au ramas recunoscatoare. In felul acesta, puteti obtine informatii care pentru altii sunt secrete.
Dragoste: Partenerul de cuplu va poate crea prbleme pana pe 11 printr-o atitudine capricioasa sau comunicare imprecisa. Din 14 insa toate relatiile se armonizeaza, nu doar cea de cuplu. Capricornii liberi se bucura de o luna de vara cu adevarat fierbinte.
Sanatate: Ficatul dvs. poate deveni hipersensibil iar femeile zodiei pot avea un ciclu abundent si dureros. Acordati atentie igienei intime, exista pericol de infectii.

Varsator
Identificari benefice


Si pe dvs. acesta luna de "final de meci" intre Saturn si Neptun va solicita mai intai intens, pana pe 25, cum se intampla de fiecare data cand un aspect sau un tranzit se apropie de sfarsit, iar apoi va reda pe dvs. insiva dvs. insiva. In fine, va recunoasteti, dupa doi ani si ceva, cat v-ati tot intrebat "Ce cauta strainul acesta in pielea mea?". Va veti recunoaste reactiile inca de la inceputul lunii, va fi ca o regasire, si chiar daca veti fi prinsi in situatii care se desfasoara dupa un scenariu la care nu v-ati fi asteptat, veti face fata cu bine provocarilor. Ultimele zile ale lunii pot aduce un conflict cu un barbat din familie. Se poate ca la baza conflictului sa fie ceva ce s-a petrecut cu circa sase luni in urma. Fiti fermi, dar rezonabili.
Bani: Intre 15 si 27 veniturile dvs. pot creste in urma unor investitii care promit rezultate frumoase intr-un timp relativ scurt. Mai este posibil ca o investitie facuta la inspiratie sa va aduca un profit mai mare decat v-ati fi asteptat, ceea ce ar explica si de ce in ultimele zile ale lunii aveti tendinta de-a fi nechibzuiti cu banii.
Cariera: Se prea poate ca luna acesta sa va dati seama ca v-ati dedicat unor ocupatii mai mult pentru a va conforma unor presiuni, cea mai semnificativa dintre ele fiind cea exercitata de partenerul de cuplu. Realizand acest lucru, va puteti gandi la schimbari.
Dragoste: Viata dvs. afectiva poate lua o turnura neasteptata luna aceasta, cand puteti face o pasiune pentru cineva care nu e tocmai genul dvs.
Sanatate: La inceputul lunii obiceiurile dvs. alimentare pot fi bramburite de un program de lucru mai ciudat si sa resimtiti asta la nivelul stomacului.

Pesti
Sanitar pentru altii


In iulie va puteti transforma intr-un fel de sanatoriu ambulant de recuperare nervoasa pentru multi dintre cei care va inconjoara. E drept ca in calmul dvs. se ascunde si o buna doza de nepasare, dar ce conteaza, atat timp cat efectul dvs. asupra mediului este unul stabilizator. In jurul datei de 11, interventia dvs. salutara intr-o situatie imprevizibila va poate aduce prietenia unei persoane importante sau pe care o respectati in mod deosebit.
Bani: Intre 15 si 27 puteti pune bazele unui parteneriat de afaceri sub auspicii favorabile. Daca propunerea vine dupa acesta data, s-ar putea sa vi se ceara o cota de participare disproportionata fata de cea a asociatului dvs. Mai e posibil ca partenerul dvs. de cuplu sa va ofere un cadou.
Cariera: Un joc destul de complicat al puterii se va sfarsi luna acesta si e de dorit sa nu va fi implicat in intrigile care au avut loc, caci a sosit vremea ca lucrurile sa iasa la lumina. Unii dintre colegii dvs. ar putea incerca sa va transforme in tap ispasitor. Pana pe 25 este foarte important sa va distantati explicit de urzelile de birou.
Dragoste: Aveti sentimente reale fata de o persoana, dar pana pe 11, discutiile dintre voi pot fi descurajante, motiv pentru care va indreptati atentia si in alta parte. Din 14, va regasiti echilibrul emotional si relatia poate deveni serioasa. In relatia de cuplu armonia conjugala este de invidiat in cea de-a doua parte a lunii, dar din 28 partenerul incepe sa se rasfete.
Sanatate: Daca va tratati cu constiinciozitate afectiunile cronice si va odihniti suficient, veti constata o imbunatatire a starii dvs. din toate punctele de vedere in ultimele zile ale lunii.