Parintele Nicodim Mandita in Rost

Claudiu Tarziu
Chiar daca opera parintelui Mandita nu se ridica valoric la un nivel "absolut", ea este importanta, intrucat a intors la credinta un numar foarte mare de romani. Iata de ce Rost intelege sa-l omagieze.

Parintele Nicodim Mandita, cel pe care revista Rost il cinsteste in numarul 51, este una dintre personalitatile care largesc in mod considerabil conceptul de elita intelectuala. Revista Rost considera "elita" un principiu fundamental al sistemului de valori pe care il promoveaza, iar galeria de personalitati care apare in paginile sale este cel mai graitor exemplu in acest sens. Chiar daca opera parintelui Mandita nu se ridica valoric la un nivel "absolut", ea este importanta, intrucat a intors la credinta un numar foarte mare de romani. Iata de ce Rost intelege sa-l omagieze.
In aceasta editie sunt si alte articole interesante: teologul dr. Radu Preda atrage atentia asupra vocii sociale a Bisericii, cercetatorul drd. Constantin Mihai cere reforma universitara, prof. univ. dr. Iulian Boldea desluseste semnificatiile discursului autobiografic al lui Mircea Eliade, lector univ. dr. Marina Roman vorbeste despre chinul de a face film crestin sub comunism, prin care a trecut Andrei Tarkovski, iar profesorul Dan Mazilu se opreste asupra lucrurilor care rup Europa de radacinile sale crestine.