Celulita - 10 sfaturi pentru a-i veni de hac

Redactia
Celulita . 10 sfaturi pentru a-i veni de hac. Tot mai multe scrisori sosite pe adresa rubricii noastre de frumusete au ca autoare domnisoare si doamne care se plang de faptul ca pe zona coapselor si-a popoului au facut celulita: un strat de piele groasa, urata, plina de vergeturi si denivelari. Daca...

Celulita
10 sfaturi pentru a-i veni de hac


Tot mai multe scrisori sosite pe adresa rubricii noastre de frumusete au ca autoare domnisoare si doamne care se plang de faptul ca pe zona coapselor si-a popoului au facut celulita: un strat de piele groasa, urata, plina de vergeturi si denivelari. Daca asta le consoleaza, le spunem ca 80% dintre femei sufera, astazi, de celulita. Cu alte cuvinte, adio minijupuri, adio bikini, adio sorturi. De fapt, adio frumusete in zilele de vacanta. Va dam, totusi, o veste buna: in randurile care urmeaza, gasiti 10 sfaturi destul de eficiente, menite sa le redea picioarelor dvs. eleganta si supletea de odinioara.
1 Faceti zilnic 20 de minute de sport pentru picioare: gimnastica, alergari, mers pe bicicleta, inot, mars fortat.
2 Jos mainile de pe grasimi! Preferati categoric legumele, fructele, pestele si salata.
3 Luati-va zilnic portia de magneziu si vitamina E. Pe primul il gasiti sub forma de pastile efervescente, pe cea de-a doua sub forma de gelule, la farmacii.
4 Beti de trei ori pe zi cate un pahar de apa fierbinte, inainte de mesele principale (metoda japoneza sigura).
5 Pastrati-va constanta greutatea. Efectul "yo-yo" (ingrasari si slabiri repetate) labarteaza tesuturile.
6 Opriti stresul. Si el favorizeaza cresterea celulelor adipoase.
7 Faceti zilnic dusuri alternative, practicand sub ele masajul cu peria pe zonele compromise.
8 Evitati expunerea prelungita la soare. Tesutul se inmoaie, celulita se accentueaza, apar cute si noi vergeturi.
9 Faceti bai cu sare marina. Intareste considerabil tesuturile.
10 Nu sedeti niciodata pe scaun, cu picioarele unul peste celalalt. Circulatia sangelui e vatamata si celulita se accentueaza.



Cosmetica naturista

Violete pentru fete...

Caldura verii cheama in lume, peste tot, violetele: pe margini de drum, prin paduri si poiene, fragilele panselute salbatice, numite si toporasi, invioreaza si farmeca lumea cu petalele lor albastre (si mov), cu parfumul lor, concurat numai de lacramioare si trandafiri. Putini sunt cei care stiu ca in afara frumusetii daruite de Dumnezeu, toporasii sunt si adevarate medicamente ale naturii. Administrata sub forma de infuzii, planta reglementeaza functiile aparatului urinar, potoleste durerile si infectiile. Dar mai presus de toate, plapandele violete curata sangele, vindeca pielea, curata cosurile de pe obraz. Pentru ca eficienta lor sa fie totala, se folosesc atat pe cale interna, ca ceaiuri, cat si pe cale externa, sub forma de cataplasme. Eczemele persistente si urticariile copiilor cedeaza si ele in fata toporasilor mirositori.
In caz de acnee: faceti o cura de 6-8 saptamani cu infuzie pregatita din flori proaspete. Impachetarile fetei cu flori usor oparite (se pun pe piele si se acopera cu un prosop) sau compresele cu ceai de flori asezate pe fata au un efect deosebit. Infuzia de violete se prepara din 2 lingurite de planta, oparite cu un sfert de litru de apa clocotita. Se lasa sa se infuzeze 10 minute, apoi se strecoara. Din ceai se bea o cana dimineata si una seara. Compresele se fac numai dupa-amiaza sau seara, cand nu mai iesiti in oras.



Clubul dietelor de slabit

Reteta cu miere si usturoi

Cura pe care v-o recomand am avut norocul sa o primesc de la o fosta profesoara de engleza, din anul I de facultate. Cand am auzit despre ce este vorba, n-am avut nici un fel de incredere. Dar mai tarziu, mi-am zis ca incercarea moarte n-are si culmea este ca a dat rezultate.
Ingrediente: 250 g miere de albine, 500 g otet de mere, 8 catei de usturoi (tocati obligatoriu "lemn pe lemn", cu un ciocan de snitele sau cu un tocator de vinete pe un fund din lemn).
Se face un amestec din toate componentele si se lasa la macerat 3 zile. Se iau 2 linguri pe zi, una dimineata, cand va treziti, alta seara, inainte de culcare. Dieta dureaza o luna. Se slabesc 7 kilograme. Succes!
Sofa Andronescu - Brasov